Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>SPOR
25 Mart 2020 Çarşamba - 11:22

Kulüpleri zorlu süreç bekliyor

Ekonomik anlamda büyük sıkıntıların kapıda olduğunu belirten Mert, “Yapılandırmalar, vergiler, SSK’lar ertelenebilir. Yakın zamanda kolaylaştırıcı önlemler alınacağını düşünüyorum” dedi.

Kulüpleri zorlu süreç bekliyor

Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü’nün Başkanı Fatih Mert, Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de görülen korona virüs nedeniyle karışık duygular içerisinde olduklarını belirtti. Mert, “Küresel bir salgınla hepimiz mücadele ediyoruz. Çok zor şartlar altındayız. Neyi düşüneceğimizi bilemiyoruz. Karmakarışık duygular içerisindeyiz şu anda. İşimizi mi, kulübümüzü mü, ailemizi mi, kendimizi mi düşünelim. Tamamen bütün duygularımız karıştı. Bizim ülkemizde de bu sorun başladı ve bir şekilde devam ediyor. Ama şükürler olsun hükümetimiz zamanında önlemler aldı. Herhalde diğer ülkeler kadar büyümeden biz bu işi bir şekilde atlatacağız diye ümit ediyorum” diye konuştu.

 

YAPILANDIRMALAR, VERGİLER ERTELENEBİLİR

 

Mert, ekonomik olarak zor günler geçiren Ankaragücü’nde yine sıkıntılar çıkmaya başlayacağını belirterek, şunları söyledi:

“Ankaragücü’ne bugüne kadar zaten vuran vurmuş. A.Gücü’nün çok büyük sıkıntıları vardı, şimdi bir de korona vurmaya başladı. Sağ olsun, Sayın Cumhurbaşkanımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. Devletimizin, hem bizim kulübümüze hem de birçok kulübe destekleri var. Kurumların sponsor olması anlamında destekleri oldu. Kulüplerin tamamının işinin kolaylaştırıldığını biliyorum. Vergi, SSK ve diğer konularda. Spor kulüpleriyle ilgili şu anda çıkan bir erteleme görünmüyor. Yakın zamanda kolaylaştırmalar olacağını tahmin ediyorum. Yapılandırmalar, vergiler, SSK’lar ertelenebilir diye düşünüyorum.”

 

17 NİSAN TARİHİNDE LİGLER BAŞLAMAZ

 

“Liglerin 17 Nisan’da başlaması konuşuldu. Liglerle ilgili erteleme kararı alındı. Bakanlığımız ve futbol federasyonu, kulüpler birliği beraber oturdular o toplantının sonucunda böyle bir karar çıktı. O karardan sonra biz kulüpler birliği telekonferans yöntemiyle bir toplantı yaptık. O toplantıda, Kulüpler Birliği’nden federasyon aracılığıyla bir tarih istendiğini algıladık. Onun sonucunda da bilmediğimiz bir takvim işliyor. Şu söylendi, en erken 17 Nisan olmak şartıyla bu liglerin başlayabileceğini düşünüyoruz. Ama en erken 17 Nisan. Benim şahsi fikrimi soruyorsanız, kolay kolay bu tarihte ligler başlamaz gibi geliyor. Çünkü devletimizin bu kadar önlemi var. Sokağa çıkmayın deniyor, şimdi takımları biz buraya çağırdık. Diğer kulüpler de o şekilde. Burada insanlar 45-50 kişi bir araya gelecek, antrenman yapacak. Nasıl olacak bu işler bilmiyorum ama gidişat iyi görünmüyor.”

 

SAĞLIK TESTİ YAPTIRMAK ZORUNDAYIZ

 

“Futbolcu, teknik ve idari kadroya, kulüp çalışanlarına koronavirüs testi yaptıracağız. Sağlık testi istememiz lazım. Galatasaray yaptırdığını söyledi bize. Mustafa Cengiz başkanla telefonda konuştuk, ‘Biz 60 kişiye test yaptırdık’ dedi. Fenerbahçe’de de basketbol takımında çıktığını duyduk. Onun akıbeti nedir tam olarak bilmiyoruz. Buradan o camialara da geçmiş olsun diliyorum. Biz de buraya geldikten sonra futbolculardan, personelden, hocalardan, kendimiz de test yaptırmamız gerekecek. Kulüp doktorumuzla konuştum. ‘Hepsini birden yaptırabilir miyiz’ dedim, ‘Hepsinin bir anda olmadığını’ söyledi. Şimdi onlar araştırıyorlar. Şehir Hastanesi’nde bu testler oluyor. Mecbur yaptıracağız, yaptırmak zorundayız.”

 

BİZ GELİRLERİ DURDURULMUŞ BİR KULÜBÜZ

 

“Korona virüs nedeniyle birçok kulüp ekonomik sorun yaşayacak. En büyük sorunlardan bir tanesi daha önce yaşadığımız gibi şimdi de finansal sorunlar. Mali sayman ve diğer yönetici arkadaşlarla konuşuyoruz 26’sına kadar ödememiz gereken, vergi yapılandırması, stopajlar, SSK yapılandırmaları ve sigortalar var. Tabii biz Ankaragücü olarak gelirleri daha önceden durmuş bir kulübüz. Hiçbir geliri olmadan bu işi götürmeye çalışıyoruz. Zorlanıyoruz. Temlikli bir şekilde gelecek gelirler de bir şekilde gelmeyecek. Maç oynanamadığı için seyirci hasılatı olmayacak. Ürün satışı olmayacak. Kulüpleri çok zor günler bekliyor, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Önce sağlık, ama hayatta bir şekilde devam edecek. Bu finansal sistemle ilgili de UEFA’dan futbolcu sözleşmeleriyle ilgili herhalde bir karar çıkar. Çünkü bütün Avrupa’da ligler ertelendi. Onlar da bizim gibi sorunlar yaşıyorlar. Orada daha büyük bütçeler var. UEFA’dan gelecek bir kararla TFF de bunu Türkiye’de uygular diye düşünüyorum.”

 

İPTAL OLMAZSA BÜYÜK SORUNLAR YAŞANIR

 

“Takımlar içerisinde çok büyük sorunlar başladı. Kulüpler Birliği toplantısında herkes kendi takımıyla ilgili sıkıntıları söyledi. Kulübün bir tanesinde 7 futbolcu gitmiş antrenmana. Bizde de yabancı bir futbolcumuzun eşi rahatsızlanıyor. Eşi rahatsızlanınca da futbolcu panik yapıyor. 3 tane çocuğum var benim, ben nasıl onlara bakarım diyerek ülkesine gitmek istiyor. Biz izin veremedik, vermedik. Şehir Hastanesi’ne götürmeyi teklif ettim, onu kabul etmediler. Sonra özel bir hastanede tedavi olmaya başladı. Evinde tedavi oluyor, dün akşam da görüştüm iyi olduğunu söyledi. Hafta içi burada 1 yerli 1 yabancı futbolcumuz sakatlandı. Yabancı futbolcumuz MR’a girmek istemediği için hastaneye gitmedi. Bu tür sorunlarda yaşıyoruz, bu sorunlar katlanarak devam edecek. Rakibimiz olan Gaziantep’in hocası uçak tutmuş yurt dışına gitmiş. Kulüplerin işi gerçekten zor. Basına belki yansımıyor ama çok büyük sıkıntılarla uğraşılıyor. Eğer ligler iptal edilmezse de çok daha büyük sorunlar yaşanacak.”

 

BU ORTAMDA FUTBOL NASIL OYNANACAK

 

“Evde Kalmayı sürdürelim. Görüşmelerde 3 senaryo olabilir diye konuşuldu. Türkiye’de vaka sayılarını her gün Sağlık Bakanımızın açıklamalarıyla öğreniyoruz. Her gün vaka sayısı, ölü sayısı artıyor. Bu böyle giderse bu ligler iptal olur. Her gün kısıtlamalar geliyor. Önce kafeler kapatıldı, restoranlar kapatılıyor, sadece paket servis veriliyor. Marketler belli günler kapatılıyor. Tedbirler artıyor, bu tedbirlerin artması futbola da gelecek. İnsanların sokağa çıkmasının az olduğu bir ortamda, neredeyse OHAL ilan edilmeden bir kısıtlama yaşanıyor. Sağlık açısından çok doğru buluyorum. Bu ortamda futbol nasıl oynanacak, bu liglere nasıl devam edilecek? Çok zor. Biz futbolcuları buralarda tutamayız. Yabancılar burası daha güvenli diye duruyorlar ama vaka sayısı fazlalaştıkça nasıl çıkarırız, nasıl oynatırız bilmiyoruz. Biz evde kalamıyoruz, kulüp işlerini takip etmek zorundayız. Lütfen sizler evde kalın, bunu en hasarsız şekilde atlatalım.”

 
Sosyal medyada asılsız paylaşımlar yapan bin 748 hesap tespit edildi
 
Armada ve Panora’dan kira desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçana maaş yok
ING Basketbol Ligi’nde Türk Telekom başta olmak üzere takımlar, oyuncuları ...
Hentbolun lokomotifi olmayı sürdüreceğiz
Teknik Direktör Serdar Eler, takımı gençleştirmeye yönelik başlattıkları ...
Asıl mücadele bundan sonra
Başkenti bu kulvarda temsil eden üç takım; Spor Toto, Ziraat Bankası ve ...
 
Çok daha iyisini yapacak güçteyiz
Tecrübeli oyuncu sezonun ikinci yarısında yükselişe geçtiklerini ve sistemin ...
Ateşten gömlek
Kümede kalma mücadelesi veren Ankaragücü’nü birbirinden zorlu maçlar bekliyor. ...
Nereden nereye
Mor-sarılar, 28 haftası geride kalan ligde, 24 puanla 16 basamakta. Teknik ...
 
Ziraat Bankası sezonu galibiyetle kapattı
VOLEYBOL Efeler Ligi’nde normal sezonun son maçında Ziraat Bankası, Sorgun ...
Beştepe diken üstünde
Kırmızı-siyahlılar, geride kalan 26 haftada; 17 puanı içerde, 11 puanı ...
Makası kapatıyoruz
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı, insanların ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri