Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GÜNDEM
1 Temmuz 2014 Salı - 10:33

Kore’den alıp Kore’ye sattılar

ANKARA GAZETESİ / Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ise özel sektörde ikinci nükleer tıp tesisini kurma başarısı gösteren biri avukat diğeri mühendis iki arkadaş, fikirlerini satın aldıkları Güney Koreli şirketle yüzde 30’luk ortaklık anlaşması imzaladı. Nükleler tesis, 21 ülkeye satış yapabilecek konuma yükseldi.

Kore’den alıp Kore’ye sattılar

ANKARA / Yakınlarının kanser hastalığına yakalanması üzerine, nükleer tıp sektöründe araştırmalara başlayan Avukat Uğur Poyraz ve Endüstri Mühendisi Erhan Görgel, öncelikle bu alanda faaliyette bulunmak için Kamrusepa-Samyoung Nükleer Ürün. Med. San. ve Tic. AŞ - Radyoizotop Üretim Tesisi isimli bir şirket kurdu. 
Şirket CEO’su Erhan Görgel, “Know-how’ını yani fikirlerini satın aldığımız Güney Koreli Samyong şirketi, bize tesisi kurduktan ve çalışmaya başladıktan sonra yüzde 30’luk ortaklık teklif etti. Bunda bizim kalite standartlarımızı yüksek tutmamız etkili oldu. Bu ortaklık nükleer tıp alanında, ülkemize gelen ilk ve tek doğrudan yabancı sermaye yatırımıdır” dedi. 
Sosyal sorumluluk projesi olarak başladıkları nükleer tıp alanındaki üretimleriyle, Türkiye, Orta Doğu, Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri ve Kuzey Afrika’yı içine alan, 21 ülkeyi kapsayan geniş coğrafyadaki iki üreticiden birisi konumuna yükseldiklerini kaydeden Görgel, Güney Koreli şirketin kendilerine yeniden ortaklık teklif ettiği süreci şöyle anlattı:

TIPLA ALAKAMIZ YOKTU

“Bir yakınımızın kanser hastalığına yakalanması üzerine ilk defa kanser ve gerçekleriyle yüzleşmek zorunda kaldık. Tedavi süreci sırasında neler yapabileceğimizi araştırırken, aslında Türkiye olarak kanseri yenebilecek olan nükleer tıp alanında ne kadar geri ve çaresiz olduğumuzu gördük. Aslında birimiz avukat, diğerimiz endüstri mühendisi. Herhangi bir alakamız olmamasına rağmen, nükleer tıp ve altyapılarını görmek için onlarca ülke gezdik. Çeşitli seminerlere katıldık. Kendimizi en iyi şekilde hazırladıktan sonra, son gittiğimiz fuarda, Güney Koreli şirkete neler yapabileceğimizi anlattık. Bize inandılar ve sonuna kadar destek oldular. Bu anlaşmayı yaptıktan sonra tesis çalışmalarımız hızla başladı. Gölbaşı Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde inşaat başlarken, biz de nükleer tıp bölümlerinde okuyan genç beyinleri eğitimlere yolladık.

EN İYİSİNİ YAPMAK İSTEDİK

Nükleer tıp alanında çalışmış eleman yerine gençleri tercih etmemizin amacı, üretimin yanı sıra teknoloji geliştirmekti. Ar-Ge çalışmalarıyla bir adım daha ileriye gidebilmeyi amaçlıyoruz. Bu fikirlerle yola çıkıp tesisi kurduk. Dünya standartlarında, E Klas’tan başlayıp, A Klas’a kadar giden kalite derecelendirme sistemi var. Biz Koreli şirketin bizden bazı bölümlerde istediği C Klas seviyedeki sistemleri, kurduğumuz genç beyin takımıyla üretimden, nakliyeye kadar A Klas seviyesine yükselttik. Bu sayede fikirlerini satın aldığımız Koreli şirket bizimle yüzde 30 ortak ortaklık imzaladı. Nükleer tıp alanında doğrudan ortaklık alan ilk ve tek özel şirketiz.”

ÖNYARGIYI PARÇALAYAMADIK

Nükleer tıbbın dünyanın geleceğini belirleyeceğinin altını çizen Görgel, “İyi ve bağımsız kuruluşların denetlediği tesislerin diğer fabrikalardan farkı yoktur” diyerek şunları söyledi:
“Türkiye’de işin isminin içinde nükleer geçiyor olması bile insanları itiyor. Nükleer alana eğilim bu nedenle yavaş oluyor. Biz atomu parçalıyoruz ancak ön yargıları parçalayamıyoruz. Eğer doğru bir denetim ve kalite standardı oturtulursa, bir nükleer tesisin normal bir fabrikadan farkı yok. Örneğin bizim üretim tesisimizden dışarıya salınan hava bir ameliyathaneden salınan havayla aynı seviyede” dedi.   

GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE

Nükleer Tıp Tesisi’nde güvenlik son seviyede tutulurken, kapı geçişleri parmak iziyle sağlanıyor. Her birim çalışanının ayrı ayrı kodlandığı üretim laboratuvarında, bölümler arası çalışan geçişi yasak. Tesis içerisinde en ufak bir hava değişimine kurulan sistem anında oluşan duruma müdahale ederken, tesiste her şeyin iki yedeği bulunuyor. Vardiyalı şekilde 7/24 üretimin sürdüğü tesis, termal kameralarla izleniyor.ANKARA /

 
Hacettepe şampiyon
 
Dertli 'Çayır'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediyeyi arayıp yardım istedi
ANKARA GAZETESİ / Mamak Belediyesi çağrı merkezine şikayetlerin yanı sıra ...
Polis Radyosu’na bakan sözü geldi
ANKARA GAZETESİ / Arşivinde 10 binin üzerinde tarihi plak bulunan ve Anıttepe ...
Yıkım işlemine tepki gösterdiler
ANKARA GAZETESİ / Sincan’daki Çimşit Kesiktaş Mahallesi'ndeki hobi bahçeleri, ...
 
Selanik esnafı isyan etti
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediyesi’nin 20 gün önce, “10 güne çözeriz” ...
Trafik objektife takıldı
ANKARA GAZETESİ / Dünya Sağlık Örgütü’nün düzenlediği ve Gazeteciler Cemiyeti’nin ...
AOÇ itirazına ret
ANKARA GAZETESİ / Ankara 5. İdari Mahkemesi’nin 3 ay önce aldığı, AOÇ ...
 
Askeri günde özel nişan
ANKARA GAZETESİ / Japonya Öz Savunma Kuvvetleri Günü, resepsiyonla kutlandı. ...
Kore şehitleri anıldı
ANKARA GAZETESİ / Kore Savaşı’nın 64. yıldönümü kapsamında Güney Kore ...
‘Gelincik’te umut ışığı
ANKARA GAZETESİ / Yenimahalle Belediyesi ile Ankara Barosu kadına şiddete ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri