Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Ocak 2020 Cuma - 12:30

Cennet’in ailesınden anlamlı bağış

15 Temmuz şehidi özel harekatçı Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit: Elazığ depreminde Kızılay’ın çabaları bizi duygulandırdı. Eşim ‘Gün Kızılay’a sahip çıkma günü. Dairemizi bağışlayalım’ dedi. Kızım Cennet’in de bu yönde vaadi vardı

Cennet’in ailesınden anlamlı bağış

Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü hainler tarafından düzenlenen hava saldırısında şehit düşen özel harekatçı komiser yardımcısı Cennet Yiğit'in Kayseri Bünyan'daki ailesi, devletin kendilerine verdiği Ankara'daki dairelerini Türk Kızılay'a bağışladı.
Şehit babası Yahya Kemal Yiğit, "Kızım Cennet çok yardımseverdi. Çocukları çok severdi. Engelli çocuklara gidip kitap okur, öğrencilere ders çalıştırırdı. Kızımın bir vaadi vardı. Sürekli 'Ben çocukları okutacağım' derdi. 15 Temmuz'dan sonra devletimiz 251 şehit ailesine Ankara'da daire verdi. Eşimle birlikte o zaman biz bu daireyi 'Cennet için hayrat olarak kullanalım' dedik. Çünkü Kızılay 15 Temmuz'da Adli Tıp önünde kızımın DNA'dan cesedinin teşhis edilmesini beklerken bizimle çok yakından ilgilendi. Bu bizi o gün çok duygulandırdı. Ankara'dan dönünce de Kızılay'a bir miktar maddi yardımda bulunduk. Elazığ depreminde de Kızılay canla başla mücadele etti. Eşim Huriye, Elazığ depreminin ardından 'artık zamanı geldi. Gün Kızılay'a sahip çıkma günü. Dairemizi Kızılay'a bağışlayalım' dedi. Bunun üzerine Ankara'daki daireyi Kızılay'a bağışladık, istediği şekilde tasarruf edebilir. Çünkü bir yerde deprem oluyor oraya Kızılay koşuyor, sel oluyor Kızılay gidiyor, El bab'ta Afrin'de hep Kızılay var. Kızılay'ı siyasete alet edenler utansın. Biz şehit ailesi olarak her zaman Kızılay'ın arkasındayız. Biz bu bağışla kızımızın vadini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz Bizim arkamızda devlet var. Biz devletimizden memnunuz. Devletimizin bize yaptığının yanında bizimkisi bir hiç kalır" diye konuştu.

CHP'Lİ VEKİLE TEPKİ
Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ın televizyonda Kızılay'a saldırarak linç etmeye çalıştığını da belirten şehit Babası Yahya Kemal Yiğit "Çıkmış televizyona, Kızılay'ın 15 bin dolara merkez kiraladığını, çocukken zarf içinde para yardımında bulunduklarını falan söylüyor. Bu adam şimdiye kadar Kızılay'a kaç lira para yardımında bulunmuş. Söylesin parasını ben ona iade edeyim. Çünkü böyle zor bir günde Kızılay'ı hedef alanların yardımına bu milletin ihtiyacı yok. Ne kadar yardım ettiyse gelsin parasını benden alsın" diye konuştu.

ÜÇ ARKADAŞ BİRLİKTE ŞEHİT OLDULAR
15 Temmuz'un en genç şehitlerinden biri olan komiser yardımcısı Cennet Yiğit, 23 yaşında ve henüz 10 aylık polis memuruydu. Gazi Üniversitesi Resim Bölüm Öğretmenliği bölümünde öğrenciyken Polis Akademisi'ni kazandı iki okulu birlikte bitirdi. Cennet, darbe girişimi sırasında resim öğretmenliği bölümünden sınıf arkadaşı da olan komiser yardımcısı Gülşah Güler ve Marmara Üniversitesi İç Mimarlık'ta okurken polis olan komiser yardımcısı Kübra Doğanay ile birlikte mühimmat almak isterlerken şehit oldu.

BAŞKAN ERDOĞAN AZİZE ÇELİK'LE GÖRÜŞTÜ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'daki 6.8'lik depremde 17 saat sonra UMKE görevlisi Emine Kuştepe'nin uğraşları sonucu enkazdan çıkarılan Azize Çelik ile telefonda görüştü. Anadolu Medya Ödülleri töreninin ardından Azize Çelik'le telefonla görüşen Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Mevlam sizleri gerçekten korudu. Sizleri millete bağışladı. Çok büyük bir imtihandan geçtik. Allah yardımcımız olsun" dediği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU BİR MAHMUD KADAR OLAMADI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun deprem ile ilgili çıkışlarını da eleştiren şehit babası Yahya Kemal Yiğit, "Samimi olmadıkları her hallerinden belli. Oturduğu yerden ahkam kesiyor. Bir de utanmadan çıkıp 'Deprem paraları nereye gitti' diye hesap soruyor. Kılıçdaroğlu'nun ülkelerine geri göndereceğim dediği Suriyeliler parmaklarıyla enkaz kazıp bizim vatandaşımızı kurtarıyor. Kılıçdaroğlu ise İdlib'ten gelenlere terörist diyor. O Mahmud, İdlib'ten gelip burada enkazdan yaralılarımızı kurtardı. Kılıçdaroğlu onun kadar da olamadı. Gitti, İstanbul'da partisinin ilçe başkanları toplantısında konuştu. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da dostlar alışverişte görsün hesabı gelip deprem bölgesinde geziyor. Sonra gidip Palandöken'de zevki sefa yapıyor" dedi.

 
5 yıllık hava planı
 
Soba zehirlenmesi: 1 ölü, 3 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 yıllık hava planı
Ankara’nın hava kalitesini iyileştirecek beş yıllık eylem planı hazırlandı. ...
Parklar daha güvenli
Altındağ Belediyesi, güvenlik önlemleri kapsamında ilçedeki tüm parklara ‘kamera sistemi’ kuracak.
Deprem Hazırlığı tam gaz
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 10 ayda 950’nin üzerinde gecekondu yıktıklarını söyledi.
 
Duyarlı milletiz vesselam
Elazığ’da cuma günü meydana gelen 6.8’lik deprem sonrası bölge için harekete ...
Sokak hayvanlarına kış maması
Çankaya Belediyesi ve Kahramankazan Belediyesi kış aylarında yiyeceğe ...
U-ETDS için zaman talebi
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Nakliyeciler ve Lojistik ...
 
Çankaya Belediyesine sığındılar
Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, yıl boyunca 497 kadına telefonla ...
Korkunç gerçek!
Her Ankaralı yılda en az 17 paket sigara içiyor
Bir el bin çocuk
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu ‘BİR EL-BİN ÇOCUK’ sloganı ile yürüttüğü ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri