Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Nisan ayında düzenlenen operasyonlarda 445 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Nisan ayında düzenlenen operasyonlarda 445 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
İstanbul’un 7 ilçesinde “Mahzen-37” operasyonu
İstanbul’un 7 ilçesinde “Mahzen-37” operasyonu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te 2 işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te 2 işçi kardeşimize daha ulaştık
1 asker şehit oldu
1 asker şehit oldu
KPSS başvuruları başladı
KPSS başvuruları başladı
HABERLER>SPOR
23 Nisan 2017 Pazar - 18:28

CANLI - Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinin ilk 11'leri belli oldu...

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında oynanancak Galatasaray-Fenerbahçe maçının başlamasına az bir zaman kaldı ve iki takımın da ilk 11'leri belli oldu.

CANLI - Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinin ilk 11 leri belli oldu...

TT Arena'da oynanacak maça iki takımın çıkaracağı 11'ler şöyle:

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih Kaya, Ahmet Çalık, Carole, Selçuk, Tolga, Yasin, Sneijder, Bruma, Podolski

TEKNİK DİREKTÖR: Igor Tudor

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper, Lens, Aatif, Robin van Persie

TEKNİK DİREKTÖR: Dirk Advocaat

Derbi öncesi takımlar stada geldi

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak dev derbi öncesi iki takım da stada ulaştı. Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe, TT Arena'da karşı karşıya gelecek. Dev maç öncesinde iki takım da yoğun güvenlik önlemleri altında stada geldi. 

Taraftarlar karşı karşıya geldi

Türk Telekom Arena’da oynanacak derbi için kafileler halinde stada giden Fenerbahçe taraftarı, yolda Galatasaraylı taraftarlarla karşı karşıya geldi.  Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında oynanacak derbide Galatasaray, Fenerbahçe’yi konuk edecek. Deplasman yasağının kalkmasının ardından Fenerbahçe taraftarı da Türk Telekom Arena’daki yerini alacak. Stada gitmek için Kadıköy’den otobüslerle hareket eden sarı-lacivertli taraftarlar, yolda Galatasaraylı taraftarlarla karşılaştı. Araçların içinden birbirlerine laf atarak kısa bir münakaşa yaşanmasının ardından güvenlik ekiplerinin sarı-kırmızılı taraftarları olay yerinden uzaklaştırdı. 

Galatasaray ve Fenerbahçe’de son durum

Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında Galatasaray, taraftarı önünde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi konuk edecek. Fırat Aydınus’un yöneteceği 90 dakika saat 19.00’da TT Arena’da başlayacak.
Ligde bu sezon gösterdiği performansla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray ve Fenerbahçe, 28. haftada kozlarını TT Arena’da paylaşacak. Tudor’un göreve gelmesinin ardından 7 maçta sadece 3 galibiyet alan Galatasaray, Fenerbahçe derbisine dönüm noktası olarak bakıyor. Aslan’ın mağlup olması durumunda, Tudor’un bileti kesilebilir. Medipol Başakşehir’in Galatasaray’ı mağlup ettiği haftayı iyi değerlendiren Fenerbahçe 3. sıraya kuruldu. 2 haftadır derbi hazırlıklarını yapan Dick Advocaat, rakibi yıkmanın planlarını hazırladı. Dev maç öncesinde Galatasaray’da Serdar aziz, Fenerbahçe’de ise Fernandao’nun sakatlığı bulunuyor.

5 yıldır deplasmanda kazanan yok
İki takım arasında oynanan son maçlara bakıldığında deplasman takımları son yıllarda galibiyet elde edemiyor. En son 22 Nisan 2012 tarihinde Fenerbahçe, rakibini TT Arena’da 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı. O tarihten bu yana oynanan 10 lig maçında deplasman takımı kazanamadı. Bu maçlarda iki takım 3 kez birbirlerine üstünlük kuramazken, Fenerbahçe 4, Galatasaray da 3 galibiyet elde etti.

Galatasaray evinde üstün
İki takım bugüne kadar Galatasaray'ın ev sahipliğinde 175 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Galatasaray 74 galibiyet elde ederken 56 maçta beraberlik çıktı. Fenerbahçe, deplasmanda rakibini 45 kez mağlup etti. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin toplamda oynadığı karşılaşmalarda ise sarı-lacivertli takımın üstünlüğü bulunuyor. İki ekip bugüne kadar 384 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Fenerbahçe'nin 145-123 üstünlüğü var. İki takım arasındaki 116 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. 

Fenerbahçe'de 8 isim kart sınırında

Galatasaray deplasmanına çıkacak olan Fenerbahçe'de tam 8 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor. Bu isimlerden herhangi birisi kart gördüğü takdirde, Rizespor maçında forma giyemeyecek.  Fenerbahçe'de kritik hafta. Galatasaray deplasmanında boy gösterecek olan sarı-lacivertli ekipte tam 8 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Simon Kjaer, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Volkan Şen, Volkan Demirel, Robin van Persie, Miroslav Stoch ve Gregory van der Wiel'den herhangi bir isim bu maçta sarı kart görmesi halinde Rizespor ile oynanacak olan karşılaşmada cezalı duruma düşerek forma giyemeyecek. 

Fenerbahçe taraftarı, 6 yıl sonra TT Arena'da

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçta, Fenerbahçe taraftarı 6 yıl sonra TT Arena'da takımlarına destek verebilecek.  Galatasaray deplasmanında 6 yıl aradan sonra boy gösterecek olan Fenerbahçe taraftarı, toplu olarak stada hareket edecek. Yarın saat 13.00'te Recep Peker Caddesi, Kızıltoprak ışıklar mevkiinden Yoğurtçu Parkı’na kadar araç trafiğine kapatılacak ve güvenlik noktaları kurulacak. Kurulacak olan güvenlik noktalarından, TT Arena'ya gidecek olan Fenerbahçe taraftarları geçerek Ülker Stadyumu Protokol Tribünü önünde hazır bulunacak. Bu noktada yapılacak olan bilet kontrolleri ve üst aramalarının ardından, kulüp tarafından organize edilen otobüslerle saat 15.00 itibariyle toplu olarak TT Arena'ya gidilecek. 

Derbi kapalı gişe

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbide TT Arena'nın bu sezon ilk kez dolu olması bekleniyor. Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, yarın saat 19.00'da Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Bu sezon kötü gidişat ile tribünleri de dolduramayan sarı-kırmızılılarda derbi büyük ilgi görürken, 25 bin bilet satıldığı öğrenildi. TT Arena'da oynanacak olan dev derbide stadın tamamen dolması bekleniyor. Derbide ayrıca 2 bin 500 Fenerbahçe taraftarı izleyecek.

Beşiktaş derbisi 
Bu sezon Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında TT Arena'da oynanan Galatasaray-Beşiktaş mücadelesini 38 bin 373 seyirci izlemişti. Karşılaşma Beşiktaş'ın 1-0'lık galibiyeti ile tamamlanırken, siyah-beyazlıların tek golünü Talisca kaydetmişti. 

Etiketler:
 
Türk Yıldızları’ndan 23 Nisan şovu
 
Doğu Karadeniz için çığ uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fırtına Antalya’da esti!
Spor Toto Süper Lig’in 28. hafta karşılaşmasında Antalyaspor, sahasında ...
Arılar zirvede
Kütahya’da düzenlenen “Okullar Arası Yıldız Kızlar Basketbol Müsabakaları ...
Karatede 12 madalya
Milli sporcular, Fas’ta düzenlenen Karate 1 Premier Ligi’nin 4. ayağında; ...
 
Kamp merkezi Ankara
Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz ...
Buzda büyülü gösteri
Belçika’nın Turnout kentinde yapılan Senkronize Buz Pateni Kempen Trophy ...
Halkbank’ın Avrupa sevdası
Vestel Venüs Sultanlar Ligi klasman etabında birinci maçlar bugün oynanacak.
 
Başkent’in gözü yukarıda
Kırmızı-siyahlılar, kendi sahasında kümede düşme hattından uzaklaşmak ...
THY Euroleague Lig: Olympiakos: 71 - Anadolu Efes: 73
THY Euroleague Lig Play-off çeyrek final ikinci maçında Anadolu Efes, ...
Dev derbi Fırat Aydınus’un
Spor Toto Süper Lig’in 28. haftasında oynanacak maçları yönetecek hakemler ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri