Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz
Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz
İçişleri Bakanlığı’nda tasarruf tedbirleri
İçişleri Bakanlığı’nda tasarruf tedbirleri
Bakan Yerlikaya: Teslim edilen her anahtar yeni umutları başlatıyor
Bakan Yerlikaya: Teslim edilen her anahtar yeni umutları başlatıyor
Nisan ayında düzenlenen operasyonlarda 445 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Nisan ayında düzenlenen operasyonlarda 445 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>GÜNDEM
8 Nisan 2014 Salı - 14:35

Tiyatroya gece 03.00 baskını

ANKARA GAZETESİ / Kesilmemesi için tiyatrocuların bir ay önce nöbet tuttuğu İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’ndeki ağaçlar kurtarılamadı. Önceki gece 03.00’te dozerlerle araziye gelen firma yetkilileri bütün ağaçları kesti.

Tiyatroya gece 03.00 baskını

ANKARA / Devlet Tiyatroları’nın 60 yıldır kullandığı ve sahnesinin yanı sıra çok sayıda atölyesinin de olduğu alan, Milli Emlak tarafından bir firmaya satılmıştı. Firma da Mart ayı başlarında bir gece yarısı alandaki 40’a yakın ağacı keserek sanat dünyasından büyük tepki görmüştü. Araziyle ilgili hukuki süreç devam ederken bir gece baskını da önceki gece gerçekleşti. Ellerinde sopalarla saat 03.00’te gelen 30-40 kişilik bir grup, kurumun özel güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirerek, dozerlerle 2 bin 250 metrekarelik alandaki ağaçları da kestiler. Olayı duyar duymaz Macunköy’e gelen DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, yaşananları şöyle anlattı:

DOZERLERLE POLİSLERİ KOVALADILAR

“Ne hukuk ne de kanun dinliyorlar. Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı var, Kaymakamlığın ‘girmeyeceksiniz’ diye yazısı var. Belediye ‘ruhsatınızı iptal edgüvenliği etkisiz hale getiriyorlar. Polisler hiçbirşey yapamıyorlar. Dozerlerle erim girmeyin’ diyor. Sabaha karşı 30-40 kişi ellerinde sopalarla girip, polisleri kovalıyorlar, bütün ağaçları alıyorlar. Bu nasıl birşeydir, kamu kurumuyuz herşeyin hukuki olmasını isteriz. 60 yıldır kullandığımız bir arazi, her dakika, her saniye gece girip, sabaha karşı ağaçlarımız kesiliyor. Bu akıl mantık alır bir şey değil. Güvenlikçilere ‘Sesinizi çıkartmayın, asarız keseriz biçeriz’ denilerek etkisiz hale getiriliyorlar. Yanlarında da polisler var. Polisler güç kullanamamış ve bütün ağaçları sökmüşler. 2 bin 250 metrekare alandaki bütün ağaçları aldılar. Bir tane ağaç yok. Gece 03.00 gibi giriyorlar. 05.00 civarında biz de orada olduk. Manzara savaş alanı gibi korkunç. Olacak iş değil. Akıl mantık alır değil. Mahkemenin ‘dur’ dediği alanı; kanun kitap dinlemeden zorbalıkla bir savaş alanına çevirmişler. Her yerle görüşüyoruz. Durumu hukuki olarak izah ediyoruz. Yine anlatacağız. 60 yıldır kullandığımız bir alan kabul edilebilir bir durum değil. Çalışanlar ağlıyor, herkesin anısı var.”

BÜTÜN AĞAÇLAR KATLEDİLDİ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada da yaşanan olayla ilgili şunlar kaydedildi:
“Daha önce de aynı şekilde DT’nin Atölye Sahneleri’nin ve atölyelerinin bulunduğu tesise gece yarısı adeta baskın yaparak giren şirket yüzü aşkın ağacı kesmişti. Yenimahalle kaymakamlığının 13 Mart tarihli meni müdahale kararına ve Ankara12.İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararına rağmen hukuka aykırı bir şekilde araziye girilmiş ve bütün ağaçlar katledilmiştir. Konuyla ilgili Ostim Şehit Kadir Özcan Polis Merkezi Amirliği’ne suç duyurusunda bulunulmuştur. Olay yerine gelen polisler olaya müdahale etmek istemişler ancak polislerin üzerine kepçe sürülerek yıkım devam ettirilmiş ve takviye ekip gelene kadar bütün ağaçlar katledilmiştir. Genel Müdürlüğümüz sorumluların gerçekleştirdikleri bu kabul edilemez fiillerin gerektirdiği her türlü mali, idari ve cezai yaptırıma uğratılmasının takipçisi olduğu gibi, meydana gelen zarar ve tahribatın giderilmesi ile alanın yeniden ihyası için gerekli önlem ve tedbiri de alacaktır.”

BİN 42 AĞAÇ, 47 GÜL, 470 ADET SARMAŞIK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu’nun DT’nin Macunköy Tesisleri ile ilişkin soru önergesini yanıtlarken, SS İvme Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ne yapılan satışın iptaline ilişkin herhangi bir mahkeme kararı bulunmadığının satışın iptalinin söz konusu olmadığını söyledi. Alanla ilgili bilgi veren Şimşek, şunları söyledi: “DT Genel Müdürlüğü tarafından, Genel Müdürlüklerine tahsisli olan 10 parselin bitişiğinde bulunan 11 parseli satın alan S.S. İVME Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından, kendi taşınmazlarının 4 bin 250 metrekarelik kısmına tecavüzde bulunulduğu gerekçesiyle bu alanın terk edilmesi ve Genel Müdürlüklerince halen kullanılan 11 parselin 4 bin 250 metrekarelik kısmı üzerinde bin 42 ağaç, 47 adet gül ağacı, 470 adet sarmaşık bulunduğu ve İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesinin ana girişinin bulunduğu nizamiye duvarının büyük bir kısmının da bu alan içerisinde kaldığından bahisle, söz konusu alana ilişkin satışın iptal edilmesi istenilmiştir. Ancak, S.S. İVME Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine 11 nolu parselin satışı yürürlükteki mevzuata uygun olarak yapılmıştır. Satışın iptaline ilişkin herhangi bir mahkeme kararı bulunmadığından, S.S. İVME Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından kendi mülkiyetlerinde olan taşınmaz üzerinde küçük sanayi sitesi yatırımı devam etmektedir. Dava süreci devam ederken, bu aşamada S.S. İVME Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi hakkında Bakanlığımızca yasal yollara başvurulması mümkün bulunmamaktadır.”ANKARA /

 
Flamenko şöleni
 
'Ankara'da iptal edilen oyların dağılımı nedir?'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hacettepe’deki satış etik değil
ANKARA GAZETESİ / Hacettepe Üniversitesi’nin 230 milyon lira borcunu ödeyebilmek ...
Atakule GYO: Yıkılacak iddiaları doğru değil
ANKARA GAZETESİ / Mimarlar Odası’nın Atakule’de sürdürülen inşaatın, yıkıma ...
Çankaya ve Dikmen köprü ile birleşiyor
ANKARA GAZETESİ / Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Dikmen Vadisi’nde ...
 
Cumhurbaşkanına kırgın mı?
Erdoğan: Twitter yasağını kaldıran talimat sonrası insan 'Anayasa Mahkemesi'nde ...
Bakan Yıldız’dan Beypazarı ziyareti
ANKARA GAZETESİ / Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ailesi ...
Acilen yeniden yapılandırılmalı
ANKARA GAZETESİ / TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yerel seçimlerin ...
 
Ankara barajlarının doluluk oranı
ANKARA GAZETESİ / Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile belediyelerin su ...
Atakule’de yıkım riski
ANKARA GAZETESİ / Ankara’nın simge mekanlarından Atakule’nin bitişiğindeki ...
Şanslı’dan hayat dersi
ANKARA GAZETESİ / Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Vakfı Gölbaşı Hayvan ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri