Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Ersoy, Vakıf Haftası'nı kutladı
Bakan Ersoy, Vakıf Haftası'nı kutladı
Gulnak isimli dökme yük gemisine Türk bayrağı çekildi
Gulnak isimli dökme yük gemisine Türk bayrağı çekildi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere 61 milyon TL ceza kesildi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere 61 milyon TL ceza kesildi
Sibergöz-38 operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı
Sibergöz-38 operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı
Bakan Göktaş: Aile Destek Merkezleri’nden geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişi yararlandı
Bakan Göktaş: Aile Destek Merkezleri’nden geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişi yararlandı
HABERLER>SPOR
1 Mayıs 2015 Cuma - 10:17

Ceza rafa kalktı

Gosso’nun, kulüp tarihinin rekor yaptırımlarından birine çarptırılması ile başlayan kriz, tatlıya bağlandı.

Ceza rafa kalktı

Başkan İlhan Cavcav, önce 50 bin Euro olarak açıkladığı cezaya, 15 bin Euro ekledi. Futbol  Federasyonu’ndan çıkan 13 bin TL de bu rakama ilave edilince film koptu. O dönemde küçük bir operasyon geçiren tecrübeli oyuncu, cezaya tepki gösterince, Beştepe’de tansiyon tavan yaptı.

Gençlerbirliği’nde, tesislere sabahın erken saatlerinde geldiği gerekçesi ile bir süre önce 20 bin Euro para cezasına çarptırılan ve kadro dışı bırakıldığı açıklanan Jean Gosso ile ilgili kriz, Trabzonspor  maçı öncesinde tatlıya bağlandı. Beştepe’deki tesislere erken gelişi yönetime rapor edilen Gosso, kulüp içi disipline uymadığı gerekçesi ile ağır bir cezaya çarptırılmıştı. Ancak, sakatlıklar ve cezalar nedeni ile yaşanan sıkıntının büyümesi sonrasında, Gosso’nun ceza idmanına çıkarılıp kadro dışı cezasının affedilmesi fikri benimsendi ve tecrübeli oyuncu, Trabzonspor maçı öncesinde yeniden takıma döndü.
Ancak, Gosso ile ilgili krizin, ligin ikinci yarısının hemen başında oynanan Çaykur Rize maçında patlak verdiği ortaya çıktı. Filmi biraz geri sarıp, neler olduğuna bakarsak, gelinen noktayı daha iyi analiz edebiliriz. 
“Süper Ligin 18. haftasında 19 Mayıs Stadı’nda oynanan Çaykur Rizespor maçını Gençlerbirliği, 2-0 kaybeder. Kritik kaybın yanında, o maçta 3 oyuncunun birden kırmızı kart görmesi Başkan İlhan Cavcav’ı bir hayli kızdırır. Kırmızı-siyahlı yönetim, kırmızı kartla oyundan atılan Berat Tosun ile Uğur Çiftçi’ye 10’ar bin TL ceza keserken, Jean Gosso’ya kulüp tarihinin en ağır cezalarından birini verir.
Başkan İlhan Cavcav, karşılaşma bitiminde yaptığı açıklamada, Gosso’nun gördüğü kırmızı kart ile maçı katlettiğini ileri sürüp, oyuncuya 50 bin Euro ceza vereceklerini söyler. Kritik maçın 28. dakikasında takımını yalnız bırakan Fildişi Sahilli oyuncunun bu davranışı, daha sonra, gerek teknik ekip, gerekse de yönetim tarafından masaya yatırılır ve cezanın ağırlaştırılması fikri benimsenir.

KURUL 3 MAÇ İLE CEZALANDIRDI

Oyuncunun daha önceki maçlarda gösterdiği agresif tutumun yanı sıra son maçtaki kırmızı kartı bardığı taşırır. Para cezasının yanı sıra kadro dışı bırakılması da gündeme gelir. Ancak yapılan durum değerlendirmesinde, kritik süreçte her oyuncuya ihtiyaç duyulacağından hareketle bu düşünce rafa kaldırılır ve para cezasının yükseltilmesi fikri benimsenir. Daha önce 50 bin Euro olarak açıklanan ceza, 65 bin Euro’ya çıkarılırken, Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan çıkan 13 bin TL cezanın da bu rakama eklenmesi kararlaştırılır.
Gosso, bu dönemde küçük bir operasyon geçirir. Hastane masrafları konusu gündeme gelince kulüp bunun oyuncunun kendisi tarafından ödenmesini ister. Buna çok sinirlenen Gosso, kendisine verilen cezayı da duyunca tepkisini büyütür.
Gosso, bu aşamada yaptığı savunmada, “Sezon sonuna kadar alacağım garanti para belli. Hiç oynamasam da bu parayı alırım. Ancak ben takıma faydalı olmaya çalışıyorum. Benim yapım bu. Sahanın içinde agresif bir oyuncuyum. Maç esnasında, rakip yanımdan geçerken izleyip, bırakayım mı ? Topu kapmak için çaba göstermeyim mi ? Böyle ağır bir cezayı hak edecek ne yaptım’ diye konuşur. Gosso’nun bu çıkışı, kulüp içinde bazı isimlerden destek görürken, bazı isimler başkan İlhan Cavcav’ın yanında tavır alır. Cavcav, geri adım atmazken, Gosso’nun sert çıkışına tepki gösterir. O günden sonra da kulüp olarak Gosso’ya karşı adı konmamış bir tavır sergilenmeye başlanır. 3 maçlık cezasının biri, bir yıl ertelenen Gosso, 20. haftadaki Eskişehirspor maçında kırmızı kart görüp yine cezalı duruma düşürken, sonrasındaki maçların hiç birinde ilk 11’de sahaya çıkmaz ve yedek soyunduğu 5 maçta (son oynanan Trabzospor maçı dahil)  sonradan oyuna girer.

 
‘Aracım Güvende’ stantları kuruldu
 
TED galibiyete odaklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eskrimin küçük yıldızları
Uluslararası turnuvada, Ankaralı sporcular iki ayrı kategoride kürsüye çıktı.
Yenimahalle tutulmuyor
Kadın hentbol takımı, Üsküdar Belediye’yi ikinci maçta de yenip yarı finale yükseldi.
Başkent soluk soluğa
Futbol ve basketbolda son haftalara girilirken, nefesler tutuldu.
 
Başkent yıldızlarını seçiyor
25 kategoride; kulüp, yönetici, antrenör ve sporcunun yarıştığı oylamada ilk eleme yapıldı.
Telekom’dan büyük adım
Mavi-beyazlılar, Eskişehir basketi son çeyrekteki oyunu ile yenip, play-off grubunun içinde kaldı.
Başkandan uyarı atışı
Mehmet Yiğiner, kulübün mevcut yapıyla yaşama şansının olmadığını ileri sürdü.
 
Ankara kılıçta zirvede
Üniversiteler arası eskrim şampiyonasında, kadınlar kılıç takımı ilk sırayı aldı.
Doğada zorlu yarış
Türkiye Trial Şampiyonası ikinci ayağında, 16 araç ve 32 sporcu dereceye ...
“Evladımı kaybetmiş kadar üzgünüm’
İlhan Cavcav, yaşamını yitiren John Mosheou’nun çok büyük bir futbolcu olduğunu söyledi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri