Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
HABERLER>SPOR
24 Nisan 2017 Pazartesi - 10:36

Gururlu, güçlü, şampiyon

Sezon başından bu yana Gümüşhanespor ile amansız bir mücadele içine giren sarı-lacivertliler, yarışı önde tamamladı. Başkent ekibi, müthiş taraftar desteğini yanına alarak oynadığı maçta, galibiyete ve zafere, Ömer, Kenan, Muharrem ve Erhan’ın golleri ile gitti.

Gururlu, güçlü, şampiyon

STAT: BŞB Kadir Has
HAKEMLER: Burak Taşkınsoy (***), Sedat Bayrak, (***), Mehmet Can Küçük (***)
KAYSERİ ERCİYES: Osman (**), Bilal (**), Yunus (**), Mehmet (**), Çağatay (**), Cüneyt (**) (Dk. 82 Turgay), Muhammed (*) (dk. 58 Burak), Ahmet (**), Serkan (**), Batuhan (**), Seyfettin (*) (dk. 57 Okan)
ANKARAGÜCÜ: Korcan (****), Serkan (****), Sezgin (****), Cenk (****), Mehmet (****), Ferhat (****) (dk. 70 Harun **), Muhammed (****), Erhan (****) (dk. 75 Çağatay **), Ömer (****) (dk. 60 Enes **), Muharrem (****), Kenan (****)
GOLLER: Dk. 27 Ömer Bozan, Dk. 42 Kenan, Dk. 45+1 Muharrem, dk. 72 Erhan (Ankaragücü), Dk. 88 Serkan (K.Erciyes)
SARI KARTLAR: Kenan (Ankaragücü), Ahmet, Bilal, Muhammed, Cüneyt, Okan, Çağatay (K.Erciyes) 

Başkentliler, çıkarın bayrakları, asın pencerelerinize, balkonlarınıza, bırakın rüzgara, dalgalansın.. Ve haykırın... Ankaragücü şampiyon... Kayseri Erciyes’i deplasmanda; Ömer, Kenan, Muharrem ve Erhan’ın golleri ile 4-1 yenen sarı-lacivertliler, 2. Futbol Ligi Kırmızı Grupta, bitime bir maç kala, zaferini ilan etti. Ev sahibi ekibin tek gol, Serkan’dan geldi. 
“Gururluyuz Güçlüyüz, Ankaragüçlüyüz” seslerinin gün boyu inlettiği Kayseri’de, maçın bitimi ile birlikte yükselen, Ankaragücü taraftarının şampiyonluk şarkılarıydı. Önceki sezon ‘Diriliş’ parolası ile yola koyulan ancak hedefi ıskalayan sarı-lacivertliler, ‘O sene bu sene’ sloganı ile başladığı bu sezonda, mutlu sona erken ulaştı. Yönetim, teknik ekip, futbolcu ve taraftarlar, çileli yolculuğun sonunda elde edilen zaferin coşkusunu; saha içinde, soyunma odasında ve tribünde doyasıya yaşadı.
Ligin bitimine 2 hafta kala 4 puan farkla yarışı önde götüren Ankaragücü için Kayseri Erciyes maçı, galibiyet halinde şampiyonluğun resmen ilan edilmesi anlamına geliyordu. Günlerdir, bu maçı bekleyen taraftarlar, sabahın erken saatlerinde Kayseri’ye akın ederken, saatler öncesinde kente ulaşanlar için mücadelenin başlama saati bir türlü gelmek bilmedi. Herkeste aynı heyecan, aynı coşku ve yüzlere yansıyan büyük gurur vardı. Dakikaları geçirmek için sabırsızlanan yüreklerin atışı, stadın içinde sessiz bir koro gibiydi. Binlerce sevdalı, sarı-lacivertli renklere bürünmüş, formaları, atkıları ve bayrakları ile BŞB Kadir Has Stadı’nı, 19 Mayıs’a çevirmişti. Maç öncesi başlayan büyük şölen, maç içinde gittikçe yükselen bir gürültüyle birleşip, öyle bir ortama dönüştü ki ne Kayseri, Kayseri olalı böylesi bir olay yaşamış ne de Erciyesli futbolcular, böylesi bir atmosfere tanık olmuştu.

GOLLER GELDİ TARAFTAR ÇILDIRDI

Anlatılmaz, yaşanır türündeydi sahanın içi... İlk 20-25 dakikalık bölümdeki heyecan ve tedirginlik, 27. dakikada Ömer Bozan’ın golü ile dağılıp gitti... Devre biterken, Kenan Özer, farkı ikiye çıkardığında tribünler çıldırıyor, bir kaç dakika sonra Muharrem Ozan’ın şık golüyle de kendinden geçiyordu.
İkinci yarıda kimsenin skor ve futbol umurunda değildi... Herkes, 45 dakika tükensin, hakem bitiş düdüğünü bir an önce çalsın istiyordu... Yılların özlemi, hepsinin içini öylesine kavurmuştu ki bu ateşi 90 dakikanın bitimindeki sevinç gözyaşları söndürebilirdi. Ancak, futbolcuların durmaya niyeti yoktu. 72. dakikada bu kez kaptan Erhan, skora katkı yapan golü attı, durum 4-0’a geldi. 88. dakikada Erciyes adına Serkan’ın attığı gol, sadece skor tabelasını 4-1’e getiriyor, şampiyonluk meşaleleri çoktan yanmaya başlıyordu.
Maçın sona ermesiyle birlikte ise herkes birbirini kucaklıyordu ve bir hafta sonraki Hatay maçında buluşmak üzere, kendilerini sevinç konvoyun akışına bırakıyordu.

YER GÖK SARI-LACİVERT

Yağmur çamur, kar kış demeden takımını destekleyen Ankaragücü taraftarı, oyuncuları Kayseri’de de yalnız bırakmadı. 2 gün önce Ankara’ya gelen 20 binin üzerindeki biletleri kısa sürede tüketen taraftarlar, maçın oynanacağı gün 19 Mayıs Stadı’nda buluşup, kendileri için tahsis edilen yaklaşık 200 otobüsle yola çıktı. Otobüslerin yanı sıra özel araçlarla da giden taraftarlar, Ankara-Kayseri yolunda kilometreleri bulan konvoy oluşturdu. Ekiplerin Kayseri’ye ulaşması ile birlikte, Kayseri caddeleri bir anda sarı-lacivert renklere büründü. Taraftarlar içinde, yaşlısından gencine, çoluğundan çocuğuna her yaştan insan bulunurken, evlenme teklifi yapanlar bile vardı. Maçın 6. dakikası oynanırken, taraftarlar geleneksel 6. dakika şovu yaptı. Bu esnada, sahının içine konfeti yağdı ve meşaleler yandı. Ortalığı duman kaplarken, maça yaklaşık 5 dakika ara verildi.

36 YIL SONRA GELEN ZAFER

Ankaragücü, Kayseri’de elde ettiği şampiyonluk sonrasında, 36 yıllık kupa özlemine de son verdi. Son olarak 1981 yılında Türkiye Kupası ve o zamanki adıyla Devlet Başkanlığı Kupası’nı, İkinci Futbol Ligi’nde mücadele ederken kazanma başarısı gösteren sarı-lacivertliler, uzun bir aranın ardından hasretini bitirdi.
Sarı-lacivertlilerin, tarihi boyunca; elde ettiği başarı tablosu şöyle:
Türkiye Kupası Şampiyonluğu (2): 1972, 1981
Türkiye Kupasında, 1973, 1982 ve 1991’de final oynayıp kaybetti.
Devlet Başkanlığı Kupası Şampiyonluğu: 1981
2. Lig Şampiyonluğu (2): 1969, 1977
Türkiye Futbol Şampiyonası Şampiyonluğu (1): 1949 
Ankara Futbol Ligi Şampiyonluğu (5): 1935–36, 1936–37, 1951–52, 1955–56, 1956–57
İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grup Şampiyonluğu: 2017

“3 BAYRAM YAŞADIK”

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, 4-1 kazandıkları maçın ardından şampiyonluk coşkusuna ortak olurken, teknik ekip ve oyuncuları kutladı. Müthiş bir atmosferde, çok güzel görüntüler oluştuğunu belirten Yiğiner, “Üç bayramı aynı anda kutladık. Ankaragücü camiasına bu şampiyonluk hayırlı uğurlu olsun” dedi. Ligin bitimine bir hafta kala bir üst lige çıkmayı garantilediklerini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını belirten Yiğiner, maç sonrasında duyularını şöyle paylaştı:
“Maça yoğun ilgi gösteren, biletleri erkenden tüketen ve akın akın Kayseri’ye gelen taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Maçı sanki 19 Mayıs Stadı’nda oynadık. Destekleri, şovları, takıma sahip çıkışları mükemmeldi. Her zaman söyledik, biz birlik ve beraberlik içinde olursak, kimse önümüzde duramaz. Bugün şampiyonluğun yanı sıra, Miraç Kandili ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı bir arada kutladık. Bu güzel atmosferde, taraftarlarımızın manevi ve milli günlerini, şampiyonlukla taçlandırıp onlara 3 bayramı bir arada yaşattığımız için ayrıca gururluyuz. Müsabakanın Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’na alınması konusunda duyarlılık gösteren Kayseri Erciyesspor Kulüp Başkanına ve Yönetim Kuruluna da teşekkür ediyorum. Ligni son maçında Hatayspor ile sahamızda karşılaşacağız. 19 Mayıs Stadı’nda karnaval havasında bir maç olacak. Hepimizin üzerinde, bir yılın emeği, yorgunluğu, stresi ve heyecanı var. Ancak, sonuçta şampiyonluk geldi, hepimiz bunu unuttuk. Sevincimizi doyasıya yaşıyoruz.”

 
Yüksek irtifada bayram hediyesi
 
MİSİAD Genel Merkezi Mesnevi’ye taşındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziantepsporlu Rajtoral intihar etti
Gaziantepspor'un milli futbolcusu Frantisek Rajtoral, kendini iple kalorifer ...
Derbi kralı Fenerbahçe
Galatasaray deplasmanında kazanan Fenerbahçe, bu sezon derbilerde ve büyük ...
Vakıfbank Avrupa şampiyonu!
2017 CEV Şampiyonlar Ligi finalinde Imoco Volley Conegliano’yu 3-0 mağlup ...
 
Galatasaray Fenerbahçe 0-1 maç özeti ve golleri izle! GS FB kaç kaç?
Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri haberimizde! Spor Toto Süper ...
Galatasaray tribünlerinden Volkan Demirel'e şok tepki
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbide sarı-kırmızılı taraftarlar ...
CANLI - Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinin ilk 11'leri belli oldu...
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında oynanancak Galatasaray-Fenerbahçe ...
 
Fırtına Antalya’da esti!
Spor Toto Süper Lig’in 28. hafta karşılaşmasında Antalyaspor, sahasında ...
Arılar zirvede
Kütahya’da düzenlenen “Okullar Arası Yıldız Kızlar Basketbol Müsabakaları ...
Karatede 12 madalya
Milli sporcular, Fas’ta düzenlenen Karate 1 Premier Ligi’nin 4. ayağında; ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri