Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>GÜNDEM
15 Temmuz 2016 Cuma - 09:59

Başkentray için ilk yıkım Hacettepe Köprüsü'ne

Başkentray çalışmaları kapsamında Sıhhiye, Cebeci ve Mamak’taki demiryolu köprülerinin yıkımına bugün başlanıyor. Hacettepe Üniversitesi’nin önündeki köprü bugün yıkılacak. Atatürk Bulvarı üzerindeki Sıhhiye demiryolu köprüsündeki yıkım çalışmaları ise 17 Temmuz'da başlayacak.

Başkentray için ilk yıkım Hacettepe Köprüsü ne

Türkiye  Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD ) tarafından gerçekleştirilecek Başkentray projesi kapsamında, Banliyo hattının Ankara -Kayaş istasyonları arasında kalan demiryolu  köprüleri ve geçitleri yıkılarak yeniden yapılacak. Çalışmalar süresince alt ve üst geçitlerin bulunduğu güzergahlar kısmen veya tamamen araç trafiğine kapalı olacak. Bugün  Hacettepe  Hastanesi Acil servisi önündeki demiryolu köprüsünün yıkımıyla başlanacak çalışmalar kapsamında, Sıhhiye, Saime Kadın , Cebeci (Eski Konservatuar yanı) köprüleri, Altınsoy 1-2 geçitleri, Mamak Caddesi, Kayaş Caddesi bağlantı noktaları ve Yemeni Sokak'ta bulunan üst geçitler yıkılacak. Çalışmalar, 19 Kasım’a dek devam edecek.

BU AKŞAM  21.00’DE BAŞLIYOR

Yıkımına bugün başlanacak Hacettepe Köprüsü'nün çevresinde Adnan Saygun Caddesi'nin, Celal Bayar Bulvarı ile Kızılay  Sokak arasında kalan bölümü, yıkım işlemlerinin yapılabilmesi için bugün saat  21.00'den itibaren 17 Temmuz Pazar gününe kadar taşıt trafiğine kapatılacak. Yıkım işlemleri tamamlandıktan sonra Adnan Saygun Caddesi'nin Celal Bayar Bulvarı ile Kızılay Sokak arasında kalan bölümünde her iki yönde önce bir, daha sonra ise iki şerit, 17 Temmuz Pazar gününden itibaren taşıt trafiğine açılacak. Dumlupınar Caddesi'nin, Celal Bayar Bulvarı ile Geçim Sokak arasında kalan bölümü 17 Temmuz Pazar günü saat 21.00'den itibaren 19 Temmuz Salı gününe kadar kapalı olacak.

ÇALIŞMALAR MAMAK’A YÖNELECEK

Atatürk Bulvarı üzerinde Sıhhiye Köprüsü'nün yıkım çalışmalarına 17 Temmuz'da başlanacak. 9 Eylül'e dek sürecek çalışmaları süresince trafik akışı her iki yönde üçer şeritten sağlanacak. Arif Yıldız Caddesi'nin Mamak Caddesi ile 4. Cadde arasında kalan bölümü 19-21 Temmuz tarihlerinde taşıt trafiğine kapatılacak. Talatpaşa Bulvarı'nın, Plevne Caddesi ile Mamak Caddesi (Dikimevi Kavşağı) arasında kalan bölümü 21 Temmuz saat 21.00'den itibaren 60 gün süreyle taşıt trafiğine kapalı tutulacak. Altınsoy Caddesi'ni Strazburg Caddesi'ne ve Toros Sokak'a bağlayan Altınsoy 1 Alt Geçidi 1-5 Ağustos'ta 4 gün süreyle taşıt trafiğine kapatılacak. Celal Bayar Bulvarı ile Altınsoy Caddesi'ni bağlayan Altınsoy 2 Alt Geçidi 16 Ağustos Salı günü saat 21.00'den 20 Ağustos Cumartesi gününe kadar trafiğe kapalı olacak. Çalışmalar kapsamında Ağustos ayı boyunca Mamak’ta demiryolu hattı çevresinde bulunan birçok sokak çeşitli tarihlerde trafiğe kapatılacak.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ALTERNATİF GÜZERGAH

Büyükşehir Belediyesi, pazar gününe kadar dek trafiğe kapalı kalacak olan Hacettepe bölgesinde vatandaşların mağdur olmaması için alternatif ulaşım güzergahları belirledi. Yetkililer şu bilgileri verdi: 
“Ulus yönünden gelip; Kolej ve Kurtuluş istikametine gidecek sürücülerin, öncelikli olarak Talatpaşa Bulvarı, Çifteler Sokak ve Dumlupınar Caddesi’ni kullanmaları, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi ve yakın çevresine gelecek sürücülerin Adnan Saygun Caddesi ve Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Kampüsü içerisindeki Gevher Nesibe Caddesi’ni kullanmaları, Kolej ve Kurtuluş yönünden gelip; Ulus istikametine gidecek sürücülerin Ziya Gökalp Caddesi Kurtuluş Kavşağı, Dumlupınar Caddesi ve Talatpaşa Bulvarı’nı veya Kestane Sokak ve Ulucanlar Caddesi’ni kullanmaları, Celal Bayar Bulvarı’nı takiben Sıhhiye yönünden gelip Adnan Saygun Caddesi istikametine gidecek sürücülerin, öncelikli olarak Kurtuluş Kavşağı ve Dumlupınar Caddesi’ni kullanmaları gerekmektedir.”

 
El Kabir yanıma geldi çalışmak istemediğini söyledi
 
Yerinde inşa edilecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSAG’ın adayı Hakan Canduran
Ankara Barosu'nda, genel kurul öncesinde ön seçim heyecanı yaşandı. Demokratik ...
AOÇ’deki hayvanlar Meclis gündeminde
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankapark çalışmalarının başladığı ...
Pokemon şarjı yedi
Dünyada, kısa sürede milyonları peşine düşüren akıllı telefon oyunu ‘Pokemon ...
 
Milli Park’ta yangın çıktı
Kızılcahamam’da bulunan Soğuksu Milli Parkı'nda henüz öğrenilemeyen bir sebeple yangın çıktı.
İlk gün ekspresi boş kaldı
Sincan-Kayaş hattındaki Başkentray yenileme çalışmaları dün başladı. Sabah- ...
Mamak’ta uzay yolculuğu
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, alanında Türkiye’de bir ilk olan Ali ...
 
Yenilenen binada yüzde 40 tasarruf
Hizmet binasını yenileyen Yenimahalle Belediyesi bu sayede ısıtma ve soğutma ...
İnsansız gözetleme kuleleri geliyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) iki ilde 5 kule ...
Gece 3’e kadar uzatılsın
Ankara’nın en büyük sorununun ulaşım olduğuna dikkat çeken Büyükşehir ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri