Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz
Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz
İçişleri Bakanlığı’nda tasarruf tedbirleri
İçişleri Bakanlığı’nda tasarruf tedbirleri
Bakan Yerlikaya: Teslim edilen her anahtar yeni umutları başlatıyor
Bakan Yerlikaya: Teslim edilen her anahtar yeni umutları başlatıyor
Nisan ayında düzenlenen operasyonlarda 445 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Nisan ayında düzenlenen operasyonlarda 445 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>GÜNDEM
13 Kasım 2021 Cumartesi - 20:46

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'nin Biga ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale de

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Toplam 777 milyon liralık yatırım bedeli olan 35 adet yatırım projesinin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Binlerce yıllık mücadele hala bitmemiştir. Buralardaki 700 yıla yaklaşan varlığımızı kabullenemeyenlerin bizi boğazın her iki yakasından kazıyıp atma emelleri hala sona ermemiştir.

Üzerimize gelen hayasız akın durmadı durmayacak gibide görünüyor.

Millete pranga vuracaklarını sananları zelil eden kahramanların soyunun tükenmeyeceğini göstereceğiz.

Milletimiz de 15 Temmuz'da tankları uçakları ateş namluları çıplak eliyle durdurarak bir kez daha istiklaline sahip çıkmıştır.

Terörle mücadelede destan yazan askerlerin polislerin kahramanlık hikayeleri nesilden nesile aktarılacak.

Ülkemizi her alanda güçlendirmenin mücadelesini verirken işte bu şanlı tarihimizden işte bu şanlı kahramanlarımızdan güç alıyoruz. Tek gayemiz alın telleriyle sulayarak ve kanları ile bize bu toprakları vatan haline getiren ecdada layık olabilmek.

Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma mücadelesini verirken sadece Allah'ın yardımına ve milletimizin desteği ne güveniyoruz. Biz size güveniyoruz.

Ana muhalefet yavru muhalefet ne diyor! Bize Kanal İstanbul'u yaptırmayacaklarmış! Ve ne diyorlar sakın ha Kanal İstanbul'a yatırım için gelmeyin.

Bunlar Büyükelçilere de söylüyorlar ya siz ne kadar zavallısınız ya siz zaten devlet yönetmekten de bir habersiniz devlet yönetiminde süreklilik esastır!

Biz hükümete geldiğimizde bunlar gibi mi yaptık. Yok tam aksine biz devraldığımız yerden hamdolsun ülkemizi süratle kalkındırmanın gayreti içerisine girdik.

Türkiye'yi bakın 19 senede nerelere getirdik. Şimdi 18 Mart 2022'ye ulaşmadan Çanakkale Köprüsü'nü açacağız.

Bay Kemal sen bu işlerden anlamazsın  senden bir şey de olmaz.

Çünkü senin hizmet diye bir derdin yok ama bizim bu millete olan aşkımız hizmet anlayışımız.

Öyle zamanlar oldu ki ama karşıdan karşıya geçmek adeta mümkün değildi! Bazen feribotlar çalışmaz öyle mi? Ama şimdi 6 dakikada bu köprüden karşıdan karşıya geçeceğiz.

Modern olmak budur! Medeni olmak budur lafla olmuyor.

Ama utanmadan sıkılmadan da sonra bu köprüyü kullanırlar.

1915 Çanakkale Köprüsünün son tabliyesinin yerleştirilme törenine katıldık. Son vidayı da sıktık İnşallah bunlarında vidaları sıkacağız sizinle beraber çıkacağız 2023'te sıkacağız.

Ne zamandan beri erken seçim diyorsun ya yetişemediğiniz üzüme koruk diyorsunuz. Siz koruk yüzünden anlarsınız ona devam edin. Olgunlaşmış üzümü yemeye devam ediyoruz.

Tıpkı boğaz üzerine inşa ettiğimiz Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi tıpkı İzmit Körfezi'ndeki Osmangazi Köprüsü gibi tıpkı ülkemizin dört bir yanına gerdanlık gibi dizdiğimiz diğer köprülerimiz Marmarayımız Avrasya Tünelimiz gibi yahu denizin altından Marmaray'ı biz geçirmedik mi? Avrasya Tüneli'ni biz geçirmedik mi?  Kardeşlerimiz icraatlarımızın ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz

Şehir hastanelerini zaten akılları almıyor. Hızla şu koronavirüs döneminde verdikleri hizmetler elhamdülillah büyük belalardan bizi kurtardılar.

1915 Çanakkale Köprüsünün yükselişini de kan ağlayarak izleyenler. Bu köprünün inşasını engelleyemediklerini görünce içlerindeki kin ve nefreti nereye yönlendirdiler Kanal İstanbul Projesine yönlendirdiler.

Projeye karşı çıkmakla kalmıyorlar. Yerlisi ve yabancısıyla tüm yatırımcıları tehdit ederek, ülkemizin kalkınmasına engellemek için canla başla  gayret içindeler.

CHP, IP, HDP hep birlikte terör örgütü PKK'nın yandaşlarıdır.

Biz de Cumhur İttifakı olarak  birlikte yolumuza devam ediyoruz ve biz bu vatanı sevenlerle bu milleti sevenlerle beraber ve yolumuza da böyle devam edeceğiz.

Ülkemizde demokrasiyi geliştirme hak ve özgürlükleri artırma konusunda hangi adım atılmışsa bunlar hepsine de karşı çıkmıştır.

Bakın dün işte geçmişte bu CHP'lilerin yaptığı meşhur Yassı Ada'da Menderes'in idam kararını vermediler mi?  Bunlar Fatin Rüştü Zorlu'nun idam kararını vermediler mi?

İşte biz ne yaptık Yassı Adayı: Demokrasi ve Özgürlükler Adası yaptık.

Dün de orada ilk defa uluslararası bir toplantı düzenledik. Kimleri davet ettik. Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve hepsi ile birlikte bir yeni üyemiz daha o da Macaristan tabii Türkmenistan ve Yedili bir toplantı yaptık. uluslararası ilk toplantı İnşallah bundan sonra da olacak sizi özellikle Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı ziyaret etmeye davet ediyorum.

Biz bunları yapıyoruz ve dün sabah başladık önce Cağaloğlu'nda Türk Konseyi'nin Merkezinin açılışını yaptık.

Türk Konseyine tarihi Arif Paşa Konağını hediye ettik. Sultan Abdülhamid'in Türbesinin hemen karşı sokağında ve oradan çıktık hemen Demokrasi ve Özgürlükler Adasına geçtik.

Sınırlarımızın güvenliğini artırmak sınır ötesinden kaynaklanan tehditleri engellemek için hangi harekat yapılmışsa bunlar hepsine de karşı çıktı.

Akdeniz'de Kuzey Afrika'da Balkanlarda Kafkaslarda ülkemizin menfaatlerini korumak için hangi mücadeleye girişilmiş ise bunlar hepsine de karşı çıkmıştır.

Dünya da kendi ülkesindeki yatırımları engellemek için kendini böylesine rezil böylesine zelil böylesine aşağılık duruma düşüren bir başka muhalefet yoktur.

Dün FETÖ'cü hainlerin kumpası ile ülkemizi düşürmeye çalıştıkları durumla bugün yatırımcıları tehdit ederek ülkemize verilmek istenen zarar aynı sinsi senaryonun farklı sahnelerdir.

İşte buradan Çanakkale'den meydan okuyor bu man kurtlarda onların iplerini ellerinde tutanlar da ne yaparlarsa yapsınlar büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına engel olamayacaklar.

Nasıl her alanda yüzlerce proje ülkemize kazandırmışsak Allah'ın izniyle 1915 Çanakkale Köprüsü 'nüde tamamlıyoruz.

Karadeniz'deki doğalgazı da milletimizin hizmetine sunacağız. İnşallah Karadeniz'deki doğalgaz çıktığı andan itibaren vatandaşımızın menfaatine gözeteceğiz.

Ayrıca Akdeniz'deki Ege'deki çıkarlarımızı da sonuna kadar koruyacağız. Kanal İstanbul'u  inşa edeceğiz. Sınırlarımızın ötesine kurduğumuz güvenlik hatlarını da birleştireceğiz.

Bölgemizdeki ve dünyadaki mazlumların sesi olmayı da sürdüreceğiz önümüze kurulan tuzakları birer birer bozuk dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına da gireceğiz.

Savunma sanayinin her alanında kendimizi ve dostlarımızı dışa bağımlılıktan da tamamen kurtaracağız. Varsın Türkiye düşmanları hasetlerinde çatlasın Türkiye düşmanlarıyla kol kola girsinler esip gürlesin varsın sözde Atatürkçü sözde milliyetçi mankurtlar düştükleri çirkeflik çukurunda debelenip durdursunlar.

Biz ülkemize hedeflerine ulaştırmak milletimizin ve devletimizin güçlendirmek için her alanda çalışmayı sürdüreceğiz.

Ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için her alanda çalışmayı sürdüreceğiz.

Sırtlarını sıvazlamalarıyla terör örgütünden gelen davetlilerle alanlardan bunun hesabını günü geldiğinde sandıkta milletimiz soracaktır.

Şehit yakınlarına küfür etmeyi olgunlukla karşılayan onlardan milletimiz hesabını sandıkta sormakla kalmayıp onları sokağada çıkamaz hale getirecektir.

İşte şu anda bu şehitlerimize bu saygısızlığı yapanı evet şu anda dokunulmazlığını kaldırmak üzere meclis de.

Siyaset ülkenin ve milletin çıkarlarının önünü tehditle küfürle yabancılara şikayet ve kesmek değil siyaset ülkenin ve milletin hayrına proje üretmektir.

Eser ve hizmet inşa edebilmektir. Şehit yakınına ağıza alınmayacak küfürlerle hakaret edenlerin terör örgütünün takdirine ve davetine mansar olanlar karşısında sesi çıkmıyorsa ortada ya kirli bir pazarlık ya da gaflet sınırını aşan daha vahim bir sorun var demektir.

Bir partinin lideri olarak bayansın bayan mecliste o nasıl bir küfürdür.

Ahlak yoksunu nasıl böyle bir küfür yaparsın bir bayan olarak nasıl yaparsın.

Tek dertleri var, Türkiye'deki muhalefeti destekleyerek Tayyip Erdoğan'dan kurtulacağız diyenlerin gazına geliyor.

Halbuki bu ifade, Suriye'de Türkiye sınırları boyunca bir terör koridoru kuracağız diye tamamlanıyor. Üstelik bunu söyleyenler sadece lafla kalmıyor, sınırlarımız dibindeki terör örgütünü on binlerce ağır silahla, araçla, gereçle, cephaneyle donatıyor, on binlerce teröristi eğitiyor.

Suriye'de eğitilen teröristler de onlara verilen silahlarla sınır şehirlerimize, askerlerimize, güvenlik güçlerimize saldırıyor.

Bugün bölgemizde Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda attığı her hayırlı adamın karşısında aynı dış ve iç kirli ittifakı buluyorum. Bu gerçekten ortadayken CHP'nin başındaki zat ikide bir çıkıp 'Ne işimiz var Suriye'de' diyebiliyor. Partisine tezkereye hayır oyu verdirdi biliyorsunuz. Bizim de çıkıp 'Siz kimin adına konuşuyorsunuz, kimin adına hareket ediyorsunuz?' diye sorma hakkımız olur.

Gazi Mustafa Kemal'in Libya'daki, Suriye'deki, Doğu şehirlerimizdeki, Balkanlardaki izlerini unutturmaya çalışıp, bugün aynı mücadeleyi yürütenlerden Cumhuriyetçi olmaz, Atatürkçü hiç olmaz.

Diyebilir misin Mustafa Kemal senin Trablus Cephesi'nde ne işin var? diyebilir misin?

Münhasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma vasiyetini sahip çıkmayanlardan milliyetçi de olmaz ulusalcı da olmaz.

İşte bunun için 2023 çok önemli diyoruz. Türkiye 2023 imtihanını başarıyla verdiğinde Allah'ın izniyle önünde duracak hiçbir güç kalmayacak.

Biga'dan yükselen bu sesin dalga dalga tüm illerimizi, ilçelerimizi, mahallelerimizi, köylerimizi kuşatacağına yürekten inanıyorum.

Seçim gününe kadar bir an bile durmadan bu gerçekleri herkese anlatacağız. Özellikle şu veya bu sebeple CHP'ye, İYİ Parti'ye, HDP'ye oy vermeyi düşünen vatandaşlarımızı, ülkemizin, milletimizin hayrı için hepimizin ortak geleceği için karşımızdaki fotoğrafı vicdanla, insafla, açık yüreklilikle değerlendirmeye davet edeceğiz.

Eğer bu muhasebeyi yaptırırsak akıl ve izan sahibi herkesin 2023 tercihini en doğru şekilde yapacağından şüphe duymuyorum. Yeter ki biz yapılanları ve yapılmakta olanları doğru şekilde anlatalım, yeter ki biz gönüllere dokunalım, gerisi kendiliğinden gelecektir.
Karşınızda iktidara geldiğimizde ne söz vermişse hepsini de fazlasıyla yapmış bir siyasetçi olarak bulunuyorum.

Bugüne kadar büyük ve güçlü ülke inşası için milletimizle birlikte çok önemli kararlar aldık, yatırımlar yaptık. Milletimiz için, milletimize hizmet için yorulmadan, usanmadan, gece gündüz demeden çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bugün de milletimize ne diyorsak hepsini de yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. 19 senede Çanakkale'ye 27 milyon yatırım yaptık.

Köprüyü ve otoyolumuzu önümüzdeki yıl açıyoruz. Bu otoyol ve köprü projesi Türk ekonomisinin en gelişmiş bölgeleri olan ve nüfusun önemli bir bölümünün yaşadığı Marmara ve Ege'nin ulaşım sistemlerini birbiriyle entegre edecektir. Ayvacık Küçükkuyu tünel geçişinin kalan kesimlerini, Yenice Balya yolunu ve Çanakkale Çan yolundaki çalışmaları da birkaç yıla kadar tamamlıyoruz. Şehrimizdeki işverenlerimize 1 milyar lira tutarında prim teşviki verdik.


Hibya Haber Ajansı

 
Haftalık insidans haritası yayımlandı
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haftalık insidans haritası yayımlandı
Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan haftalık insidans haritası yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü son tabliye montaj töreninde konuştu.
Avrupa İyi Uygulama Ödülleri Yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek işyerleri açıklandı
Kas-iskelet sistemi hastalıkları ile mücadele konusunda örnek bir yaklaşım ...
 
Resmi Gazete başlıkları
Türkiye Cumhuriyeti ile Lübnan Cumhuriyeti Arasında 25/12/2020 ve 1/7/2021 ...
Aydemir çevre ve şehircilikte AK yaklaşımı paylaştı
AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili İbrahim Aydemir Çevre, ...
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı düne göre azaldı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi 8. Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi 8. Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e Türk Dünyası Al-i Nişanı verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi 8. Zirvesi'ne katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Türk Konseyi 8. Zirvesi'ne katıldı
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri