Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 54 terörist etkisiz hale getirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
HABERLER>SPOR
25 Nisan 2017 Salı - 11:50

Bu kent sizi unutur mu

Şampiyonluğu kazanıp gece geç saatlerde Başkente ulaşan A.Gücü kafilesi, önce Kızılay Meydanına gidip kendilerini bekleyen sevdalılarla buluştu. Başkan Yiğiner, zorlu şartların ardından gelen şampiyonluğun sevincini yaşadıklarını söyledi. Yönetim, uzun bir aradan sonra yeni bir kupa zaferi yaşatan o

Bu kent sizi unutur mu

Başkent futbolunda unutulmuş bir heyecanı yeniden yaşatan Ankaragücü, şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşamaya devam ediyor. Kayseri Erciyesspor’u deplasmanda 4-1 yenerek, ligin bitimine bir hafta kala mutlu sona ulaşan sarı-lacivertliler, geceyi tam anlamıyla uykusuz geçirdi. 
Yöneticiler, teknik ekip ve futbolcular, maç bittikten sonra yaklaşık bir saat statta kalırken, mutluluklarını, kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarla paylaştı. Başkan Mehmet Yiğiner ve yönetici arkadaşları, maç bitiminde sahaya inip, teknik kadro ve oyuncularla kucaklaşırken, tüm tribünleri dolaşıp, sevinç gösterilerine ortak oldu. Statta, misket havasının çalmaya başlaması ile birlikte eğlencenin dozu artarken, herkes kendinden geçti.
Takım kafilesi, saha içindeki kutlamalarına soyunma odasında devam ederken, taraftarlar da tribünleri meşale ve konfeti şovuyla, karnaval alanına çevirdi.
Maç bitiminden yaklaşık 1.5 saat sonra stattan ayrılan ve Ankara yoluna koyulan kafile, yol boyunca zafer şarkıları söyledi. Taraftarları taşıyan 200 otobüs ve özel araçlar, takım otobüsü ile birlikte yola çıkarken, Kayseri-Ankara kara yolunda trafik çok ağır aktı. Bazı taraftarlar, araçlarından inip kara yolunda sevinç gösterileri yaparken, bu esnada trafik durdu. 
Gece geç saatlerde Başkente gelen kafile, önce Kızılay meydanına gidip, kendilerini bekleyen binlerce taraftarıyla buluştu. Şampiyonluk ateşi, kentin en önemli merkezinde soğuk geceyi ısıtırken, takım daha sonra Beştepe’deki tesislere geçti.

HİÇ YALNIZ BIRAKILMADIK 

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, bileklerinin gücü ve alınlarının akıyla şampiyon olduklarını belirtip, “Zorlu şartların ardından ulaşılan şampiyonluk bizim çok anlamlı” diye konuştu.
Başarıya ulaşırken herkesin yoğun uğraş verdiğini vurgulayan Yiğiner, şunları söyledi:
“Öncelikle taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Allah, her birinden razı olsun. Yönetimimize, teknik heyetimize, oyuncularımıza, basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Bu yolda hiç bir zaman yalnız bırakılmadık. Zorlu şartların ardından şampiyonluğa ulaşmanın mutluluğunun daha farklı. Güzel bir şampiyonluk oldu. Şimdiye kadar çok mücadele ettik ve uğraştık. Zoru başardığımızı düşünüyorum. Coşkumuz ve mutluluğumuz üst seviyede.”

DESTEKLERİN ARTMASINI BEKLİYORUZ

Ankaragücü taraftarlarının Kayseri’ye ulaşması için belediyelerin otobüs tahsis etmesinin önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Yiğiner, şöyle konuştu:
“Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 50 otobüs ayarladı. Şehrimizde, birlik ve beraberlik oluştu. Bu desteğin artarak devam etmesini istiyoruz. Türkiye’de olmayan bir işi başararak kara yolu ile yaklaşık 20 bin taraftarımız, Kayseri’ye gitti ve stadı doldurdu. Bu belki de bir Türkiye rekoru oldu.”
Ankaragücü Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Çok sevinçliyiz, çok mutluyuz. Mutluluğumuzu taraftarımızla kutluyoruz. İnşallah, Cumartesi günü bunu çok daha iyi kutlayacağız” ifadelerini kullandı.
Takımın tecrübeli kalecisi Korcan Çelikay ise “Bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz, bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadılar. Onların desteğiyle buralara geldik. Cumartesi günü yapılacak kutlamaya herkesi bekliyoruz” diyerek duygularını aktardı.

BULVARDA TRAFİK DURDU

Gece saatlerde Ankaragücü kafilesini taşıyan otobüsün Kızılay Meydanına girmesiyle birlikte sarı-lacivertli taraftarlar, alanı karnaval yerine çevirdi. Meydana araçlarıyla birlikte gelen taraftarlar, takım otobüsüne eskortluk yaptı. Bir süre şehir turu yapan kafile, tekrar Kızılay Meydanı’na gelerek, şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı. Takım otobüsünün önünde toplanan taraftarlar; havai fişeklerle, meşalelerle, tribün marşlarıyla gecenin sessizliğini bozdu. Ankaragücü’nü mutlu gününde yalnız bırakmak istemeyen Gençlerbirliği ve Bursaspor taraftarları da Ankaragüçlü sporcuları bağrına bastı. Sporcularla bir araya gelmek isteyen taraftarlar, hep bir ağızdan “Ankaragücü buraya” şeklinde tezahürat yaptı. Taraftarların çağrısına kayıtsız kalmayan teknik heyet ve sporcular, otobüsün açılan kapısından kalabalığı selamladı. Atatürk Bulvarı’nı bir süreliğine araç trafiğine kapatan taraftarlar, otobüsün meydandan ayrılmasının ardından Güvenpark’a geçerek şampiyonluk kutlamalarına devam etti.

ŞAMPİYONLUĞA ÖZEL PRİM

Ankaragücü yönetimi, 40 yıl sonra gelen şampiyonluk ve 36 yıl sonra gelen kupa zaferi nedeni ile oyunculara özel prim vermeyi kararlaştırdı. Sarı-lacivertli oyuncalar, elde ettikleri bu başarıdan dolayı, 75’er bin TL prim alacak. Ankaragücü son olarak, 1976-77 sezonunda İkinci Futbol Ligi’nde şampiyon olmuş, ikinci ligde mücadele ettiği 1980-1981 sezonunda ise o zamanki adları ile hem Federasyon Kupası, hem de Devlet başkanlığı Kupası’nı kazanmıştı. Elde etti bu başarıdan ötürü de Birinci Lige terfi ettirilmişti.

 
Anne kızına böyle hırsızlık yaptırdı
 
Üniversitelerin gözüyle Ankara
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başakşehir'de yaşanan olay sonrası 2 futbolcu kadro dışı
Çaykur Rizespor maçı sonrası Medipol Başakşehirli futbolcuların gazetecilere ...
Gururlu, güçlü, şampiyon
Sezon başından bu yana Gümüşhanespor ile amansız bir mücadele içine giren ...
Gaziantepsporlu Rajtoral intihar etti
Gaziantepspor'un milli futbolcusu Frantisek Rajtoral, kendini iple kalorifer ...
 
Derbi kralı Fenerbahçe
Galatasaray deplasmanında kazanan Fenerbahçe, bu sezon derbilerde ve büyük ...
Vakıfbank Avrupa şampiyonu!
2017 CEV Şampiyonlar Ligi finalinde Imoco Volley Conegliano’yu 3-0 mağlup ...
Galatasaray Fenerbahçe 0-1 maç özeti ve golleri izle! GS FB kaç kaç?
Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri haberimizde! Spor Toto Süper ...
 
Galatasaray tribünlerinden Volkan Demirel'e şok tepki
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbide sarı-kırmızılı taraftarlar ...
CANLI - Galatasaray ve Fenerbahçe derbisinin ilk 11'leri belli oldu...
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında oynanancak Galatasaray-Fenerbahçe ...
Fırtına Antalya’da esti!
Spor Toto Süper Lig’in 28. hafta karşılaşmasında Antalyaspor, sahasında ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri