Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
KPSS başvuruları başladı
KPSS başvuruları başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset yumuşama dönemine girdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset yumuşama dönemine girdi
Bakan Bolat: 2024 Nisan ayındaki ihracatımız, en yüksek ikinci nisan ayı ihracatı oldu
Bakan Bolat: 2024 Nisan ayındaki ihracatımız, en yüksek ikinci nisan ayı ihracatı oldu
Milli sporcu Arın, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı
Milli sporcu Arın, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı
1 Mayıs’ta polise taş ve sopayla saldıran 29 şüpheli yakalandı
1 Mayıs’ta polise taş ve sopayla saldıran 29 şüpheli yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
9 Eylül 2015 Çarşamba - 09:39

İstasyon çilesine 2 proje

Büyükşehir ve Etimesgut belediyeleri, günde 100 bin aracın ‘tampon tampona’ ilerlediği 4.5 kilometrelik İstasyon Caddesi’nin trafik çilesini bitirmek için düğmeye bastı. Trafik sorununu ‘alternatif’ yol ile aşmayı amaçlayan belediyeler, 2 proje üzerinde duruyor.

İstasyon çilesine 2 proje

PROJE 1 
* Cadde ile demir yolu arasında yer alan yaklaşık 100 bina kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırılıp, yol gidiş-geliş olarak genişletilecek.

PROJE 2
* Mevcut caddenin Kızılay istikametine geliş, demir yolunun diğer tarafına da Sincan yönüne gidiş olarak yeni bir yol açılacak. Turgut Özal Köprüsü yıkılıp yeniden yapılacak.

Ankara’da, okulların kapanmasının ardından yaz ayları boyunca rahatlayan kent trafiği, tatilcilerin dönmesiyle pazartesi sabahından itibaren yeniden kendini gösterdi.
Özellikle sabah ve akşam saatlerinde kentin ana arterlerinde trafik yoğunluğu artarken, bazı ilçelere girişte ‘alternatif’ yol olmaması, trafiği durma noktasına getiriyor. Trafiğin yoğun olduğu, araçların tampon tampona ilerlediği yollardan biri de Etimesgut ’un İstasyon Caddesi.
Keçiörenlilerin her gün trafik çilesi çektiği Fatih Köprüsü’nü defalarca gündeme getiren Ankara Hürriyet, bu defa 550 nüfuslu Etimesgut’un alt yapı sorunları ve yoğun trafiği nedeniyle isyan ettiği İstasyon Caddesi’ni mercek altına aldı.
İlçenin trafik yükünü, son yıllarda artan nüfus artışı ve araç sayısı nedeniyle taşıyamayan İstasyon Caddesi’nde özellikle sabah ve akşam saatlerinde sürücüler tampon tampona ilerlemek zorunda kalıyor. Geçtiğimiz aylarda kentte etkili olan her sağanak yağış sonrası göle dönen ve alt yapısı da yetersiz olan cadde için ilçe sakinleri, bir çözüm bulunmasını istiyor. 
Büyükşehir Belediyesi ile Etimesgut Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine İstasyon Caddesi için ‘ortak’ bir çalışma başlattı. İki belediye, alt yapıyı düzenlemek ve caddede yaşanan trafik yoğunluğunu rahatlatmak için 2 proje üzerinde çalışıyor. 
İstasyon Caddesi’nin durumu ve Büyükşehir ile görüştükleri projelerle ilgili Ankara Hürriyet’e konuşan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, şunları söyledi:

KÖPRÜ YIKILIP YAPILACAK

“Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 2 proje üzerinde duruyoruz. Birinci projede, cadde ile demir yolu arasında yer alan yaklaşık 100 binanın kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırılıp, gidiş-geliş olarak yapılması düşüncesi yer alıyor. İkinci projede ise mevcut caddenin geliş, demir yolunun diğer tarafına da Sincan yönüne gidiş olarak düzenlenmesi yer alıyor. Turgut Özal Köprüsü de yıkılıp projeye uygun bir şekilde yeniden yapılarak, trafik rahatlamış olacak.

GÜNLÜK 100 BİN ARAÇ

İstasyon Caddesi’nin bir an önce genişletilip, alt yapısının düzeltilip vatandaşlarımızın trafikte rahat bir nefes almasını istiyoruz. Çünkü bu cadde Etimesgut’un en önemli ve yoğun caddesi, 4.5 kilometrelik uzunluğa sahip İstasyon Caddesi’nde bağlantı yollarıyla birlikte günlük 100 bin araç geçiyor. Burada ciddi bir sıkıntımız var. Son dönemde de sel baskınları oldu, alt yapısı yetersiz. Cadde dar ve trafik yoğunluğunu kaldırmıyor. Bu iki projeden birisinin bir an önce sonuçlanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi konuyu takip ediyor.”

ÇİLE DEVAM EDİYOR

Öte yandın bir diğer trafik çilesi ise kentin en büyük ilçesi Keçiören ’de devam ediyor. İlçeyi kent merkezine bağlayan tek güzergah olan Fatih Köprüsü’nde de sürücüleri isyan ettiren trafik çilesini son erdirmesi için köprüye paralel 3 gidiş 3 gelişli yeni bir bulvar ile köprülü kavşak yapılması planlanmıştı. Belediye yetkilileri tarafından Haziran ayında başlayacağı açıklaması yapılan ikinci yol için ise henüz bir çalışma başlatılmazken, Keçiörenlilerin trafik isyanı da devam ediyor.

 
Ankara’nın gururu
 
Dört bir yanda teröre lanet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çankaya’ya yeni yollar
Çankaya Belediyesi imara açılan alanlarda yeni yol açım çalışmalarına hız verdi.
Ankara’dan Konya’ya elektrikli otobüs
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Türkiye’deki ilk elektrikli ...
‘Kurtuluş’ 93 yaşında
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, düşmanın denize dökülmesiyle ...
 
2015 çocuğa sünnet
Büyükşehir Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği “sünnet şölenleri” ...
Kreiken Rasathanesi’nde Perseid şöleni
Perseid Meteor Yağmurları’nı izlemek isteyen Başkentliler, önceki gece ...
Çankaya’dan park atağı
Mevcut parkların yanında ilçeye yeni parklar kazandırdıklarını belirten ...
 
Ücretsiz uygulamada ilk gün
Yol kenarı otoparklarının ücretsiz hale getirilmesi kararı dün hayata ...
Havada 126 takla
Her sabah rengarenk balonların havalandığı Başkent’in yanı başındaki Kapadokya ...
'Proje çalışması sürüyor'
Ankara Hürriyet’in ‘Haziran geçti icraat’ yok manşeti ile duyurduğu, Keçiören’deki ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri