Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Ticaret İl Müdürlükleri denetimlerini yoğunlaştırdı. Antalya’da ekipler, özellikle market ve restoranlarda kapsamlı fiyat kontrolleri gerçekleştirdi.
Muratpaşa ilçesindeki zincir marketlerde yapılan denetimlerde; sebze, meyve, bakliyat, makarna, şarküteri ürünleri, sıvı yağ ve temizlik malzemeleri gibi temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatları incelendi. Ürünlerin raf ile kasa fiyatları karşılaştırılırken, faturalar kontrol edildi ve gramaj denetimleri yapıldı. Ayrıca restoranların menü fiyatları da mercek altına alındı.
Antalya Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, bayram öncesinde restoran, kafe, pastane, fırın ve marketlerde denetimlerin sıklaştırıldığını belirtti. Özşahan, 2026 yılı içinde 9 bin 155 işletmenin denetlendiğini, 426 firmaya toplam 5 milyon 621 bin 795 lira idari para cezası uygulandığını ve kontrollerin yıl boyunca devam edeceğini ifade etti.
Benzer denetimler Afyonkarahisar’da da gerçekleştirildi. İl genelinde alışveriş merkezleri ve zincir marketlerde yapılan kontrollerde, fahiş fiyat artışlarının önüne geçilmesi hedeflendi. Ticaret İl Müdürü Mahmut Yayla, ekiplerin ürün etiketleri, haksız fiyat uygulamaları ve stokçuluğa yönelik incelemelerde bulunduğunu aktardı.
Yayla, geçen yıl 120 bin ürünün denetlendiğini ve 2 milyon 833 bin lira ceza kesildiğini, bu yılın başından itibaren yapılan denetimlerde ise 360 bin lira ceza uygulandığını ve 91 üründe uygunsuzluk tespit edildiğini açıkladı.