Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
HABERLER>SİYASET
19 Eylül 2017 Salı - 16:04

Bozdağ: 'FETÖ uyuşmuş bir insan tipi ortaya çıkardı'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türkiye'de aklını, kalbini rehin aldığı uyuşmuş bir insan tipi ortaya çıkardığını söyleyerek, "PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin tamamı aklı, vicdanı, kalbi ve irfanı rehin

Bozdağ:  FETÖ uyuşmuş bir insan tipi ortaya çıkardı

Yozgat Bozok Üniversitesi'nin Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, akademisyenlere ve öğrencilere seslenerek, "Her millet her devlet kendince bir nesil yetiştirmeye gayret ediyor. Ama bizim yetiştireceğimiz neslin, elbette bizim milletimizin ve devletimizin bu güne ve geleceğine sahip çıkabilecek ve daha ileriye taşıyabilecek nesiller olması son derece önemlidir. Türkiye'de yaşanan sorunlardan hareketle bu konuda daha çok emek vermemiz gerektiği ortadadır. Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması Türkiye'de aklını, kalbini rehin aldığı uyuşmuş bir insan tipi ortaya çıkardı. Akıl var kullanmıyor, kalp var kullanıyor. Onun için üniversitelerimizde ben değerli akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz hayatın her anında aklı hür, kalbi hür, irfanı hür ve vicdanı hür olursanız siz de kazanırsınız, ülkemize de kazandırırsınız. Milletimize ve devletimize daha büyük bir yardım yapmış olursunuz. Eğer aklını, kalbini, irfanı ve vicdanını bir ideolojiye veya farklı farklı değerlendirmelere nerh etmiş nesiller yetiştirirsek orada akıl hürriyetini kaybetmiş insanlar topluluğu oluşur. Akıl, vicdan, kalp hürriyetinin sağlığını üniversiteler korumalıyız, biz korumalıyız. Fikirle mücadeleyi fikirle yapmalıyız, akılla mücadeleyi akılla yapmalıyız. Bilgiyle mücadeleyi bilgiyle yapmalıyız. Ama FETÖ'nün yaptığı gibi sadece belli yazarların kitaplarını okur okutursak sadece belli dergileri takip edersek. Sadece bazı televizyonlar izlenirse sadece belli alanlara kendimizi hapseder ve hapsedilmeyi iyi bir şeymiş gibi gençlere biz öğretirsek işte o gence en büyük kötülüğü başta biz yapmış oluruz. Öyle olunca da o kitaplar dışında her şeyi yanlış görmeye başlıyor. Siz hür değilsiniz o zaman. Hür olmayan birisi hür birini yetiştiremez. Kendi gibi kendi ideolojisine esir olmuş birilerini yetiştirmeye çalışır, onun da kimseye faydası yok. PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin tamamı aklı, vicdanı, kalbi ve irfanı rehin aldıkları için terör örgütüne kattığı insanları ölmeye ve öldürmeye ikna ediyorlar" dedi.

"Emperyalizme karşıysan Erdoğan'ın yanında duracaksın"

Türkiye'de sadece kapitalistlerin talimatlarını yerine getiren DHKP-C diye bir terör örgütünün varlığından bahseden Bozdağ, "Emperyalistlerin tetikçileri. Ama bakın hala yürürler, emperyalizme karşı omuz omuza. Ya senin patronun emperyalizmin kucağında oturuyor. Türkiye'de kimi öldür derse onu öldürüyorsun. Bunu görebiliyor mu. Göremez, çünkü akıl esir. Emperyalizme karşıysan, Tayyip Erdoğan'ın yanında duracaksın. Emperyalizme karşı en büyük meydan okumayı bugün Türkiye'nin Cumhurbaşkanı yapıyor. Atatürk’ün yaptığı gibi. Eğri oturacağız ama doğru konuşacağız. PKK terör örgütü, o da öyle. Bütün terör örgütleri büyük güçlerin taşeronudur. Bilumum terör örgütleri taşerondur. PKK terör örgütü için Kürtçülük; gerektiğinde ölecek, öldürecek, Kürt çocuklarını kandırmak için bir tatlandırıcıdır. DEAŞ terör örgütü de öyle proje bir terör örgütüdür. Dikkat edin dünyanın dört bir yanından teröristler var. Şöyle baktığınızda yeni bir terör örgütü. 5-6 yıllık geçmişi ya var ya yok. DEAŞ terör örgütünde, elimizdeki bilgilere göre 152 ülkeden, 95 etnik ayrı yapıdan terörist var. Ben sormak isterim, DEAŞ terör örgütü 152 ülkenin dilini bilecek, psikolojisini bilecek, kültürünü bilecek, tarihini bilecek bu kadar teröristi nasıl yetiştirdi ki, o ülkelere gitsin, Avusturya'dan Amerika'ya, oradaki insanları, Suriye'de, Irak'ta ölmeye öldürmeye ikna etsin. Böylesi bir güç, yeni doğmuş bir terör örgütünde olabilir mi? Dünyanın en güçlü ülkelerinin böyle bir gücü var mı? Türkiye'nin böyle bir gücü yok. Amerika'nın da yok, Çin'in de yok Rusya'nın da. Proje olduğu buradan belli. Bu kadar insanı kim topluyor buraya. Bir proje var. Projenin mühendisleri süpürüyorlar oraya herkesi, orada başka bir şey çıkıyor ortaya" şeklinde konuştu.

"Bütün dünya DEAŞ'ı yok etmek için ant içmiş durumda"

Bütün dünyanın DEAŞ'ı yok etmek için ant içtiğini de belirten Bozdağ, "66 koalisyon ülkesi var. Gökten bomba yağdırıyorlar. Aşağıda yine operasyonlar var. Bir dünya terör örgütünü bitiremiyor. Aklınız alıyor mu. Bombalayanların, verdiği silahlar onların elinde. Bir yandan bomba atıyorlar, bir yandan silah veriyorlar. Nasıl bitireceksiniz. Silahları kimin ürettiği belli. Silahları kesersin terör örgütü kalmaz. Kendilerinin üreteceği bir şey de yok. Ama ne yapıyorlar, bir yandan teröre karşıyız, şiddete karşıyız diyorlar. Öte yandan da, terörü azdırmak için ne lazımsa yapıyorlar. Her türlü desteği veriyorlar. DEAŞ terör örgütü proje bir terör örgütüdür. Hedeflenen proje gerçekleştiği gün, kendiliğinden yok olup gidecektir" şeklinde konuştu. 

Etiketler:
 
Denizli şehidine veda etti
 
Anzer Balında son 50 yılın en yüksek üretimi gerçekleşti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir’den Çat buluşması
Aydemir, “Ak gönüllülerin duaları Arakan’dan Gazze’ye, Somali’den Suriye’ye ...
Aydemir: ’28 şubat zulüm dönemlerini unutmadık’
Aydemir, ‘AK Parti dönemi, cumhuriyet tarihi bütününde eğitim alanında ...
Hamza Dağ: 'En yakın partiye 2,5 kat fark atmış durumdayız'
AK Parti İzmir Milletvekili ve parti anket birimi bakanı Hamza Dağ, AK ...
 
Bakan müjdeyi verdi: Hepsini alacağız
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, fındık üreticisinin ...
Cumhurbaşkanı ABD’ye gidiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17-22 Eylül 2017 tarihleri arasında ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş bedelli askerlik açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında bedelli askerlikle ...
 
Meclis Başkanlığı seçimleri kulisleri hareketlendirdi
Meclis Başkanlığı seçimleri yaklaşırken, kulislerde de isimler konuşulmaya ...
Çavuşoğlu: Güç kullanmaktan çekinmeyiz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı basın organlarında yer alan IKBY ...
Meclis kararıyla 103 arsa satışı
Büyükşehir Belediye Meclisi, Gölbaşı ve Etimesgut’ta farklı yüz ölçümlerine ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri