Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremleri ülkemiz açısından bir kırılma noktası olmuştur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremleri ülkemiz açısından bir kırılma noktası olmuştur
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru sayısı 7 bin 888’e ulaştı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru sayısı 7 bin 888’e ulaştı
Bakan Şimşek: Uluslararası kuruluşlar programımıza güveniyor
Bakan Şimşek: Uluslararası kuruluşlar programımıza güveniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
HABERLER>GEZİ-MEKAN
27 Ağustos 2013 Salı - 09:17

Tunus’ta pub muhabbeti GOP’ta kop kop hareketi

ANKARA GAZETESİ / Ankara Hürriyet’in, “Geceler Değişiyor” başlıklı yazı dizisinin ikinci durağı, Başkentlilerin yıllardır vazgeçemediği Tunus Caddesi ve eğlencenin zirve yaptığı GOP geceleri oldu.

Tunus’ta pub muhabbeti GOP’ta kop kop hareketi

ANKARA / Tunus’ta pub GOP’ta kop kop

Son yıllarda açılan işletmeleriyle göz dolduran ve sokak muhabbetlerinin ardından mekanlarda tavan yapan eğlence hayatıyla, gençlerin gözdesi olan Bestekar Sokak’ın ardından, daha ağır ve oturaklı mekanların olduğu Tunus Caddesi’ndeyiz. 
Tunus Caddesi, Ankara gece hayatının önemli noktalarından Tunalı Hilmi Caddesi ve Bestekar Sokak’ın alt paralelinde yer alan uzunca bir cadde. Öğrencilerin mesken tuttuğu ve ağırlıklı olarak çabuk tüketen müşterilerin bulunduğu diğer caddelerin yanında Tunus Caddesi’nde oturaklı ve samimi bir ilişki hakim.

SAKİN AMA EĞLENCELİ

Tunus Caddesi’nin bir ayağı Kızılay’a, diğer ayağı da Tunalı Hilmi Caddesi’ne kadar gidiyor. Özellikle Ankara gece hayatının kalbi niteliğinde olan Bestekar Sokak, Tunalı Hilmi Caddesi ve önceki yıllarda gözde olan Filistin ve Arjantin Caddesi’ne göre daha sakin bir yapısı olduğunu söylemek gerekiyor. Ancak Ankara gecelerinin bilinen ve en sevilen mekanları arasında yer alan IF Performance Hall’u da içinde barındıran cadde, ışıltılı yapısıyla her zaman gözde.

GÜNÜN HER SAATİ CANLI

Bestekar Sokak dosyamızda belirttiğimiz sokak kültürü yapısı burada daha çok mekan içlerine taşınmış. Gecenin ritmine girmek isteyen ancak daha sakin bir yapıyı tercih eden öğrenciler ve 25 yaş ile üstü kitle, Tunus Caddesi’ni başka hiçbir caddeyle kıyaslamıyor. Cadde içinde barındırdığı pub ve barları ile kendi kitlesini elinde tutan ancak aynı zamanda kaliteli hizmet vermek isteyen mekanlarla dolu. Müşterisinin de yalnız bırakmadığı mekanlar günün her saati canlılığını koruyor.

MAHALLE KÜLTÜRÜ MEKANLARDA

Tunus Caddesi’ndeki mekan sahipleri, “İş çıkışı stres atmak için uğrayan çok sayıda misafirimiz oluyor” diyerek caddenin genel yapısını özetliyor. İşletmeciler, “mahalle pub’ı” ya da “mahalle bar’ı” diye nitelendirdikleri mekanlarda en önemli unsurun samimiyet olduğunun altını çizerek, “Oturmuş bir müşteri kitlemiz ve genel bir cadde yapımız var. Gelen giden insanların tamamı birbirini tanımasa bile göz aşinalığı var. Bunu onlar da biz de çok seviyoruz” dedi.

MEKAN SAHİPLERİNİN GÖZÜNDEN

Retrox

KALİTEYİ SAMİMİYETLE BULUŞTURDUK

İki katlı bir mekan olan Retrox’un alt katı, daha bur tarzı bir eğlenceli bir bölümken, alt katın bahçesi ve üst kat güzel bir pub olarak düşünülmüş. Giriş katında müşterilerine Tunus Caddesi’nin bütün özelliklerini sunan ve yemek kalitesini ön plana çıkartan mekanın işletmecisi Ercan Koç, “Mekan dizaynından da anlaşılacağı gibi geçmiş yılların samimi ortamını müşterilerimize yansıtıyoruz. Kitlemiz daha çok bu yüzden ve kaliteli yemeklerimizden dolayı bizi tercih ediyor” dedi.

La Bebe

ANKARAYI SEVİYORUZ

Dört ortağın kurduğu ve Tunus Caddesi’ne ayrı bir hava katan La Bebe, oluşturduğu ambiansla müşterinin gönlünde yer edenlerden. Menüsünden oturma biçimine ve duvar yazılarına kadar kendisini Ankara’da hisseden herkesi içine alan yapısı mekanın artıları arasında. İşletme sahibi Murat Can Günak, “Tunus Caddesi’nin çok sevdiği bir mekan olma hedefimiz tuttu diyebiliriz. Çevre sakinlerinin ve Ankaralıların olumlu tepkileri bizi mutlu ediyor. Biz de Ankarayı ve Ankaralıları çok seviyoruz” diye konuştu.

Gaga

BULUŞMA NOKTASIYIZ

Tunus Caddesi’nin hafif oturaklı ama kaliteyi arayan müşterisine ev sahipliği yapan Gaga, yerli müşterilerin yanından yabancı konukların sıkça uğradığı bir mekan. Çalan müzikleri ve hizmet anlayışı ile fark yarattıklarını belirten işletmeci Fahir Öğünç, “Başkentin buluşma noktasıyız” ifadelerini kullandı.

James Cook

ÇALIŞANLARIM ÖĞRENCİ

Bestekar Sokak’ın hareketli ve hızlı yapılanmasında zaman zaman yaşanan dalgalanmaların kendilerini etkilemediğini dile getiren işletmeci Aytekin Uğur, “Bunun en büyük sebebi, birebir müşteriyle kurulan ilişkidir. Bir geleni bir daha unutmuyoruz. Çalışanlarımı yabancı müşteri ağırlığı nedeniyle üniversite öğrencilerinden seçiyorum. Bu hem hizmet kalitesini hem de kalitenin artmasında etkili oluyor.

Flat

MARKAMIZA GÜVEN VAR

250’den fazla kokteyli menüsüyle başkent gece hayatı müdavimlerinin vazgeçilme mekanları arasına giren Flat Pub’ın Tunus Caddesi’ndeki şubesi Başkenli Tunus oturaklı yapısına heyecan katan işletmelerden. Mekan sahibi Tamer Dağlı şunlar söyledi: “Oturmuş bir kitlemiz var. İnsanlar ismimize ve markamıza güveniyor. Bu güveni boşa çıkarmadan Başkentlilere hizmet veriyoruz.”

IF Performance Hall

TUNUS’TAKİ HAREKET

Onlarca konsere ve etkinliğe ev sahipliği yamış olan mekan Ankara’nın en çok sevilenleri arasında. Tunus Caddesi’nin o sakin yapısını yıkan mekanın ünü Ankara dışında da oldukça yayılmış durumda. Yer altına doğru inilen bir merdivenden girilen mekan oluşturduğu konseptle Ankaralıların vazgeçilmezleri arasında. Aslında bu yapısıyla Tunus Caddesi’nin bütün o sakinliğine ayrı bir hava katıyor. Öğrencilerin özellikle müdavimi olduğu IF Performance Hall hareket isteyenlere birebir.

EĞLENCE TAVAN YAPIYOR

Tunus Caddesi’nin ardından soluğu “Ankara Geceleri’nin” değişilmez eğlence mekanlarıyla dolu GOP’a geçiyoruz.

Başkent gecelerinin en hareketli bölgelerinden olan GOP’ta eğlenceler Arjantin Caddesi, Filistin Sokak, Nene Hatun Caddesi, Reşit Galip Caddesi gibi ünlü caddeler üzerinde kurulu, çoğu iki katlı mekanlarda devam ediyor. Çarşamba, cuma ve cumartesi gecelerine yoğunluk veren mekanlar, son dönemlerde müşterilerden gelen talepler doğrultusunda diğer günlerini de yapılan programlarla doldurmaya çalışıyor.

SINIR YOK

GOP’a takılan müşteri kitlesi aşırılıktan hoşlanıyor. Eğlencede sınır istemeyen Başkentlilerin tercihi olan mekanlar, ışıklı görsel şovlar, Türkiye çapında isim yapmış DJ’ler ve değişik alkol karışımlarıyla müşterinin kalbine giden yolu bulmaya çalışıyor. Tunus Caddesi ve Bestekar Sokak’ta öğrencilere hitap eden mekanlar yerini son model araçları kapısının önünde tutan, görseli oldukça ön plana çıkartan işletmeler kapılarını müşterilerine açıyor.

HAREKET ARTIYOR

Ankara gecelerinde son dönemde yayılan bar hopping (bardan bara dolaşma) kültürünün, gece hayatı için çok önemli olduğunu dile getiren işletmeciler, “İnsanlar artık gündüz kaliteli bir Tunus Pub’ında hem yemek hem sohbet edip, Bestekar’ın hareketli barlarına geçiyor. Dozu daha da artırmak ve eğlenceli bir final yapmak isteyen ise GOP’taki bildiği mekanları tercih ediyor. Bu şekilde piyasa oldukça canlı kalıyor” ifadelerini kullandı.ANKARA /

 
Komşu Salladı
 
Gecekonduda Kaçak Yaşam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EĞLENCENİN 'BESTE'Sİ
ANKARA GAZETESİ / Ankara Hürriyet’in, “Geceler Değişiyor” başlıklı yazı ...
Ördek suda amuda kalktı
ANKARA GAZETESİ / Hayvanat Bahçesi’nde yaşadığı suya dalış yapmaya çalışan ...
Dinlenme işini abartmışlar
ANKARA GAZETESİ / Beynam Atatürk Ormanı, çöplerini bırakıp giden duyarsız ...
 
Amasra’ya tatilci akını
ANKARA GAZETESİ / Başkent’in denize acılan pencerelerinden biri olan Amasra, ...
Red Kit tatili
ANKARA GAZETESİ / Türklerin tatil anlayışı çoğunlukla evde dinlenmek ya ...
Mavi cennet
ANKARA GAZETESİ / Akçakoca’ya, Ramazan Bayram'ı tatilinde Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.
 
Doğa tutkunlarının adresi değişti
ANKARA GAZETESİ / Mağaracılık sporu, doğa tutkunlarının yeni gözdesi haline ...
Gölbaşı'nda tekne seferleri başlıyor
ANKARA GAZETESİ / Gölbaşı Belediyesi tarafından Eskişehir’de yaptırılan ...
Yapracık TOKİ kırık dökük
Yapracık TOKİ konutlarında oturan Başkentliler, konutlarının olduğu bölgedeki ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri