Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>SPOR
14 Mart 2018 Çarşamba - 10:43

Rüzgarı arkasına aldı

Adanaspor ve İstanbulspor galibiyetleri, sarı-lacivertli camiayı, ligin bitimine 7 hafta kala, geçen sezon elde edilen şampiyonluk havasına iyice soktu. İkinci yarıda yaşanan puan kayıplarının, heyecanın dozunu attırdığı ligde, artık geri sayıma geçildi. Kritik bir dönemeci kazasız geçen A.Gücü, yar

Rüzgarı arkasına aldı

Süper Lig'de, takımlarımızın bulundukları yer nedeni ile gözümüz alt grupta. Geçmiş sezonlarda, nasıl sürpriz sonuçların çıktığını unutmadık. Dipteki ateş, çok sayıda takıma kabus yaşatıyor.

GOLCÜLER ÖN PLANA ÇIKMALI

Süper Lig ve Spor Toto Birinci Ligde, ince detayların artık çok daha büyük önem taşıdığı dönemden geçiyoruz. Ligin boyu kısaldı, saflar iyice sıklaştı, hedeflere ulaşma konusunda, planlar son kez güncelleniyor. Elbette, kaybetmemek önemli ancak kazanmanın takımları daha farklı boyutlara taşıyacağı haftalardayız. Skoru lehine çevirmenin anlamlı olduğu bu süreçte, golcüler ekstra mesai yapmak zorunda kalacak. Kendilerini, daha fazla sorumlu hissedecek. 
Ankaragücü’nün İstanbulspor’u yendiği maçta kritik goller, İlhan ve Kehinde’den geldi. Adanaspor maçında da Umut Nayir, sahne almıştı. Onların yükselecek formu, takım arkadaşlarının saha içinde rahatlaması, güven duygularının gelişmesi demek olacak ki bu da takımı hedefine taşıyacak.
Gençlerbirliği ve Osmanlıspor, bu konuda takımdaki forvetlerden tam anlamıyla katkı almada sorunlar yaşıyor. Skuletic, Jailton, Manu, Cikaleshi, Mehmet Batdal, Serdar Gürler ve Umar gibi isimlerin, bu dönemde taşın altına ellerini daha istekli sokması gerekiyor.

SORULAR

1- 2 maç üst üste kaybetmek, zorlu sürece girerken Gençlerbiliği’ni nasıl etkiler. Bir düşüş söz konusu mu ? Rakipleriyle oynamak bir avantaj olarak değerlendirilebilir mi ?
2- 7 maç sonra kazanan Osmanlıspor, bu hafta Karabük deplasmanında. Sonrasında çetin fikstürü başlıyor. Bu cendereden kurtulup, lige tutunma şansını nasıl görüyorsunuz ?
3- A.Gücü kazanırken neden zorlandı. İsmail Kartal daha erken hamle ile oyunu çözebilir miydi. A.Gücü, 4 gündeki, 2 galibiyet ile yolunun üzerindeki taşları temizledi diyebilir miyiz ?

 

ÖZGÜR ŞAHİNER: Umut, İlhan ve Kehinde goller atıp puanlar kazandırıyor. Ancak erdem’in sonuca etki eden pasları, Ankaragücü’nün bu yarıştaki en önemli artılarından. 
DENİZ GÜREL: Geçen haftalardaki korku tüneli gibi fikstürü iyi atlatan Gençlerbirliği’nde, belki de o sürecin yaşattığı mental ve fiziki bir yorgunluk var.
CEYHUN ERİŞ: Alınan her galibiyet, tüm camiayı pozitif etkiler. şu andan itibaren Ankaragücü’nde lige çıkabilme düşüncesinin daha fazla arttığını söyleyebiliriz.
FATİH TEKECİ: Osmanlıspor’un 9 haftadaki fikstürü şampiyonlar ligi gibi: F.Bahçe, Trabzon, Başakşehir ve Beşiktaş maçları var. Puan hesabını makineyle yapmak bile zor.

Özgür ŞAHİNER

BURADAN DÖNÜŞ ÖNEMLİ

1- ALANYA yenilgisi hesapta yoktu. Beşiktaş’a kaybetmek fazla sorun çıkarmaz. Zaten, takımın hem morali bozuktu hem de eksikleri vardı. Buradan dönüş önemli. 2 yenilginin, çok olumsuz bir etki yapacağını sanmıyorum. Akhisar maçı bu anlamda çok değerli. Rakibin de son maçını kaybetmesi, işi zorlaştıracak. Düşüşten ziyade, oyun sisteminin daha iyi işlemesi, gol atıp öne geçmesi ile bağlantılı. Son 2 maçta bu gerçekleşmedi. Rakiplerle oynamak, kazandığınız zaman avantaj, ancak tersi durum da ağır sonuçlar olur. Bu anlamda strateji iyi yapılmalı.

EN KRİTİK 180 DAKİKA

2- OSMANLISPOR belki de bu ligde söz sahibi olup olmayacağını belirleyeceği 2 kritik maça çıkacak. Önce Kardemir Karabük ile deplasmanda, ardından A. Konyaspor ile sahasında karşılaşacak. Bu maçları kazanırsa, sonrasındaki zorlu fikstürde, ekstra puanları hangi takımlardan alırım ile ilgili hesapların içine girecek. Bursaspor karşılaşmasında alınan 3 puan, takıma kattığı moral motivasyon açısından çok farklı bir boyutta. Sezondaki kötü deplasman performansı dikkate alındığında, kalan bölümde işlerinin hiç kolay olmadığını söylemek zor değil.

GERÇEKÇİ OLAN TABELADIR

3- İKİ güne yayılan maçtan, 3 gün sonra yeni bir müsabakaya çıkmak kolay değil. İstanbulspor ligin iyi futbol oynayan, güçlü ekiplerinden biri. Onlar, tepedekilere yakınlaşma adına, Ankaragücü önünde son kozunu oynadı. Bu şartlarda, takımın zorlanması doğal. Yoğunlaşan maç trafiğinde, dar rotasyonla mücadele etmek, sarı-lacivertlileri daha da yıpratıyor. Böyle haftalar geçilirken, geçerli ve gerçekçi olan tabeladır. Taşların tam anlamıyla temizlenmesi için, Denizli ve Ümraniye deplasmanlarının kayıpsız atlatılması gerekiyor.

Deniz GÜREL

ÇANLAR ÇALABİLİR

1- GEÇEN haftalardaki korku tüneli gibi fikstürü iyi atlatan Gençlerbirliği’nde, belki de o sürecin yarattığı mental ve fiziki bir yorgunluk var. Gereksiz Alanya kaybından sonra, zor Beşiktaş deplasmanında kaybetmeleri anormal bir durum değil. Bu haftaki Akhisar maçına iyi konsantre olup kazanmazlarsa, bir anda düşme potasına girebilirler. Ligin ortasında olan, iyi oynayan, ama hedefsiz Akhisar ve Malatya maçları önemli. İki maçtan en az 4 puan almazlarsa, tehlike çanları yeniden çalabilir.

MORAL MAÇI OLACAK

2- OSMANLISPOR bir çok kişi ‘bitti’ demeye hazırlanırken, Bursaspor’u yenip ‘henüz bitmedi’ dedi. Bu hafta Karabük maçını kazanıp düşme potasından en azından bu haftalık çıkma ihtimallerini yüksek görüyorum. Zaten, Karabük’ü yenemezlerse, sonraki fikstürde işleri çok zora girer. Üst sıralardaki tüm takımlarla oynayacaklar. Bu cendereden çıkma şansları çok desek kendimizi kandırmış oluruz. Zor bir dönem Osmanlı’yı bekliyor. Bu zor dönem öncesi ‘cepte’ gözüken 3 puanı Karabük’ten alıp önlerine bakmalılar.

ÇIKTI DEMEK İÇİN ERKEN

3- ANKARAGÜCÜ ligin 2. yarısında bir türlü iyi futbol oynayamıyor. Bu saatten sonra da iyi bir oyun beklemekten ziyade kalan haftalarda ilk ikideki yerini korumak, çok pozitif bir oyun olmasa da 3 puanı almak hedef olmalı. Zor bir deplasmanda son dakikalardaki hayati golle zirveye tutundular. Art arda düşme hattındaki iki takımla maçları var. İşi sıkı tutup yol kazası yaşamamalılar. Sadece Ümraniye değil, Altınordu ve Gazişehir de direkt çıkabilmek için varını yoğunu ortaya koyacak. Ankaragücü ‘çıktı’ demek için erken.

Ceyhun ERİŞ

DAHA İYİ MOTİVE OLURLAR

1- İKİ maç üst üste yaşanan kayıp, bulunduğu konum itibarı ile Gençlerbirliği’ni strese sokacaktır ancak bu durum, özellikle kalan haftalarda daha fazla ve daha iyi konsantre olmalarını da sağlayacaktır. Her şeye rağmen kırmızı-siyahlıların, ligden düşme sıkıntısı yaşayacağını sanmıyorum.

BİRLİK VE BERABERLİK ÖNEMLİ

2- 2 haftada alınan 4 puan, az da olsa Osmanlıspor camiasını umutlandırdı. Fakat önlerindeki fikstüre bakınca, yine çok zor bir süreç geçireceklerini biliyorlar. Bu da onlar için çok büyük bir sıkıntı demek. Daha önce de söylediğim gibi, bu süreci doğru geçirebilmeleri için, kendi içlerindeki birlik ve beraberliği sağlamaları gerekiyor. Aksi takdirde yürüyecekleri yol sorun olarak görünüyor onlar için.

TAKIM KAZANMAYI BİLİYOR

3- ANKARAGÜCÜ, tüm olumsuzluklara rağmen, ligin sonlarına gelirken kazanmayı biliyor. Artık bu haftalarda oynanan futboldan, ziyade kazanmak daha önemli ve Ankaragücü bunu başarıyor. Alınan her galibiyet, tüm camiayı pozitif etkiler. Şu andan itibaren takımın lige çıkabilme düşüncesinin daha fazla arttığını söyleyebiliriz. Artık İsmail Kartal hocanın yaptığı hatalar, oyuna müdahalede gecikmiş olması, takım kazandığı sürece sıkıntı yaşatmayacak ve umarım Ankaragücü Süper Lige ulaşacak.

Fatih TEKECİ

KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİ KESECEK

1- GENÇLERBİRLİĞİ, 10 maçlık yenilmezlik serisinin ardından -ki bu 10 maçta 18 puan topladı- iki maç üst üste mağlup olunca, kendini yeniden uçurumun kenarında buldu. A. Alanyaspor maçı bir kaza, Beşiktaş deplasmanı ise tahmin edilen bir kayıptı. Asıl bu hafta Ankara’da oynanacak Akhisarspor maçı kritik bir önem taşıyor. Kendini iki haftada bir kez daha uçurumun kenarında bulan Gençlerbirliği’nin sağlam bir daldan tutunması için mutlak 3 puan alması şart. Yani kalan 9 kritik haftada Gençlerbirliği, kendi göbeğini kendi kesecek.

GEÇ GELEN GALİBİYET

2- OSMANLISPOR bu galibiyet için çok geç kaldı. Bu hafta, Karabükspor’dan sürpriz olmazsa, ligdeki ilk deplasman galibiyetini de alacak. Fakat, kalan 9 haftadaki fikstürü Şampiyonlar Ligi gibi: Fenerbahçe, Trabzon, Başakşehir, Beşiktaş... Osmanlıspor’un akıbetini artık hiçbir hesap makinesi, hesaplayamaz. Demem o ki, önündeki bunca zorlu maç duran Osmanlıspor’un, lige tutunup, tutunamaması, şansa kaldı.

KENDİNE PANSUMAN YAPTI

3- ANKARAGÜCÜ, Bolu kazasının ardından, aldığı iki galibiyetle, adeta kendine pansuman yaptı. 85. dakikada oyuna giren, 89. dakikada attığı golle Ankaragücü’ne galibiyeti getiren Kehinde, İsmail Kartal’a bir kez daha net bir mesaj vermiş oldu. Artık sarı-lacivertliler, kalan 7 maçın 4’ünü Ankara’da oynayacak olmanın avantajını iyi kullanmak zorunda. Ligdeki gidişat, takımların performansı ve kalan maçlara baktığımda çıkan sonuç şu: “Ankara, Rize el ele. Haydi Süper Lig’e.”

 
Yurt dışında ucuza konaklama
 
Dört sergi buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beşiktaş'tan Talisca için Portekiz çıkarması
Talisca'nın Brezilya Mili Takımı'nın Rusya ve Almanya ile oynayacağı hazırlık ...
Halkbank’tan şölen daveti
Avrupa Voleybol Erkekler Şampiyonlar Liginde 12’li play-off turuna kalan ...
Bu maçlar can yakar
Gençlerbirliği 14, Osmanlıspor ise 16. basamakta. İki takım geride kalan ...
 
Eskişehirsporlu yönetici Altan Begiter, kalp krizi geçirdi
Eskişehirspor ile Altınordu arasında oynanan mücadele sırasında Eskişehirspor`un ...
Ülkeyi ayağa kaldıran olay... Gol iptal oldu başkan belinde silahla sahaya indi
Yunanistan Süper Ligi'nin 25. haftasında PAOK-AEK maçında 90. dakikada ...
Mamak play-off yolunda
Erkekler Basketbol İkinci Ligi B grubunda yer alan Mamak Belediyesi, 18. ...
 
Özat’ın seri hesabı
Gençlerbirliği Teknik Direktörü, ‘Artık rakiplerimiz diyebileceğimiz takımlarla ...
Ziraat’ten erken veda
Efeler Voleybol Ligi play-off çeyrek final üçüncü karşılaşmasında, İstanbul ...
Buzda büyülü vizyon
Senkronize Buz Pateni Milli Takımı’nı oluşturan Başkent ekibi Team Vizyon, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri