Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Tüketici hakem heyetleri 4 ayda 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Tüketici hakem heyetleri 4 ayda 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı karara bağladı
Diyarbakır merkezli 8 ilde “Mahzen-39” operasyonu
Diyarbakır merkezli 8 ilde “Mahzen-39” operasyonu
Bakan Yumaklı: Samsun İlkadım’da mesai arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum
Bakan Yumaklı: Samsun İlkadım’da mesai arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum
428 hekim yan dal uzmanlığı eğitimine başlıyor
428 hekim yan dal uzmanlığı eğitimine başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah’ı resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri El Sabah’ı resmi törenle karşıladı
HABERLER>GÜNDEM
12 Temmuz 2016 Salı - 11:34

İlk gün ekspresi boş kaldı

Sincan-Kayaş hattındaki Başkentray yenileme çalışmaları dün başladı. Sabah- akşam 3 seferin yapılacağı hatta düzenlemeden habersiz olan çok sayıda yolcu, Sincan istasyonundan geri döndü. EGO’nun 522 numaralı Sincan-Gar-Sıhhiye ekspres hattı ise ilk gün boş kaldı.

İlk gün ekspresi boş kaldı

Ankara'nın banliyö hatlarını yenileyecek Başkentray projesinde çalışmalar dün sabah itibarıyla başladı. 18 ay sürecek yenileme kapsamında Sincan-Kayaş banliyösünün seferlerine ara verdiğinden haberi olmayan çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde geldiği Sincan Garı’nda büyük şaşkınlık yaşadı. Habersiz vatandaşlardan bir çoğu geri döndü. Yolcuların bazıları, sabah  7,8 ve 9 saatlerinde yapılan 3 banliyö seferini tercih ederken, bazıları da ilçeden Ulus ve Sıhhiye yönüne giden minibüs, özel toplu taşıma araçları ve EGO otobüslerini kullandı. Sincan Garı’nın girişine ve yolcu peronlarına “Başkentray çalışmaları başlıyor” başlıklı afişler ile yeni tren saatleri asılırken gün boyu da anonslarla bilgilendirme yapıldı. Güvenlik görevlileri de gelen vatandaşları bilgilendirerek sabah  ve akşam  seferleri için ‘Trenin son durağı Ankara Garı, tren sadece Etimesgut’ta duracak’ uyarılarıyla yönlendirme yaptı. 

DUYURULAR YAPILACAK

Sincan-Kayaş tren yolcuları için EGO tarafından sefere konulan 522 numaralı Sincan-Gar-Sıhhiye ekspres hattı iseilk gün  boş kaldı. Tren Garı’nda otobüse ilişkin bir duyuru olmaması da bu durumda etkili oldu. İnternet sitelerinden ve basın aracılığıyla hatta ilişkin duyuruların yapıldığını belirten EGO yetkilileri, tren garının içine de duyuru yazısını asılacağını söyledi.

10 DAKİKADA BİR SEFER

Yetkililer, “Sincan Garı ilk durak ama ilk günden beklenen ilgi olmadı.Sabah  ve akşam pik saatlerde her 10 dakikada bir 522 seferimiz var. Gün içinde de seferler devam ediyor. Tren istasyonlarının olduğu duraklardan yolcularını alarak Sıhhiye’ye ulaşım sağlanıyor. Tatil nedeniyle çoğu kişinin şehir dışında olması, okulların kapalılığı nedeniyle yolcu sayısı da az. Bir hafta içinde sistemi tam oturur ve vatandaşlar da bu hattı kullanmaya başlar” ifadelerini kullandı.

TRAFİĞE MAHKUM OLDUK

Yeterince duyuru yapılmamasını eleştiren vatandaşlardan Mustafa Kat, “Trenin kaldırıldığından haberim yoktu. Ulus’a mecburen otobüsle gideceğim ve muhtemelen geç kalacağım. Televizyondan ve başka kanallardan daha fazla duyuru yapılması lazımdı. Banliyö treni bizi dolmuş ve otobüs trafiğinden kurtarmıştı bizi tekrar trafiğe mahkum etti. Sincan’dan Etimesgut’tan trafiğe girip şehir merkezine gitmek eziyet. Bu çalışmayı gece yapıp gündüz sefere devam etselerdi daha iyi olurdu” diye konuştu.

SAATLER ÇEYREĞE AYARLANDI

Yolculardan bazıları da saba ah kşam belirlenen sefer saatlerine göre hereket edeceklerini belirtti. Her sabah  treni kullanarak Etimesgut’taki berber dükkanına gittiğini söyleyen Sezai Özdemir, “Her sabah Sincan’dan Etimesgut’a dükkana işe gidiyorum. Şanslıyım ki tren Etimesgut’ta duruyor. Bugün  banliyönün akşam ve sabah hareket saatlerini öğrendim. Artık bundan sonra işe gidiş ve geliş saatlerimi sabah 8 çeyreğe göre ayarlayacağım” dedi.

SABAH 3 GİDİŞ AKŞAM 3 DÖNÜŞ

Yüksek Hızlı Tren (YHT) projelerinin Ankara şehir içi entegrasyonunun sağlanacağı Başkentray Projesi 18 ay sürecek. 600 milyon liraya yakın bedelle yapılacak olan projenin inşa sürecinde, demiryoluna alt ve üst geçitlerin yanı sıra köprüler yapılarak tüm hemzemin geçitler kaldırılacak. Kayaş yönünde 13 adet karayolu alt ve üst geçidi inşa edilecek. Mevcut hatların tamamının alt-üstyapı ve elektro mekanik sistemleri yenilenerek banliyö hattında bulunan tüm istasyonlar engelli vatandaşların kullanımına uygun şekilde metro  standardında, modern mimari anlayışla yenilenecek. Ayrıca mevcut koridorun hızlı tren, konvansiyonel ve banliyö tren işletmeciliğine uygun hale getirilmesi ile tüm istasyon ve peronların da standardı yükseltilecek. 11 Temmuz 2016 ile 11 Aralık 2017 tarihleri arasındaki çalışmalar kapsamında banliyö trenleri, sabah Sincan’dan gidiş akşam Ankara’dan dönüş yaparak 3 seferle hizmet verecek. Yalnızca Etimesgut’ta duracak olan banliyönün sabah akşam sefer saatleri ise şöyle:

ANKARA-SİNCAN AKŞAM
16:20
18:20
19:46

SİNCAN-ANKARA SABAH
07:15
08:16
09:22

ETİMESGUT-ANKARA SABAH
07:26
08:27
09:33

GÖKÇEK: 18 AY SIKINTI ÇEKECEĞİZ

ÖTE yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de banliyö çalışmasının başlaması nedeniyle ekspres otobüs hattı koyduklarına değindi. Başkan Gökçek,Twitter’dan attığı tweette “Sincan hattında banliyo hattı çalışması başlıyor. Tren yerine ekspres otobüs hattı koyduk. 18 ay sıkıntı çekeceğiz” dedi.

YAVAŞ: ELMADAĞ YENİKENT OLMALI

Son seçimde CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş ise Başkentray çalışmalarının başlamasına ilişkin Twitter hesabından attığı tweet ile hattın Elmadağ-Yenikent arasında olması gerektiğini yineledi. Yavaş tweet’inde, “Banliyö treninin ”hafif raylı sistem” olarak toplu taşımüda kullanılması seçim projemizdi. Elmadağ-Yenikent olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 
Türközü’nde korku salan kundaklama
 
Arkeoloji atölyesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mamak’ta uzay yolculuğu
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, alanında Türkiye’de bir ilk olan Ali ...
Yenilenen binada yüzde 40 tasarruf
Hizmet binasını yenileyen Yenimahalle Belediyesi bu sayede ısıtma ve soğutma ...
İnsansız gözetleme kuleleri geliyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) iki ilde 5 kule ...
 
Gece 3’e kadar uzatılsın
Ankara’nın en büyük sorununun ulaşım olduğuna dikkat çeken Büyükşehir ...
Dik yokuşlara merdivenli yol
Yenimahalle Belediyesi, vatandaşların çıkmakta zorlandığı dik yokuşlu ...
Başar güven tazeledi
Teknoloji, Ar-Ge, Bilim ve İnovasyon Derneği’nin (TABİD) genel kurulu gerçekleştirildi.
 
EGO’dan ekspres otobüs hattı
Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılacak Başkentray ...
Gaziantep’ten 40 ton baklava
Gaziantepli baklavacılar, bugün Gaziantep'ten yaklaşık 40 ton baklavayı ...
Ateşadamlardan tatil uyarısı
Dün başlayan uzun bayram tatili dolayısıyla tatile çıkacak Ankaralılara ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri