Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür"
Bakan Kacır: 'Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk'
Bakan Kacır: "Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek"
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı

Vedat Bilgin

Veda zamanı
26 Nisan 2021 Pazartesi

Her başlangıcın bir sonu vardır. Yaklaşık yedi yıl önce gazetemizin o zamanki sahibi Ethem Bey'in 'Hocam siz nerede yazdıysanız takip ederim sizi Akşam'da yazmaya davet ediyorum' çağrısıyla başlayan köşe yazılarım bugün üstlendiğim görev gereği bir veda yazısıyla sona eriyor. Kıymetli Genel Yayın Müdürümüz Mustafa Kartoğlu'na fikrimi açınca, o zarif ifadesini anmamak mümkün mü: 'Hocam biz bir yazar kaybediyoruz, memleket hizmet kazanır' demişti, inşallah mahcup olmayız.

Kıymetli okurlarım, yedi yıl kısa bir süre değil, her gün olmasa da haftanın üç gününde birlikte olduk. Kalemi ilk defa ele alıp yazmaya başladığım zaman öğrencilik günlerime uzanmaktadır. İlk yazımın yayınlandığı bir gençlik dergisi olan 'Genç Arkadaş'tan bugüne kadar ülkede ve dünyada birçok şey değişti ve benim düşüncelerim de hem akademik hayatta hem yaşadığımız olaylar etrafında bu süreçlerde şekillendi.

ÜÇ İLKE

Bütün bu aşamalarda sürekli olan nedir diye baktığımda, nerede yazarsam yazayım nerede bulunursam bulunayım bir bakış açısı olarak devam edenlerin altını çizdiğimde üç kavram öne çıkmaktadır: Vatan, bağımsızlık, demokrasi.

Milli mesele etrafında bir bakış açısına, bir dünya görüşüne sahip olmaya bin yıldır üzerinde yaşadığımız Türkiye toprağına karşı sorumluluğun gereği olarak bakarken, demokrasiyi ve bağımsızlığı millete hizmet etmenin, yurtseverliğin; millete karşı sorumluluğun gereği olarak gördüm.

Bu ilkeler temelinde çıktığım yazı yolculuğunda, yedi yılda Akşam okuyucularıyla birçok düşüncemi paylaştım. Burada açıkça ifade etmek isterim ki akademik gelenekten gelen biri için köşe yazarlığı kolay bir iş değildir. Akademik üslupta yazıların didaktik bir yöne kayması sıkça karşılaşılacak bir durumdur. Zaman zaman yazdıklarım üzerinden bu özeleştiriyi yaptığımı belirtmek isterim; bu dönem içerisinde, yazdıklarımı ilgiyle takip eden, eleştiren, değerlendiren çok sayıda okuyucum, dostum oldu. Onlara yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür borcum olduğunu biliyorum, çünkü her yeni yazıya başlarken onların katkısını hissettim, eleştirinin besleyici tarafını gördüm.

SON YAZI

Evet, her başlangıcın bir sonu vardır, yedi yıllık Akşam yürüyüşümüzün son yazısını, veda yazısını yazarken, her vedada saklı hüznü hissettiğimi ifade etmek isterim. Yazmak sadece bir fikir sahibi olmak, onu paylaşmaktan öteye bir yaşama biçimi, insanın kendini ifade gücü, bir başka söyleyişle kendini gerçekleştirme tarzı olduğu zaman ondan uzaklaşmak elbette kolay değildir. Burada iki bakımdan şanslı sayılırım; birincisi yazmayı bırakırken, ülkem için bir başka yolculuğa çıkmanın sorumluluğunu almaktayım; diğeri ise millete doğrudan uzanacak bir elin, icraatın, yani düşünceden uygulamaya giden bir yolun başında bulunuyorum; desteğinizi ve dualarınızı esirgemeyin.

Başta Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Bey olmak üzere, yedi yıldır birlikte çalıştığımız Orhan Kizir Bey'e, servisteki arkadaşlara emekleri için bütün Akşam ailesine, eleştiri ve değerlendirmeleri için Akşam okurlarına çok teşekkür ediyorum.

Selam ve saygılarımla. Allah'a ısmarladık.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri