Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Atama kararları Resmi Gazete'de
Atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde
HABERLER>GÜNDEM
11 Ağustos 2010 Çarşamba - 03:07

Başkent'te Ramazan heyecanı

Başkent, uzunca bir süredir Ramazan ayına hazırlanıyor. Tüm belediyeler camilerde temizlik yaparken, bir yandan da iftar çadırları kuruluyor. Başkent, son düzenlemelerle birlikte artık Ramazan’a hazır.

Başkent te Ramazan heyecanı

ANKARA Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı.
Eski ramazan eğlencelerini aratmayacak bir program hazırlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Başkentlileri Gençlik Parkı’nda ağırlayacak. Her akşam ünlü sanatçıların konser vereceği Gençlik Parkı, birbirinden renkli gösterilere, sohbetlere, geleneksel temaşa sanatlarına ev sahipliği yapacak.
Ünlü sanatçıların konserlerine, şiir dinletilerine ve fikir sohbetlerine ev sahipliği yapacak Gençlik Parkı’nda, geleneksel temaşa sanatları, hediyeli yarışmalar ve birbirinden renkli gösteriler de yer alacak. Kitap, çanta, hediyelik eşya ve el sanatları stantlarının yanı sıra Ankaralılara ramazan nostaljisi yaşatacak macuncular, kestaneciler ve mısırcılar gibi seyyar satıcılar da merkezde yerini alacak.
Ulaşım için ise Ankara’nın dört bir yanından Gençlik Parkı’na her gün ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek.
26 noktada iftar çadırı
Büyükşehir Belediyesi geleneksel eğlenceleri günümüze taşımanın yanı sıra her yıl olduğu gibi bu ramazan ayında da yüzlerce Başkentliye iftar yemeği verecek.
Bu kapsamda Hüseyin Gazi Mahallesi Hüseyin Gazi Kültür Merkezi, Siteler Girişi üst geçit ayağı, AŞTİ içi, Güvenpark, Abdiipekçi Parkı, Elvankent Gimsa arkası, Gençlik Parkı Tren Garı önü, Kuyubaşı Gökçek Parkı, Gazino Otobüs Hareket Noktası, Pursaklar Merkez, Akdere M. Ali Altun Parkı Yanı, Abidinpaşa (Makro Market Yanı), Elmadağ Merkez, Sincan Lale Meydanı, OSTİM Metro İstasyonu yanı, Demetevler Onkoloji Metro Durağı Otoparkı, Şentepe Son Durak Pazar Yeri önü, Gölbaşı Merkez, Akyurt Beyazıt Mahallesi Belediye Binası yanı, Çubuk Atatürk Parkı yanı, Kalecik Belediye İşhanı, Kazan Belediye yanı, Bala Pazar Yeri, Hacı Bayram Camisi Önü, Gençlik Parkı İçi, Beşevler Metro üstü noktalarında iftar çadırı kurulacak.

Keçiören’de Ramazan bir başka güzel

RAMAZAN ayına sayılı günler kala çalışmaları hızlandıran Keçiören Belediyesi, bu yıl ikincisini düzenleyeceği Uluslararası Ramazan Etkinlikleri için de kolları sıvadı.
Bugün büyükelçilere ve protokole verilecek iftar yemeğinin ardından başlayacak etkinliklere bu yıl 27 ülke katılacak.
Katılımcı ülkelerin milli kültürlerinin sergileneceği etkinlikler hem ülkeler arasındaki kaynaşmayı sağlayacak hem de Ankaralılara unutulmaz bir ramazan yaşatacak.
Keçiören Belediyesi’nin gerçekleştireceği etkinliklerden biri de Ankara’daki hemşehri gruplarının biraraya geleceği Hemşehri Geceleri olacak. Kuyubaşı Fatih Stadı’nda gerçekleştirilecek gecelere, 13 ayrı hemşehri dernek ve vakıf katılacak.
“Mahallede İftar Var” sloganıyla başlatılan toplu iftar uygulaması bu yıl da devam edecek. 10 ayrı bölgede kurulacak sofralarda mahalleliyle toplu iftar yapılacak.

Pursaklar’da şenlik var

PURSAKLAR Belediyesi direkler arası nostaljisin ilçe halkına yeniden yaşatmak için hazırlıklara koyuldu. Özellikle çocukların sabırsızlıkla beklediği ve beşincisi düzenlenecek Ramazan şenlikleri bu sene de Hicret Parkı’nda gerçekleştirilecek.
Ramazan ayı boyunca devam eden şenliklerde fasıl grubu her gün sahne alacak. Ramazan şenliğinde ortaoyunu, aşık ile maşuk, ateş adam, Hacivat ve Karagöz, sihirbaz gösterileri yer alıyor. İftardan sonra açılan eğlenceli Ramazan fuarında minikler için kukla gösterisi ve gençler için de penaltı yarışmaları da yapılacak.
Pursaklar’ın Ramazan sahnesinde düzenlenen birbirinden ilginç ve komik yarışmalarda dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verilecek. Sivil toplum kuruluşlarının da stant açacağı eğlenceli Ramazan fuarını ziyaret edenler Pursaklar Belediyesi’nin kurduğu çadırda çay eşliğinde sohbet edebilecek. Fuar alanında geleneksel kıyafetler ile şerbet, allı güllü macun, pamuk helva ve mısır satışı da yapılacak.

Sincan’da fikir sohbetleri olacak

SİNCAN Belediyesi vatandaşlara ramazan nostaljisi yaşatmak için hazırlıklarını tamamladı. Sincan Lale Meydanı, Temelli Belediye Düğün Salonu ve Yenikent Meydanı’nda düzenlenecek etkinlikler, şiir dinletileri, edebiyat ve fikir sohbetleri, tiyatro oyunları, birbirinden renkli gösteriler Sincanlılara unutulmaz bir ramazan yaşatacak.
Sincanlıları birbirinden güzel ramazan akşamlarının beklediğini belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, “On bir ayın sultanı olan ramazan, manevi duyguların yüksek olduğu, toplumsal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin yoğun yaşandığı bir aydır. ” dedi.

Camilerde temizlik

GÖLBAŞI Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Gölbaşı’nda bulunan camilerde ve mezarlıklarda temizlik çalışmaları yapıldı.
Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Ramazan ayı nedeniyle temizlik çalışmalarına hız verdik. İnsanlarımızın ibadetlerini temiz bir ortamda gerçekleştirebilmeleri için gereken her türlü özeni gösteriyoruz. Ramazan ayı başlamadan önce yaptığımız program kapsamında bütün camiler genel bir temizlikten geçmiş olacak” dedi.

İftarlar kültür evinde

GÖLBAŞI Belediyesi ramazan ayında iftar çadırları yerine Gölbaşı Kültür Evleri’nde yemek verecek.
Yunus Emre Kültür Merkezi ve Aile Yaşam Kültür Merkezi’nde ramazan boyunca iftar yemeği verecek olan belediye, bu merkezlerde 600 vatandaşa ev sahipliği yapacak.
Geçen yıl olduğu gibi bu ramazan ayında da çorba dağıtmaya devam edecek olan Gölbaşı Belediyesi dağıtımı Meziyet Yılmazer Aşevi’nde yapacak. Yardıma muhtaç aileleri de unutmayan belediye, ramazan ayı boyunca onları ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulunacak.

Çadırda şiir dinletisi

BEYPAZARI Belediyesi, dolmuş duraklarında kuracağı iftar çadırıyla her gün yaklaşık 500 kişiye ücretsiz iftar yemeği verecek.
Masrafları ilçedeki iş adamları ve hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanan iftar çadırında, şiir dinletileri de yapılacak.
İftar çadırının geçtiğimiz yıl ilk defa kurulduğunu ve yoğun ilgi gördüğünü belirten Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, “Ramazan ayı boyunca hizmet verecek iftar çadırımıza herkes davetlidir“ dedi.

Kentpark’ta ramazan şenliği

KENTPARK AVM’de, ramazan nostaljisini ziyaretçilerine yaşatabilmek adına profesyonel kadrosuyla birlikte tasarladığı şenlikleri Başkentlilerle buluşturuyor. Şenliklerin yanı sıra, Ferhat Göçer programları da ramazan ayına özel içeriğiyle devam edecek.
Kentpark’ta kurulacak Küçük Osmanlı Mahallesi’nde, Karagöz&Hacivat canlı tiyatrosu, Karagöz&Hacivat gölge tiyatrosu, meddah, orta oyunu, fasıl, palyaço ve kukla şov gibi etkinlikler her cumartesi pazar saat 16:30’da başlayacak, 21.30’a kadar sürecek.
AVM içine özel olarak getirilen hurma ağaçları altına tezgahlar kurulup, kese kağıtları içerisinde hurmalar, misafirlere hafta sonları hediye edilecek.

 
Türk kadın girişimcilerin yüzünü güldürdü
 
En önemli vaadde ilk adım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk kadın girişimcilerin yüzünü güldürdü
Şafak Çivici, Türk kadın girişimcilerin dünyadaki yüzünü güldürdü. Avrupa ...
Türkiye'yi etkilemez
Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, uluslararası ...
Çiftçilere uyarı
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (TTKKMB) Genel Müdür ...
 
Nerden nereye!
Nohut ve mercimekte hiç standart olmadığını belirten Hububat Bakliyat ...
Kıskandıracak gelişme
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, ...
2011 için reklam ihalesi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, ...
 
Akkoç'tan önemli uyarı
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Neşet Akkoç,”Yolcular yanlarında getirebiliecekleri ...
TBMM başkanı dert dinliyor
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meslek Birlikleri Birliği Sözcüsü Erdal ...
Bu çocuklar hayat dersi veriyor
Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi Onkoloji Bölümü Klinik Şefi ve Kanserli ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri