Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SİYASET
17 Mart 2014 Pazartesi - 11:47

METROPOLDE İLK DURAK ALTINDAĞ

ANKARA GAZETESİ / Ankara Hürriyet, dış ilçelerin ardından metropol ilçelerin seçim nabzını tutmaya başladı. İlk durak Altındağ. Mevcut Başkan Veysel Tiryaki favori olsa da Türkiye’deki son gelişmeler pek çok bölgede olduğu gibi Altındağlı seçmenin aklını karıştırıyor.

METROPOLDE İLK DURAK ALTINDAĞ

ANKARA / Ankara Kalesi, Hacı Bayram Camii, Augustus Tapınağı, Etnoğrafya Müzesi... Daha birçok tarihi ve kültürel dokuyu sayabiliriz Altındağ için. Altındağ, Roma döneminden Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar birçok tarihsel süreçte önemli bir merkez konumunda yer alan Başkent’in en eski ilçesi. Yaklaşık 365 bin 915 nüfusa sahip ilçede 249 bin 940 seçmen sandık başına gidecek.
İlçeye üçüncü kez talip olan mevcut Belediye Başkanı Veysel Tiryaki partisinin üzerinde bir performans sergiliyor. AK Partili olmayan bazı kesimlerden de destek alıyor. 
CHP Başkan Adayı Melih Baran Kılıç, Mansur Yavaş’ın da rüzgarıyla yarışa ortak olmaya çalışırken, MHP Başkan Adayı Nedim Ağaç da ilçede hızlı bir kampanya süreci yürütüyor. 
Kentin en sorunlu bölgelerinden Çinçin’de vatandaşlar belediye hizmetlerine hasret kaldıklarını belirterek, “Burada oylar CHP’ye” açıklamasını yapıyor. Hamamönü esnafı ise bölgenin yapılan restorasyon çalışmalarıyla cazibe merkezi haline geldiğini ve mevcut başkan Veysel Tiryaki’nin puanını artırdığını söylüyor.

ÇİNÇİN’DE RÜZGAR FARKLI ESİYOR

Bir zamanlar ‘polis bile giremez’ denilen Çinçin’de, mahalleliyle sohbet ettik. Mustafa Sandık isimli vatandaş, “Altındağ Belediyesi hizmet getirmedi bizlere, kaldırım yok, yollar bozuk. Veysel Tiryaki buralara yatırım yapmadı. İstikrardan söz ediyorlar ama istikrarı Çinçin’de göremedik. Burada oylar CHP’ye” ifadelerini kullanıyor. Faruk Sarı, esnaf olarak mağdur olduklarını belirterek, belediyenin dağıttığı yardımlar sebebiyle buradaki esnafın satış yapamamaktan yakınıyor. Mustafa Bulunday ise bölgedeki en büyük problemlerden birisinin işsizlik olduğunu kaydederek, “Bize iş vermeyene oy yok” diyor

HAMAMÖNÜ’NDE TİRYAKİ’YE DESTEK

Çinçin’in ardından, Ankara’nın en eski evlerinin bulunduğu ve yeniden restore edilerek turistik bir merkez haline getirilen Hamamönü’ne indik. Hamamönü’nde 19’uncu yüzyılın mimarisini yeniden canlandırarak artı puan kazanan mevcut başkan Veysel Tiryaki’ye esnaf teveccühü oldukça fazla. Hamamönü’nde selam verdiğimiz birkaç esnaf tereddütle yaklaştı. Bazıları ismini vermek, bazıları da konuşmak istemiyor. Konuştuğumuz esnafların ortak düşüncesi ise Tiryaki’nin Hamamönü ile bir başarı elde ettiği. Esnaflar Hamamönü’nün güzelleştiğini, güvenli bir hale geldiğini belirterek, “Burası önceden insanların geçmeye bile korktuğu bir yerdi şimdi turizm merkezi oldu, insanlar buradan çıkmıyor” açıklamasında bulundu.  Buradaki esnaf, Tiryaki’nin yaptığı çalışmalarla aday olduğu partisinin de önüne geçtiğini ve oyların partinin yanı sıra Tiryaki ismine verileceğini söyledi.

ESNAFIN TERCİHİ TİRYAKİ

Gün içinde binlerce insanın gelip geçtiği Ulus civarında görüştüğümüz seyyar satıcı Cabir Yıldırım, “Şu an Veysel Bey görünüyor ama CHP’nin adayı Melih Bey de zorluyor” derken, Atatürk Heykeli’nin önünde oturan Ersin Aktaş, “Veysel beyin çalışmalarını yakından takip ediyoruz, 20 yıldır buraları bilirim. Tiryaki yine alır” ifadesini kullanıyor. Ardından Çıkrıkçılar Yokuşu’nu tırmanıyorum, Mustafa Ağa isimli esnaf Çubuk’ta oturduğunu belirterek, “Altındağ’da otursam Veysel Tiryaki derim. Vizyonu ve misyonu geniş, kararlı” diyor. Geçen sene Mart ayında çıkan yangınla 685 iş yerinin bir gecede küle döndüğü Yunus Emre Halk Çarşısı’nın Dernek Başkanı Mahmut Alcan, mevcut belediye yönetiminden memnun olduklarını söylüyor.

BÜYÜKŞEHİR’DE FARKLI

Sonuç olarak Altındağ’da Tiryaki favori olsa da Türkiye’deki genel havanın ilçe halkını etkilediği gözlemleniyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili Altındağlıların düşünceleri biraz daha farklı. İlçede Melih Gökçek ismi öne çıksa da ‘Mansur Yavaş’ diyenlerin sayısı da azımsanmayacak ölçüde.

ADAYLAR NE DİYOR

TUTMAYACAĞIMIZ SÖZ VERMEDİK

Ak Parti Altındağ Belediye Başkan Veysel Tiryaki: “Biz bugüne kadar Altındağlılara, tutamayacağımız hiçbir söz vermedik. Hiçbir zaman vitrinlere oynamadık. Gösteriş peşinde, reklam peşinde olmadık. Reklam değil, iş yaptık. Biz, eserlerimizle konuşuyoruz. Şimdi biz, canla başla çalışmaya devam ederek, hızla Altındağ’da 80 yılda yaşanan kaybı telafi etmek zorundayız. Bugüne kadar 30 bin gecekondu yıktık, bir o kadar daha yıkacağız. Altındağ buna hazır, Altındağ bunu istiyor.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ADALETSİZLİK YAPILDI

CHP Altındağ Belediye Başkan Adayı Melih Baran Kılıç: “İşgaliye vergisini veren ve en az iki kuşaktır o bölgede oturan sakinleri kentsel dönüşüm dışında bırakılmıştır. En pahalı metrekare imalatı ile kentsel dönüşüm yapılan ilçedir. Kentsel dönüşümü yıkım molozlarını kaldırmamak, elektrik kesmek, kanalizasyon sıkıntısı yaratmak gibi yıldırma politikası ile yapan bir belediyedir. Biz, rantsal değil kentsel geri dönüşüm yapacağız. Altındağ’da yoksullukla savaş açıp yoksulluğu bitireceğiz, meslek edindirme atölyelerimizle de işsizliğin önüne geçeceğiz.”

EN GERİ BIRAKILMIŞ İLÇE

MHP Altındağ Belediye Başkan Adayı Nedim Ağaç: “Altındağ’da seçim yarışı sadece iki parti arasında geçiyor, sol oylar ilçemizde yüzde 25’i geçemiyor. Mevcut başkan Veysel Tiryaki’nin tek alternatifi benim. Bilgi ve birikimimi Altındağ’ın refahı ve ıslahı konusunda paylaşmaya hazırım. Yönetime gelirsek ilçede, kentsel dönüşümü vatandaşlarımızı yerinden ayırmadan gerçekleştireceğiz. İmar planı yeniden düzenleyip TOKİ’nin haksız rekabetine son vererek, kat izni hak sahipleri lehine yeniden yapılandırıcağım.”

2009 Yerel Seçimleri                     

Parti              Oy         Yüzde           
AK Parti    115.284      56,7         
CHP           43.740       21,5           
MHP           31.443     15,5          
SP              4.005         2,0


2011 Genel Seçimleri

Parti                 Oy           Yüzde
AK Parti   137.270          62,63
CHP           49.169          22,43
MHP         21.869           9,98 
SP          1.853               0,85  ANKARA /

 
SIFIR SAYAÇ SIFIR FATURA
 
İkili yarış Gökçek projesidir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçek helallik istedi
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediye Meclisi 2009-2014 yılları arasındaki ...
Mansur Yavaş: Rozetimi çıkarıp herkesin başkanı olacağım
ANKARA GAZETESİ / CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, ...
Melih Gökçek: Kaybedeceğini gayet iyi biliyor
ANKARA GAZETESİ / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Mansur Yavaş’a ...
 
Büyükşehir yasası bir şey getirmedi
ANKARA GAZETESİ / CHP Sincan Belediye Başkan Adayı Alaattin Türkoğlu, ...
En kritik mitingler
ANKARA GAZETESİ / Başkent’te seçim atmosferi her geçen gün daha da sertleşirken ...
Karakaya: Başkan olsaydım ODTÜ’den yol geçmezdi
ANKARA GAZETESİ / MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mevlüt Karakaya, ...
 
Mansur Yavaş: Başbakan’ın arkasına saklanıyor
ANKARA GAZETESİ / Mansur Yavaş: "Melih Gökçek kendi propagandasını, Sayın ...
Dış ilçelerde maraton başladı
ANKARA GAZETESİ / Ankara Hürriyet seçim nabzını tutumaya dış ilçelerden ...
Gökçek ve Yavaş arasında ‘canlı’ gerginlik
ANKARA GAZETESİ / Canlı yayında ilk kez karşı karşıya gelen Mansur Yavaş ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri