Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Teröristlere ait mağara, sığınak ve barınaklar imha edildi
Teröristlere ait mağara, sığınak ve barınaklar imha edildi
Bakan Şimşek: Yıllık cari açıkta 8 aydır devam eden düşüş, programımızın başarısı
Bakan Şimşek: Yıllık cari açıkta 8 aydır devam eden düşüş, programımızın başarısı
Cari işlemler açığı geriledi
Cari işlemler açığı geriledi
Kamuda tasarruf paketi açıklandı
Kamuda tasarruf paketi açıklandı
Kamuda tasarruf paketi açıklanıyor
Kamuda tasarruf paketi açıklanıyor
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
30 Haziran 2014 Pazartesi - 10:45

İftar vakti sele teslim

ANKARA GAZETESİ /Ramazan ayının ilk iftarına dakikalar kala aniden bastıran sağanak yağış, kısa sürede hayatı felç etti. Etimesgut, Sincan ve Batıkent bölgelerinde etkili olan yağmurda birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı.

İftar vakti sele teslim

ANKARA / Başkent’te son günlerde etkisini artıran sıcak hava, önceki gün akşam Ramazan ayının ilk iftarına dakikalar kala bazı bölgelerde yerini aniden bastıran sağanak yağışa bıraktı.
Etimesgut, Sincan ve Batıkent bölgelerinde etkili olan sağanak yağış, kısa sürede hayatı felç etti. Özellikle Etimesgut İstasyon Caddesi’ndeki sel görüntüleri faciayı andırdı. 
Sağanak nedeniyle Kazım Karabekir Mahallesi İstasyon Caddesi 2059 Sokak'taki rögarlar taştı, çevredeki apartmaların giriş katlarıyla dükkanlar su altında kaldı. Mağdurların yoğun ihbarları üzerine sel ve su baskınlarının yaşandığı bölgelere çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait ASKİ ekipleri, temizlik ekipleri ve çok sayıda itfaiye ekibi yoğun mesai sarf etti. Sel felaketinin meydana geldiği yerlerde saatlerce pompalarla su çekildi.

SU SEVİYESİ 2 METREYİ BULDU

Etimesgut’un alt yapı sorunun bir an önce çözülmesini isteyen vatandaşlar, yağmurun 20-30 dakika sürede felakete neden olduğunu dile getirdi. İstasyon Caddesi’nin zemin ve bodrum katında bulunan dairelerde su seviyesi 2 metreyi buldu. Bazı vatandaşlar, evlerinin içinde yakalandıkları selden komşularının yardımıyla kurtulduklarını söyledi. Sel ve su baskını nedeniyle büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

EŞYALAR SULAR ALTINDA KALDI

Evini su basan Fatma Karakoç, iftar hazırlığı yaparken gök gürültüsü duyduğunu ve ardından kendilerini dışarıya attıklarını söyledi. Eşinin kredi borcu nedeniyle cezaevinde bulunduğunu ve 4 yaşında bir çocuğu olduğunu belirten Karakoç, görümcesinin de yatağa bağlı yaşadığını anlattı. Gök gürültüsünü duyarak, kayınvalidesinin yardımıyla çocuğunu ve görümcesini dışarı çıkardığını belirten Karakoç, evinde kullanılacak eşyasının kalmadığını ifade etti. Karakoç, kalacak bir yerinin bulunmadığını dile getirerek, yetkililerden yardım istedi.

HAYVANLAR TELEF OLDU

Başkent’te aniden bastıran yağış, Yakacık Mahallesi’nde hayvanların telef olmasına neden oldu. Ali Duva isimli şahsa ait besi çiftliğini basan sel suları, 4 büyükbaş hayvanı önüne katarak götürdü. Ahırın duvarlarının yıkılmasıyla içeride kalan diğer hayvanlar ise boğulmaktan son anda kurtuldu. Ramazan Polat’ın ise kümesindeki tavuklar telef olurken bir de bekçi köpeği sel sularına kapılarak kayboldu. Olay yerine gelen jandarma ise olayla ilgili incelemede bulundu. Vatandaşlar, selde zarar görmelerinin en büyük nedeninin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol çalışması nedeniyle kapatılan dere yolu olduğunu iddia etti.

Etimesgut İstasyon Caddesi’ndeki sel görüntüleri ise faciayı andırdı.

Kriz Timi tüm gece mesai yaptı

Selin etkili olduğu bölgelerde Yenimahalle Belediyesi bünyesinde kurulan Kriz Timi, bütün gece mesai yaptı. Sabaha karşı tahliye çalışmalarını bitiren Yenimahalle Kriz Timi’nin ardından Park Bahçeler, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlükleri tüm gün boyunca 25 personel, kepçe, bobket, yük kamyonları, greyder ve su tankerleri ile afetten etkilenmiş bölgelerde vatandaşın yaralarını sardı. Sabahın erken saatlerinde selden zarar gören bölgeleri gezen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eksikleri ve zararları tespit edip, kurmaylarını ivedi olarak harekete geçirdi. Yaşar, “Bu krizlere müdahaleler bizim sorumluluğumuzda olmamasına rağmen elimizden gelen her şeyi yaparak bir an önce yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bizim çabalarımız sadece ‘ağrı kesici’ etkisinde artık bir an önce bu hastalığa neşter vurmalıyız. Her ne kadar bu bir afet olsa da vatandaşın mağduriyetinin bu kadar büyük olmasının sebebi olan altyapı sorunun artık bir an önce çözülmesi gerekli” şeklinde konuştu.ANKARA /

 
Eski Ramazan müzelik oldu
 
Çadırlar kuruldu oruçlar açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Ramazan müzelik oldu
ANKARA GAZETESİ / Başkent’te eski Ramazanlar, Somut Olmayan Kültürel Miras ...
İkinci baharı evinde istiyor
ANKARA GAZETESİ/ Türkiye’nin yaşlı profili ve yaşlı bakımıyla ilgili olarak ...
Konutlarda doğalgaz kontrolleri başladı
ANKARA GAZETESİ / Ankaralıların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla, ...
 
Güzergah değişimi yargıya taşındı
ANKARA GAZETESİ / Büyükşehir Belediyesi’nin, Tuzluçayır’da yapılan bir ...
Hacıbayram’da Suriye ‘dönüşümü’
ANKARA GAZETESİ / Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen mültecilerin ...
AŞTİ en yoğun günlerini yaşıyor
ANKARA GAZETESİ / Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ), okulların ...
 
Akyurt’taki kazada bir kişi öldü
ANKARA GAZETESİ / Akyurt ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
İki yerine üç öğün
ANKARA GAZETESİ / Oruç lezzetli yemeklerle hazırlanan sahur ve iftar sofraları ...
Uyuşturucudan kurtuldu hayata yeniden tutundu
ANKARA GAZETESİ / Çocuk yaşlarda arkadaş ortamında uyuşturucuya başlayan ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
İlker Tosun
İlker Tosun
Hayırdır; neler oluyor Ankara'da?
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri