Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>EKONOMİ
20 Nisan 2017 Perşembe - 11:32

Yöresel ürünlerle işaret zirvesi

Ankara Ticaret Odası, Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’yle yörelerine özgü ürünleri Başkent’te buluşturacak. Bakanlıklar, üniversiteler, oda ve borsaların yanı sıra meslek örgütlerinden 3 bin kişinin katılacağı organizasyonla ilgili ATO Başkanı Baran Hürriyet Ankara’ya bilgi verirken, dört aylık gör

Yöresel ürünlerle işaret zirvesi

AnkaraTicaret Odası’nın “başkanlık” görevinde 4’üncü ayını dolduran Gürsel Baran, 28-29 Nisan tarihlerinde ATO Congresium’da yapılacak ‘Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne ilişkin bilgi verirken, 4 aylık dönem boyunca yaptıkları çalışmaları da Hürriyet Ankara’ya anlattı. ATO Başkanı Baran, Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’yle ilgili, özetle şunları söyledi: “Bu yıl Türkiye genelinde çok büyük bir organizasyona imza atacağız. 28-29 Nisan tarihlerinde Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi yapıyoruz. 3 bini katılımcı olmak üzere 5-6 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz. Bakanlıklar, belediyeler, üniversiteler, oda ve borsalar, okullar ve meslek örgütleri de katılıyor. Bu zirve, Türkiye’de bir ilk olacak. Stantlarda Türkiye’nin dört bir yanından, bulunduğu yöreye özgü ürünler sergilenecek. 

KATMA DEĞER VE PAZARLAMA GÜCÜ

Amacımız coğrafi işaret konusunda farkındalık oluşturmak. Coğrafi işaret, ürüne katma değer ve pazarlama gücü katıyor. Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı ibareleri belirli bir kalitenin işareti oluyor. Siirt fıstığından Taşköprü sarımsağına, Finike portakalından Kars kaşarına kadar 2 bin 500’ün üzerinde tescil alabilecek ürünümüz var ama sadece 200 civarında coğrafi işaretli ürünümüz var.”

SORUNLARI MASAYA KOYUYORUZ

Yönetim Kurulu olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgi veren Baran, şöyle devam etti:
“Hükümet nezdinde odamıza olan teveccüh çok yüksek. Göreve başladığımızdan bu yana, Başbakanımız Binali Yıldırım, dört başbakan yardımcımız, 14 bakanımızı, çok sayıda bürokratımızı ziyaret ettik. ATO uzun zamandır hasret kaldığı bir itibar yükselmesini yaşıyor. Bu da bize üyelerimizin ve Ankara’nın meselelerini çözmek adına fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları iyi değerlendiriyoruz. Ziyaretlerimizin hepsinde de mutlaka üyelerimizin sorunlarını masaya koyuyoruz.

BAŞBAKAN’LA 1.5 SAATLİK GÖRÜŞME

Örnek vereyim. Sayın Başbakanımızla görüşmemiz 1 buçuk saatten fazla sürdü. Sorunlarımızı ilgiyle dinledi. İlgili bakanlara, bürokratlara bizim yanımızda telefon açarak taleplerimizi iletti. Mesela, Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların arttırılmasını istedik. Hemen Türk Hava Yolları yöneticilerini arayarak ‘Olurunu çalışın’ diye talimat verdi. İnşallah THY yöneticileriyle bu konuda bir görüşmemiz olacak. Sigorta acentelerinin KOBİ kapsamına alınması konusunda destek istedik. Sayın Başbakanımız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü’yü arayarak bu sorunumuzu da çözdü. Sadece Ankara’daki değil Türkiye’deki 16 bin sigorta acentesinin 20 yıllık hayali bir günde gerçek oldu. 
BİR TIKLA BELGE ALINABİLİYOR
E-ato hizmetiyle, oda kayıt sureti, faaliyet belgesi ve ihale durum belgesini internet üzerinden elektronik imzalı olarak vermeye başladık. Üyelerimiz odamıza gelmeden bir tıkla belgelerini internet üzerinden alabiliyorlar. Bu üç belge, mükelleflerimizin işlemlerinin yüzde 60’a yakın bölümünü oluşturuyor. e-ato hizmeti sayesinde hem üyemiz zamandan tasarruf etmiş oldu, hem de iş yükümüz hafifledi.”
2106’DA 6 MİLYAR DOLAR İHRACAT
Ankara ekonomisini de Türkiye ve dünya ölçeğinde değerlendiren Baran, şu ifadeleri kullandı: “Ankara, bugün ülkemizin önde gelen ticaret ve sanayi şehirlerinden biri. 157 bini aşkın üyemiz var, dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyorlar. Ankara 6,2 milyar dolar ile 2016 yılında en fazla ihracat yapan iller arasında beşinci sırada. Ama arzu ettiğimiz nokta bu mu? Elbette değil. İhracatımızı artırmak zorundayız. ATO olarak derdimiz üyelerimize yeni pazarlar bulup ülkemize döviz girişini artırmak. Geçtiğimiz günlerde 69 ülkenin ticaret ataşeleri ile Ankara tüccarını bir araya getirdik. Hedefimiz Ankara’yı bir ihracat merkezi haline getirmek.”

ÜYEMİZİN SORUNU BİRİNCİ SIRADA GELİR

“DÖRT buçuk aylık bir çalışma dönemini geride bıraktık. ‘Çalışma stratejinizi bir cümleyle özetleyin’ derseniz şunu söyleyebilirim: ‘Üyemizin sorunu birinci sırada gelir.’ Üzülerek ifade ediyorum, bizden önce Yönetim Kurulu toplantılarında üyemizin sorunları gündemin en son maddesiydi. Biz bunu tersine çevirdik, üyelerimizin sorunlarıyla ilgili komite kararlarını ilk sıraya aldık.
İlk icraatımız Nefes Kredisi oldu. Üyelerimizin finansman sorununu çözmek için üst kuruluşumuz TOBB’un öncülüğünde Nefes Kredisi adı altında Denizbank ve Ziraat Bankası ile anlaşarak 9.90 faiz oranıyla ve Kredi Garanti Fonu’nun kefaletiyle 1 milyar liralık kredi hacmi oluşturduk ve üyelerimizin kullanımına sunduk.

İSTİHDAM İÇİN HİZMET NOKTASI

CUMHURBAŞKANIMIZIN başlattığı istihdam seferberliğine katılmayı vatani bir görev telakki ettik ve hemen kolları sıvadık. Öncelikle meclis ve komite üyelerimizin istihdam konusundaki işveren destekleri hakkında bilgi sahibi olması için İŞKUR, KOSGEB, KGF ve Türkiye Bankalar Birliği yöneticilerini meclis toplantımıza davet ettik. İstihdama sağlanan destekleri onlardan dinledik. Ayrıca, Türkiye İş Kurumu ile protokol imzalayarak Odamız bünyesinde İŞKUR Hizmet Noktası açtık. Üyelerimiz telefonla ya da bizzat gelerek istihdam destekleri konusunda bilgi alıyorlar.

4 BİN 500 KİŞİYE EĞİTİM

GİRİŞİMCİLİĞİ yaygınlaştırmak için KOSGEB’le işbirliği içinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri veriyoruz. Bugüne kadar 4 bin 500’ü aşkın kişiye eğitim verdik. Bu yıl 700 kişiyi daha girişimcilerimiz arasına katmayı hedefliyoruz. İşletmelerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli dış ticaret personelini yetiştirmek amacıyla verdiğimiz Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimi’nden mezun olanların sayısı 500’ü aştı. Üyelerimiz için ODTÜ ile işbirliği içinde uzaktan eğitim programı başlattık. Şu anda 15 ders BİLGE-İŞ portalında mevcut. Yakında ders sayısı 100’e çıkarılacak. İnternet Güvenliği, Çevrim İçi Reklamcılık, İşiniz için Sosyal Medya, Fotoğrafçılık Teknikleri, Web Sitesi Hazırlama gibi çok yararlı dersler var.

 
Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su aşık oldu
 
Kahramankazan’a yeni logo ve anıt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milyonlara 4 müjde
Memur anneler de yarım gün çalışacak, Kıdem tazminatı fonu için hazırlık ...
Turizme mobil destek
Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresinde bulunan ...
Ağaç ve çiçeğe 373 milyon TL
Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl ağaç, çalı, çiçek dikimi ile çim ekimi ...
 
Hükümetten müjde: Borçların üstü çiziliyor
Vergi, prim, ceza gibi borçlar yeni yapılandırma ile kolayca ödenecek. ...
Sanayide milli robot devrimi
Türk mühendisler tarafından yüzde yüz yerli bir yazılımla tasarlanan yapay ...
Yenimahalle’nin tasarruf marangozhanesi
Yenimahalle Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü Marangozhanesi, ilçe sınırlarındaki ...
 
Ankara’da AVM enflasyonu var
Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancılar ...
‘Esnafın üzerinden yük kalktı’
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
ASO’dan üyelerine istihdam ödülü
Ankara Sanayi Odası (ASO) üyesi sanayiciler, ‘İstihdam Seferberliği’ kapsamında ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri