Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>GÜNDEM
22 Mart 2017 Çarşamba - 11:45

İrem'in tek umudu Antalya'ya gelecek olan Cumhurbaşkanı'na derdini anlatabilmek

Antalya'da yaşayan 20 yaşındaki Beşiktaş aşığı İrem Kurt, 1 yaşında tanısı konulan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastalığı sonucunda 3 yıl içinde yatağa bağımlı hale geldi. Anne Kamile Kurt, SMA’nın tedavisinde kullanılan ve yurt dışından ithal edilen ilacın kızı için gelmesini ve İrem'in yeniden otu

İrem in tek umudu Antalya ya gelecek olan Cumhurbaşkanı na derdini anlatabilmek

Türkiye'de halen 20 hasta için getirilen ilaca ulaşamadıklarını söyleyen anne Kamile Kurt, tek umutlarının İrem'in çok sevdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplu açılış için geleceği Antalya'da İrem'i de ziyaret etmesi olduğunu söyledi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki okul öncesi öğretmeni Kamile Kurt, kızı İrem’in 3 aylıkken kollarında ve ayaklarında hareketsizlik olduğunu belirledi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde, İrem'e ender görülen genetik bir hastalık olan SMA tanısı konuldu. Hastalık nedeniyle gelişimi yavaşlayan İrem, hijyenik şartların uygun olmamasından dolayı ilkokul üçüncü sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı. Tekerlekli sandalyede hayatını devam ettirmeye başlayan İrem, okuma ve yazmasını kendi kendine geliştirdi. Dedesinden dolayı fanatik Beşiktaş taraftarı olan İrem, İngilizcesini de ilerletti. Hastalığının ağırlaşması üzerine ve yakalandığı grip nedeniyle İrem, yaklaşık 3 yıl önce Akdeniz Üniversitesinde yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Hastanede 29 gün kalan hem solunum cihazına bağlandı hem de tekerlekli sandalyeye de oturamaz hale geldi. Amerika’da geliştirilen ve SMA hastasının tedavisinde kullanılan ilacın Türkiye’de kendisine de verilmesini isteyen İrem’i, birkaç gün önce Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi ziyaret etti. Siyah beyazlı futbolcular gelemese de İrem’e tüm futbolcularının imzasının yer aldığı forma hediye edildi. İrem, kısa süre önce boğazına takılan yeni solunum cihazı nedeniyle de konuşamamaya başladı.

 

İrem’in son 3 yıla kadar tekerlekli sandalyede bir çok şeyi tek başına yapabildiğini hatırlatan anne Kurt, “Tekerlekli sandalyeyle istediği yere gidebiliyordu. Kitabını okuyor, tüm işleri yapıyordu. 16 yaşında İrem’in hayatı yakalandığı bir grip değiştirdi. O dönemde kızım 29 gün yoğun bakımda kaldı. Ardından İrem solunum cihazına bağlandı, oturma yetisini de kaybetti. İrem şuan ayağındaki bir ağrı nedeniyle oturamıyor. Fizik tedavi gerekiyor ama 3 çocuğumla bu tedavi ücretinin altından kalkamıyorum” dedi.

"Fizik tedavi ihtiyacı"

İrem’in en azından tekrar oturabilmesi için evde fizik tedavi alması gerektiğinin altını çizen Kamile Kurt, “İrem oturunca yemeğini kendi yiyebiliyor. Daha mutlu oluyor. Kitaplarını okuyor. Hastanede fizik tedavi aldırmamız zor. Fizik tedavi olursa İrem tekrar oturabilir. Ama bunu karşılayabilecek gücüm yok”diye konuştu.

"İrem yaşamak istiyor"

SMA hastalığıyla ilgili 18 yıldır bir umutları olmadığını belirten Kurt, “Ama son bir yıldır ilaç denemeleri oldu. İrem’den hastalığı daha ağır seyredenler bile daha iyi.Çocuklarımızın koşup oynayamayacağı söyleniyor. Ama bizim için önemli olan çocuklarımızın yaşamasıdır. Bu ilaç yurt dışında bir çok çocuğa hayat sundu. Türkiye’de ilaç sadece 10 SMA hastasına getirildi. Sonradan 6 çocuğa daha geldi. Bu ilaçları neye göre geldiğini bilemedik. Bu ilaca tüm SMA hastası çocukların ihtiyacı var. Çocuklarımıza da ilaçların gelmesi için sokaklara dökülüyoruz. O ilaca bizim de ihtiyacımız var. İrem yaşamak istiyor.Yurt dışında ilaç nasıl var ve kullanılıyorsa bizde istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Beşiktaş aşığı"

İrem’in dedesinden dolayı Beşiktaşlı olduğunu kaydeden Kurt, “İrem Beşiktaş’ı çok seviyor ve futbolcuları görmek istemişti. Beşiktaş Antalya’ya geldiğinde 2. Başkan Ahmet Nur Çebi, İrem’i ziyaret etti. Beşiktaşlı futbolcuların imzalı forması hediye etti. İrem’de çok sevindi. Stadyumda maçı da izledik. İrem hayatının en mutlu günlerinden birini yaşadı” diye konuştu.

"Evde eğitim isteği"

İrem’in zeki bir çocuk olduğunu ifade eden Kurt, “Kızım beyin cerrahı olmak istiyordu. Üçüncü sınıftan sonra kendini geliştirdi. Dolaplar dolusu kitap okudu. İngilizcesini ilerletti. Evde eğitim için girişim yaptım ama bir sonuç alamadım. İrem’in iki kardeşi daha var. Onlara da zaman ayırmam gerekiyor. Ama İrem’i de bırakamıyorum” diye konuştu.

Etiketler:
 
Kahramanmaraş'ta 2 günlük bebeği çöp konteynerine attılar
 
Evlatlık kızı öz annesini bulunca sokakta kaldı iddiası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batuhan Yaşar: ''FETÖ’nün Almanya’daki tüm ilişki ağı deşifre edildi''
İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, Türkiye ...
TGRT Haber'den Türk televizyon tarihinde bir ilk
TGRT Haber, Türk televizyonlarında bugüne kadar yapılmamış bir ilke imza attı.
Almanya Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
Dışişleri Bakanlığı, Almanya İstihbarat Teşkilatı Başkanının 15 Temmuz ...
 
Suriye’de rejim güçlerine ait uçak düşürüldü
Suriye’de rejim güçlerine ait uçağın düşürüldüğü bildirildi.
Bakan Müezzinoğlu, kamuda FETÖ soruşturmalarının bilançosunu açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuda FETÖ soruşturmalarının ...
Muğla'da 6 ay boyunca komşusunun maaşını çaldı
Muğla'nın Milas ilçesinde bir kişi, emekli komşusunun banka kartını çalarak ...
 
Nesli tükenmekte olan yarasa Hatay'da bulundu
Hatay'ın Hassa ilçesinde uzmanlar tarafından yaklaşık iki yıldır gerçekleştirilen ...
Hüsnü Mübarek önce hapisten sonra hastanaden çıktı
Mübarek ailesine yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Mısır’ın eski ...
Tayfun Talipoğlu’nun ölüm nedeni belli oldu
İzmir'in Konak İlçesinde, fenalaşarak hastaneye kaldırılan Tayfun Talipoğlu ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri