Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
HABERLER>SPOR
20 Mart 2018 Salı - 11:06

Şanlı yürüyüş

Eskişehir maçında, tribünleri dolduran 15 bini aşkın taraftarın coşkusu, geçen yıl kazanılan şampiyonluk havasını hatırlattı. Takım, adım adım Süper Lige yakınlaşırken, başkan, yöneticiler, teknik adam ve oyuncular umutlu mesajlar verdi.

Şanlı yürüyüş

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nde bitime 6 hafta kalırken, Ankaragücü’nde şampiyonluk türküleri artık, ‘daha güçlü ve gururlu’ bir şekilde söyleniyor. Adanaspor’u 2-1 yendikten sonra, yeni bir sayfa açan sarı-lacivertliler, İstanbulspor karşısında alınan 2-1’lik galibiyetin ardından, Eskişehirspor’u da 1-0 mağlup edip, galibiyet serisini 3 maça çıkardı. Lider Çaykur Rizespor ile puan farkını bire indiren Başkent ekibi bu galibiyetle yeniden ikinci sıraya yükseldı. Camiada, şanlı yürüyüş sonunda hedefe ulaşılacağı inancı hakim.

TRİBÜNLERİ ATEŞ SARDI

Eskişehirspor maçında 15 bini aşkın taraftar stattaki yerini alırken, taraftarların günler öncesinde hazırlıklarına başladığı kareografi görülmeye değerdi. Maraton tribününün tamamını kaplayan, şampiyon Ankaragücü yazılı dev bayrak ile gecekondu olarak bilinen Gençlik Parkı tarafındaki kale arkası tribünlerinin şovu görülmeye değerdi. Maç boyu takıma büyük destek veren taraftarlar, 90 dakikanın bitiminde, oyunculara büyük sevgi gösterisinde bulundu. Stattaki atmosfer ve coşku, geçen yıl kazanılan şampiyonluk havasını herkese bir kez daha yaşattı.

SAHA ORTASINDA MİSKET

Ankaragücü, Eskişehirspor’u, Yusuf Abdioğlu’nun 71. dakikada attığı gol ile 1-0 yenerken, maçın bitiş düdüğü ile birlikte, 19 Mayıs Stadı karnaval yerine döndü. Maçı izlemeye gelen taraftarlar, büyük sevinç yaşarken, statta yükselen ‘Erik dalı gevrektir’ türküsü eşliğinde, futbolcular orta alanda misket oynadı. Tribünler, maç sonunda futbolcuları yanlarına çağırdı. Oyuncular, tüm tribünleri dolaşırken, soyunma odasına gitmeleri yarım saati buldu.

6 FİNALİMİZ VAR

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, Eskişehirspor’u 1-0 yendikleri maçın ardından yaptığı değerlendirmede, “Çok fazla gol pozisyonuna girdik. Daha farklı da kazanabilirdik” ifadelerini kullandı.
Kartal, İstanbulspor karşılaşmasından sonra oynayacakları ilk maçta bugüne kadarkinden çok daha coşkulu bir taraftar grubunun tribünde olacağını bildiklerini dile getirip, şöyle konuştu:
“Stadı doldurup, bizi destekleyeceklerini biliyorduk. Sabırlı ve disiplinli oynayıp, topun bizde kalmasını sağlayacak, güzel bir oyun formatı hazırladık. İstanbulspor maçından sonra buna çalıştık. Her şey planladığımız gibi oldu. Çok fazla gol pozisyonuna girdik. Farklı da kazanabilirdik. Neredeyse rakibe pozisyon vermedik. Bu galibiyeti, her zaman, her yerde bizi destekleyen taraftara hediye ediyoruz. Önümüzde 6 tane final maçımız var. Sonuna kadar zirve yarışının içerisinde olmak istiyoruz. Bu takımı Süper Lig’e çıkarmak için elimizden geleni yapacağız.”

İYİ SERİ YAKALADIK

Geçirdiği sakatlık sonrası performansına yavaş yavaş kavuştuğunu belirten Ankaragücü’nün golcülerinden Enes Kubat, iyi çalışarak Ankaragücü’ne faydalı olmaya çalıştığını söyledi. 2-3 maçtır iyi bir seri yakaladıklarını vurgulayan Enes, “Rakibi iyi analiz ediyoruz. Hem takım hem de kendim çok iyi mücadele ettik. Kazanacağımızı biliyorduk. Bu şehre geçen sene şampiyonluk getirdik, bu sene yine getirmek istiyoruz. Bizler, taraftarlar, yönetim, herkes inandı. İnşallah her şey istediğimiz gibi olacak.”

ARTIK RAHAT MAÇ YOK

Ümit Milli takımın oynayacağı hazırlık maçları kampına davet edilen genç kaleci Altay Bayındır, “Bu saatten sonra oynayan ya da oynamayanın hiç önemi kalmadı. Kime şans verirse elinden geleni yapmak zorunda” dedi.
Takımın iyi çalıştığını ve kazandığını belirten Altay, “Bu takımda herkes oynayacak kapasitede. Artık rahat bir maçımız yok. Her an her saniye konsantrasyonumuzu korumak zorundayız. Bu da bizi yoruyor. Kalemize top gelmiyorken birden geliyor. Artık her maç final niteliğinde. Biz şampiyon olacağımıza inanıyoruz.”

"YERİMİZ SÜPER LİG OLMALI"

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Eskişehirspor karşısında iyi oynayıp kazandıklarını belirtip, “Büyük camialar, Süper Ligde olmalı” diye konuştu.
Ankara’da geçen yılki gibi bir sinerji oluştuğuna dikkati çeken Yiğiner, şunları söyledi:
“Taraftarımız muhteşemdi ve çok güzel kareografi hazırladı. Önümüzde 6 maçımız var. Puan kaybı yaşamadan bitirmeyi hedefliyoruz. Bu tür maçlarda puan kaybetmemek çok önemli. Bunu başardık. Ankaragücü şampiyonluğu hak ediyor. Ekonomik olarak sıkıntı yaşamazsak, lige çıkarız. Maça gelen ATO başkanından destek istedik. Onlar, normal esnaftan daha iyi durumda. Bu konuda duyarlı olacaklarına inanıyorum.”
“Oyuncuların primlerini ödedik. Peşinatlarıın ödedik, maç başı alacakları kaldı. Bu konuda, bir sıkıntı yok. İki taraf da samimi. Biz ner zaman takım olarak sabırlı olmamız gerektiğini söyledik. Taktik disipline bağlık kaldığımızda maçlarımızı rahat kazanıyoruz. Transfer yasağını kaldıramadık, şartlar onu gerektirdi ancak girdiğimiz mücadelenin içinde ayakta kalmayı başardık. Bundan sonra da hedefimize ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ankara’nın destek konusunda bizi yalnız bırakmayacağını düşünüyoruz. Çünkü bizim hiç gelirimiz yok.

“BU TARAFTARA YAKIŞIR”

Ankaragücü Başkan vekili Metin Akyüz, Bengüturk TV’de, Uğur Tenekecioğlu ve Tayfun Özsoy’un hazırladığı ‘Spor Kulusi’ programında, sarı-lacivertli taraftara şampiyonluğun yakışacağını söyledi.
2012’de ekmek ve suyun bulunmadığı bir kulüpte görev aldıklarını, onurla ve şerefle mücadele edip, bugünlere geldiklerini belirten Akyüz, şöyle konuştu:
“Bu süreçte her türlü zorluğu göğüsledik. Bu takım amatör kümeye düşse, kaldırımda bile oynasa gider izleriz diyen bir taraftara sahibiz. Eskişehir maçında bunu herkes gördü. Onlar, kimseye benzemez, herkes onlara benzemeye çalışır. A.Gücü bir pırlantadır. O pırlanta çamura düştüğünde, herkes kulağını tıkadığında, takıma sahip çıkan taraftardı. Bugün sportif başarı geliyor, yanında olmak isteyenler çoğalıyor. A.Gücü bir liranın gelmediği yerde, eski borçları öderken, hedefe yürüyor. Biz tüm oyunları boza boza geliyoruz.”
“Hak etmediği halde A.Gücü’nden alacağı olanlar icra dosyalarını takip ederken, içerdekilerin parasal sorunları dert etmemesi, bu süreçte çok anlamlı. Biz, hem teknik ekibe, hem oyuncu grubuna hem de taraftara güveniyoruz. Hocamızın karakter yapısı çok düzgün. 6 final maçımız var. Bu maçlarda 13-14 puan almamız gerekiyor. Şehir takımlarına sahip çıkılmalı. Biz Tandoğan tesislerimizdeki sahamız için talepte bulunduk. Federasyon bu konuda yardımcı olmalı. Sesimizi daha iyi duyurmamız, hakkımızı savunmamız için TFF kurullarında olmalıyız. Yönetim içinde kavga varsa bile bu bilinsin ki Ankaragücü içindir. Kol kırılır yen içinde kalır. Bu takım, inşallah Süper lige çıkacak. O zaman, maddi anlamda daha güçlü yönetim ve daha güçlü takım kurulması için, olağanüstü genel kurul kararı alınır.

‘LAYIK OLDUĞU YERE ÇIKAR’

ATO Başkanı Gürsel Baran, uzun yıllar sonra ilk kez 19 Mayıs Stadı’na geldiğini belirtip, atmosferin çok etkileyici olduğunu dile getirdi.
Ankaragücü’nün layık olduğu yerin Süper Lig olduğunu vurgulayan Baran, şöyle konuştu:
“Stadın atmosferini de takımı da çok iyi buldum. A.Gücü, layık olduğu Süper Lige umarım çıkacaktır. Mehmet Yiğiner başkanımızla da konuştuk, elimizden ne gelirse esirgemeyeceğimizi söyledik. Tüm Ankara takımlarının olduğu gibi Ankaragücü’nün de yanındayız. Artık küçük kasabalarımıza bile stat yapıldı. Ankara, 80 milyonluk bir ülkenin başkenti. Uzun yıllardır resmi anlamda milli maç oynanmadı. Ankara bunları hak etmiyor. Ankara, Türkiye’nin en iyi statlarından birine kavuşacaktır. Biz de Ankara Ticaret Odası olarak üzerimize bir görev düşerse, bir yerinde oluruz.”

YÜKSELİŞE GEÇTİ

Son 3 maçını kazanan Ankaragücü, bu çıkışı ile şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri haline geldi. Sezonun ilk devresini 34 puanla lider tamamlayan Ankaragücü, ikinci yarıya kötü başlasa da toparlanmasını bildi. 2. devrenin ilk 6 haftasında 1 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 3 beraberlik alan başkent temsilcisi, beklentileri karşılayamadı.
İsmail Kartal’ın öğrencileri düşüşün ardından yeniden çıkışa geçerek, son 5 haftada 12 puan topladı.

 
Her yıl bin 500 bebek işitme kaybı ile doğuyor
 
Zafer gösterisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okan Buruk: 'Bizim için hedef üst sıraları yakalamaktı'
Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Gençlerbirliği ...
Lider meşaleyi yaktı
Mavi-beyazlılar, ligde çıktığı 27. maçında, 26. kez kazandı. Başkent ekibi ...
Arda Turan’dan Mehmetçik’e destek
Medipol Başakşehir’in yıldız futbolcusu Arda Turan, Afrin operasyonunda ...
 
Rüzgarı arkasına aldı
Adanaspor ve İstanbulspor galibiyetleri, sarı-lacivertli camiayı, ligin ...
Beşiktaş'tan Talisca için Portekiz çıkarması
Talisca'nın Brezilya Mili Takımı'nın Rusya ve Almanya ile oynayacağı hazırlık ...
Halkbank’tan şölen daveti
Avrupa Voleybol Erkekler Şampiyonlar Liginde 12’li play-off turuna kalan ...
 
Bu maçlar can yakar
Gençlerbirliği 14, Osmanlıspor ise 16. basamakta. İki takım geride kalan ...
Eskişehirsporlu yönetici Altan Begiter, kalp krizi geçirdi
Eskişehirspor ile Altınordu arasında oynanan mücadele sırasında Eskişehirspor`un ...
Ülkeyi ayağa kaldıran olay... Gol iptal oldu başkan belinde silahla sahaya indi
Yunanistan Süper Ligi'nin 25. haftasında PAOK-AEK maçında 90. dakikada ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri