Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>DÜNYA
16 Ekim 2023 Pazartesi - 11:40

Dünya Doktorları’ndan uluslararası topluma Filistin için çağrı

Dünya Doktorları (DDD), işgal altındaki Filistin topraklarında artan şiddet ve sivillere yönelik sarsıcı saldırılardan derin endişe duyduğunu belirterek, sivillerin korunması ve uluslararası insancıl hukukun uygulanması için derhal harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Dünya Doktorları’ndan uluslararası topluma Filistin için çağrı

Dünya Doktorları (DDD), işgal altındaki Filistin topraklarında artan şiddet ve sivillere yönelik sarsıcı saldırılardan derin endişe duyduğunu belirterek, sivillerin korunması ve uluslararası insancıl hukukun uygulanması için derhal harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Dünya Doktorları, “Sivillerin hayatta kalabilmeleri için ihtiyaç duydukları temel malzemelerden mahrum bırakan eylemlere son verilmeli, Gazze'ye su ve elektrik tedariki derhal yeniden sağlanmalıdır.” dedi.

Dünya Doktorları, işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik sivilleri ve sivil altyapıları hedef alan saldırılara karşı bir basın açıklaması yayımladı. Dünya Doktorları tarafından yapılan açıklamada, sivillerin korunması ve uluslararası insancıl hukukun uygulanması için derhal harekete geçilmesi talep edildi. Gazze'nin kuzeyinde İsrail tarafından belirlenen "insani koridor" süresinin sona ermesiyle birlikte, Dünya Doktorları; yaralılar, hastalar, engelli bireyler, yaşlılar ve sağlık personeli gibi bölgeden ayrılamayanların insanların kaderleri konusundaki endişenin arttığını bildirdi.

Gazze'deki hastaneler önemli malzemelerin eksikliğiyle karşı karşıya

Dünya Doktorları, Gazze’deki durumla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “7 Ekim'den bu yana bölge, İsrail'de en az bin 200, Filistin'de ise 724’ü çocuk en az 2 bin 400 kişinin hayatını kaybettiği dehşet verici şiddete tanıklık etmektedir. Ne yazık ki, bu sayılar şiddet devam ettikçe artmaya devam edecektir. Kaçacak güvenli bir yerleri olmadan, 430 bin den fazla Filistinli yerinden edilmiş durumda. Devam eden şiddet, insancıl yardım ve yardımın erişimine yönelik kısıtlamalarla birleşerek Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir insani krize yol açmıştır. Gazze, 16 yıldır süren sıkı bir ablukanın altındadır ve yarısı çocuk olan 2,2 milyon nüfusunun yüzde 80'i, hayatta kalmak için insancıl yardıma bağlıdır. Ancak bu savunmasız nüfus, şimdi kuşatma altında ve elektriğe, yakıta, gıdaya ve suya erişimleri bulunmadan, oldukları yerde sıkıştırılmış durumda. Gazze'deki hastaneler ise, kritik öneme sahip malzemelerin eksikliğiyle karşı karşıya. Yakıt rezervleri tükenirse sağlık hizmeti sağlayan kuruluşlar, hasta ve yaralıları tedavi edemeyecek ve insani yardıma ihtiyaç duyan insanlara gerekli destek sağlanamaz hale gelecektir.”

Dünya Doktorları Orta Doğu Programı Direktörü Louise Bichet, "Şu anda Gazze'deki ekiplerimizle iletişim kurmakta sorunlar yaşıyoruz ve İsrail tarafından açıklanan elektrik kesintisi ile iletişim olasılığının tamamen kesileceğinden endişe duyuyoruz. Gelecek günler ve geceler zor olabilir. Ekiplerimizin güvenliğini mümkün olduğunca korumak için her şeyi planlayıp ayarlıyoruz. Aynı zamanda bölgede ihtiyaç duyulan insani müdahaleye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Siviller ve sivil altyapılar korunmalı

Savaşın uluslararası insancıl hukuk kuralları çerçevesinde yürütülmesinin son derece önemli olduğunu belirten Dünya Doktorları, bu yükümlülüklerden ayrılmanın hiçbir gerekçesi olmadığını, uluslararası toplumun sivillere ve sivil varlıklara yönelik saldırıların normalleştirmemesi gerektiğini vurguluyor.  Dünya Doktorları, sivil nüfusun korunmasını ve çatışmanın taraflarının temel yükümlülüklere uygun davranmasını sağlamak için acil bir diplomatik sürecin başlatılması çağrısında bulunuyor.

Dünya Doktorları,  uluslararası toplumu ivedilikle gerekli adımları atmaya çağırarak şu açıklamalarda bulundu:

“Çatışmanın tarafları, uluslararası insancıl hukuka uygun olarak sivilleri daha fazla zarardan korumak için ellerinden gelen tüm önlemleri almalıdır. Siviller ve sivil altyapılar korunmalı ve onlara zarar vermemek ya da zararı en aza indirmek için tüm makul önlemler alınmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyanlara insani yardımın erişimi sağlanmalı, insani yardım malzemeleri ve insani yardım personelinin güvenli geçişleri sağlanmalıdır. Gazze'de insani yardım sunan yardım çalışanları korunmalı ve çalışmaları kolaylaştırılmalıdır. Sivillerin hayatta kalabilmeleri için ihtiyaç duydukları temel malzemelerden mahrum bırakan eylemlere son verilmeli, Gazze'ye su ve elektrik tedariki derhal yeniden sağlanmalıdır. Sağlık ve insani yardım kuruluşlarının sivillere ulaşmasına izin vermek için gerekli adımlar atılmalı, çatışmaya ara verilmelidir. Artan ihtiyaçlara rağmen yardımlar dondurulmadan ya da askıya alınmadan, bağışçıların kaynakları öncelikli insani faaliyetlere ve sahadaki ortaklara derhal tahsis etmesiyle insani yardım finansmanı artırılmalıdır.”

Hibya Haber Ajansı

 
Uluslararası piyasalar
 
2 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filistin sorununda "iki devletli çözümün" alternatifi olamaz
İsrail ile Filistin arasında 7 Ekim günü patlak veren çatışmalar 8 gündür devam ediyor.
Çin: "İki devletli çözüm" yerine getirilmelidir
Çin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Zhai Jun, Mısır Dışişleri Bakanlığı Filistin ...
Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi istişareler yarın Ankara'da gerçekleştirilecek
Türkiye ile Almanya arasında gerçekleştirilecek siyasi istişareler Dışişleri ...
 
Radev: "Bulgaristan'ın Schengen'e kabulü ulusal bir önceliktir"
Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Avusturya Ulusal Konsey Başkanı ...
Filistin'de 900 kişi hayatını kaybetti
Filistin Sağlık Bakanlığı, yapılan saldırılarda 900 kişinin hayatını kaybettiği, ...
Bakan Fidan, Türkmenistan'a gidecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ...
 
ABD Başkanı Biden: “Dünya dehşet verici görüntüler görüyor”
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, dünyanın dehşet verici ...
İsrail: “Vatandaşlarımızı korumak için gereken her türlü tedbiri alacağız”
İsrail Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını saldırılara karşı korumak için ...
Zelenski: “İsrail'in kendisini teröre karşı savunma hakkı tamdır”
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, İsrail’in diğer herhangi bir ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri