Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
27 Haziran 2014 Cuma - 10:18

Uyuşturucudan kurtuldu hayata yeniden tutundu

ANKARA GAZETESİ / Çocuk yaşlarda arkadaş ortamında uyuşturucuya başlayan ve altın vuruş yaparak ölümü düşünürken UBAM tarafından yapılan tedaviyle hayat tutunan Serhat Duran, “İnce bir çizgi üzerinde gidip geldim. Ölümün kıyısından döndüm. Şimdi en büyük hedefim bu pislikten herkesi uzak tutabilmek” dedi.

Uyuşturucudan kurtuldu hayata yeniden tutundu

ANKARA / Henüz 13 yaşındayken Keçiören’de arkadaşlarının tavsiyesiyle merak ederek başladığı uyuşturucu maddeden 13 yıl sonra kurtulmayı başaran 27 yaşındaki Serhat Duran, Ankara Hürriyet’e ibretlik hayat hikayesini anlattı.
‘Bir defa deneyeyim bir şey olmaz’ sözü ile başlayıp, ‘Ben bağımlı değilim, istediğim zaman bırakırım’ devam eden ve sonu ölümle bitmeye yaklaşan kullanım sürecini, ‘yapay dünya’ olarak tanımlayan Duran, “İlk olarak bali ile tanıştım. Sonra piyasada şeker olarak tabir edilen, extasy ve adını bilmediğim onlarca ilaç. Tedavi yöntemlerini denedim ancak finali hep torbacıların yanında noktalandı. En son altın vuruş yapmayı düşünürken, Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu’na başvurdum ve hayata yeniden tutundum” ifadelerini kullandı.

KAYBOLMAYA BAŞLADIM

İlk denemelerin ardından eroinin kendisini esir almaya başladığının altını çizen Duran, “Bir sahte dünyanız oluyor. İçinde kaybolup gidiyorsunuz” diyerek yaşadıklarını şöyle anlattı: 
Mahalle ortamında arkadaşlarım bali kullanıyordu. Ben de bir defa denedim. Sanırım sahte dünyaya ilk adımım böyle oldu. Bir süre kullandıktan sonra canım sürekli istemeye başladı. Bir süre sonra süreklilik tad vermiyor başka arayışlara giriyorsunuz. Bende balinin ardından esrara, onun yetmediği yerde hapa, onun da yetmediği yerde eroine başladım. Sanırım hayatımın en büyük hatası o anda verdiğim kullanma kararıydı. Bir cehennemim içine girerek kaybolmaya başladım.

BAĞIMLILIĞI REDDETTİM

Bir maddeye esir olduğumu inatla reddiyordum ama bırakamıyordum. Her kullanımdan sonra, ‘bu son’ diyordum. Ancak ne son oluyordu ne de ben vazgeçmek için bir yol bulabiliyordum. 7 yıl kullandıktan çıkış bulamayınca aileme durumu anlattım. Onlar benim durumu anlayarak hemen bir şeyler yapmak istedi. Tedavi için AMATEM’lerden başlayarak, özel hastenelere uzanan bir süreç yaşadım. Uzun süren ancak sonu sürekli olarak torbacılarda biten çabalarımıza ciddi paralar harcadık. Ben süre uzadıkça inancımı kaybettim ve artık altın vuruş yaparak canıma kıyma aşamasına geldim. Son dönemeç denilen noktada UBAM’da uygulanan ilaçsız tedavi yöntemi beni hayata bağladı. Tekrar aynı hayata düşmemek için donanımlıyım ve artık bütün bağımlı kardeşlerime yardım etmek için uğraşacağım.”

KRİTİK SEVİYEDEYİZ

UBAM Federasyonu Başkanı Dila Tezemir, gençlerin artık binbir türlü icatlar ürettiği bağımlılık türleri ile mücadele etmek için kritik seviyeye ulaşıldığını belirterek, “Bağımlı bir çocuğun neler yapabileceğinin en ilginç örneğiyle karşı karşıyayız. Gençler ilacın etkisiyle ailelerine binbir türlü yalan söyleyebiliyor. Bunun önüne geçmek için hepimize görev düşüyor” dedi. 26 Haziran’ın “Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” olarak belirlediğini hatırlatarak, “Taşın altına elimizi koyalım diyor ve elimizi en büyük kayanın altına kouyoruz. Elimizde bir tedavi yöntemi var ve bunu tüm Türkiye’de uygulayarak başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Yetkililere bizi duyun çağrısı yapıyoruz” dedi.ANKARA /

 
Başkent Ramazan'a hazır
 
Pazarcı dertli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent Ramazan'a hazır
ANKARA GAZETESİ /Başkent Ankara, Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Ankaralıların ...
Menopoz Okulu mezunlarına sertifika
ANKARA GAZETESİ / Altındağ Belediyesi’nin, Altındağlı kadınlar için açtığı ...
120’yi gördü direğe girdi
ANKARA GAZETESİ / Balgat Demirköprü üzerinde meydana gelen kazada, Çukurambar'dan ...
 
35. yaşa renkli kutlama
ANKARA GAZETESİ / Hanedan Butik’in sahiplerinden Merve Kalemci Eyyüboğlu, ...
Kazayı gördü yardıma koştu
ANKARA GAZETESİ / Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen, kullandığı motosikletin ...
Dokuz günde dördüncü kaza
ANKARA GAZETESİ / Adana’dan İstanbul’a giden yolcu otobüsü, Ankara’da ...
 
678 çocuk için Vosvoslu sünnet
ANKARA GAZETESİ / Yenimahalle Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen ...
Şarampole devrildi
ANKARA GAZETESİ / Kızılcahamam’da meydana gelen trafik kazasında aynı ...
Empati için bir dakika
ANKARA GAZETESİ / Kent yaşamında engellilerin karşılarına çıkan zorluklara ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri