Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
HABERLER>SPOR
1 Nisan 2020 Çarşamba - 11:52

Bu sezon ligden düşme olmasın

Coronavirüs salgınının en üst noktaya ulaşmadığını ve sürecin nasıl devam edeceğinin netlik kazanmadığını belirten Mert, “Yetkililer liglerin başlamasına yönelik henüz tarih veremedi. Biz görüşümüzü dile getiriyor ve bekliyoruz” dedi.

Bu sezon ligden düşme olmasın

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Fatih Mert, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını önlemleri kapsamında bu sezon artık liglerin devam etmesinin zor olduğunu belirterek, “Bu sene ligden düşme olmamalı” dedi.

Mert, yaptığı açıklamada, sarı-lacivertli futbolcuların bu süreçte evlerinde kalarak kendi imkanları dahilinde antrenmanlarını sürdürdüğünü vurguladı. Mert, “Futbolcularımız teknik direktörümüzün verdiği talimatlar doğrultusunda evlerinde çalışıyor. Tesislerimize de çok az sayıda personelimiz mecburi işler nedeniyle geliyor. Personelimizi sokağa çıkarmamak için kulübümüzde bütün önlemleri aldık” diye konuştu.

Mert, liglerin tekrar ne zaman başlayacağına ilişkin de “Bu şekilde ligin nisan ayı içerisinde başlayacağına inanmıyorum, başlayamaz. Çünkü örnekler var; Fatih Terim örneği var, Fenerbahçe’de var, Hes Kablo Kayserispor’da böyle bir haber var. Yurt dışına giden teknik direktörler var. Bunların zaten iyileşme süreci, artı geldiklerinde de karantina süreci. Şimdi zaten bunlarla ilgili bir şey yapılsa nisan sonunu bulur” ifadelerini kullandı.

 

ÜÇ SENARYO ÜZERİNDE DURULUYOR

 

Henüz Kovid-19 salgınının en üst noktaya ulaşmadığını, sürecin nasıl devam edeceğinin netlik kazanmadığını aktaran Mert, şunları söyledi:

“Avrupa’da daha kötü salgın var. Biz alınan karara uymak zorundayız. Devletimiz nasıl derse biz ona göre hareket etmek zorundayız. Artık bu sene liglerin devam etmesinin zor olacağını düşünüyorum. Yani bu sene bu ligin oynanma ihtimali zor görünüyor. Futbol yetkilileri halen liglerin başlamasına yönelik tarih veremedi. Gençlik ve Spor Bakanımız da Sağlık Bakanımız da kesin bir tarih veremiyor. UEFA Başkanı’nın açıklamaları vardı; o da kesin bir şey söyleyemiyor; üç senaryodan bahsediyor, uygulanmazsa bu senenin yok sayılmasını söylüyor. Türkiye’de, Avrupa ülkelerine göre iklimsel şartlar daha farklı. Haziran ayında burada maç oynatılırsa, 30-35 derece sıcaklıkta olan iller var. Bunların hepsinin düşünülmesi gerekiyor. Biz kendi görüşümüzü söylüyoruz ama bekliyoruz tabii ki. Bu işin kararını Türkiye’de, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu, yurt dışında UEFA ve FIFA’dan verecek. Biz de gelecek kararı bekliyoruz.”

 

TAKIM SAYISI YÜKSELTİLEBİLİR

 

“Süper Lig bu sezon ne olacağı soruluyor. Bu işin hakkaniyet ölçüsünde yapılması gerekiyor. Bu sene ligden düşme olmamalı, 1. Lig’den Süper Lig’e, 2. Lig’den 1. Lig’e üçer takım çıkmalı. Ligler 21 takım oynanmalı bir sene sonra düşen takım 4 olur ona göre bu denge bir şekilde sağlanır, eğer 18 oynanmak isteniyorsa ki 20 ve 21 de oynanabilir. Avrupa’nın birçok ülkesinde ligler 20 takımla oynanıyor. Premier Lig, Fransa ligi 20 takımla oynanıyor. İtalya ligi Seri A 20 takımla oynanıyor. La Liga 20 takımla oynanıyor. Türkiye’de de bu yapılabilir. Bu sene 21 olup seneye bir takım düşerek 20 takıma çevrilmiş olabilir. Alttaki takımların da bu şekilde 1. ve 2. ligden gelecek takımların da hakkı yenilmemiş olur.”

 

ŞAMPİYONLUĞA PLAY-OFF ÖNERİSİ

 

“Süper Lig’de şampiyon belirlenmesinde bir öneri getirebilirim. Şampiyonluk yarışında 4 takım görünüyor. Bu 4 takım seneye ligler başlamadan bir-iki hafta önce bir play-off yapabilir, neden olmasın. Deniyor ki TFF’nin kuralları içerisinde yok. Yani şu yaşadığımız ortamla ilgili de dünyanın hiç bir yerinde böyle yazılı bir kural yok. Şimdi biz iş yerlerimize gidemiyoruz, iş yerlerimizi açamıyoruz evden dışarı çıkamıyoruz. Ben Ankara’da 75 yaşında babam ve annemin yanına gidemiyorum. Aramızda iki kilometre mesafe var. Evlerine gidip göremiyorum, çünkü taşıyıcı olabiliriz diye. Dünyada uzun zamandır yaşanmamış büyüklükte bir salgın yaşanıyor, belki daha kötüsü yaşanıyor. Şimdi ‘TFF kurallarında yok’ diye olmaz diye bir şey yok. Burada hakkaniyet ölçüsünde ligden düşme kaldırılabilir. Bu sene için alttan gelecek takımlar bir üst lige çıkarılabilir. Ligin devam etmesi halinde yazın maçların oynanması çok zor olur. Ağustos ayında, önümüzdeki sezonun futbol takvimi öncesinde kısa bir play-off müsabakasının yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Koronavirüs mücadelesi sırasında kimse futbolcu transferi düşünecek durumda değil. Yeni transfer koşulları da hayatın normal seyrine dönmesinden sonra belirlenir.”

 
Aydemir'den kampanya karşıtlarına tepki
 
Motor sporlarına ilgi yükselişte
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hepimiz basketbolu fazlasıyla özledik
Avrupa’da ilk 8’e kaldıklarını, Türkiye Ligi’nde de play-off yarışı verdiklerini ...
Fatih Terim'in erken davranması Cimbom'da facianın önüne geçmiş
Galatasaray'da koronavirüs testi pozitif çıkan teknik direktör Fatih ...
Fatih Terim'in durumu iyi
Abdurrahim Albayrak'la mesajlaştım. Fatih Hoca ile hastaneye gittiği günün ...
 
Süreç uzayabilir duruma bakacağız
Tecrübeli teknik adam, kulüpte gerekli tedbirleri aldıklarını, ilaçlama ...
Başkentin kaderi mücadeleye dayalı
Bu ekipler içinde sadece Ankara Demirspor zirve mücadelesi içinde. Süper ...
Başkentten Terim’e: Geçmiş olsun
GENÇLERBIRLIĞI ve Ankaragücü kulüpleri, Koronavirüs testinin pozitif çıktığını ...
 
Kulüpleri zorlu süreç bekliyor
Ekonomik anlamda büyük sıkıntıların kapıda olduğunu belirten Mert, “Yapılandırmalar, ...
Kaçana maaş yok
ING Basketbol Ligi’nde Türk Telekom başta olmak üzere takımlar, oyuncuları ...
Hentbolun lokomotifi olmayı sürdüreceğiz
Teknik Direktör Serdar Eler, takımı gençleştirmeye yönelik başlattıkları ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri