Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SİYASET
19 Mart 2017 Pazar - 19:28

Başbakan Yıldırım: 'Bir Türkiye'yi üç Türkiye yaptık'

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Tek adamlıktan bahsediliyorsa kendilerine baksınlar. CHP lideri 7 seçim kaybetti, tek adam partinin başından ayrılmıyor” dedi.

Başbakan Yıldırım:  Bir Türkiye yi üç Türkiye yaptık

Başbakan Yıldırım, dün akşam saatlerinde geldiği baba ocağı Erzincan’ın Refahiye ilçesinde ayrılarak, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılmak üzere helikopterle Erzincan Havalimanı’na geldi. Havalimanından parti otobüsü ile meydana hareket eden Yıldırım, il merkezindeki Binali Yıldırım Bulvarı Kavşağı’nda vatandaşlar ve atlı cirit ekibi tarafından karşılandı. Başbakan Yıldırım, kendisini karşılayan atlı ciritçiler ile vatandaşları selamlayarak miting alanına geçti. Yol boyunca vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Yıldırım’ın zaman zaman otobüsünden vatandaşlar ile sohbet ettiği gözlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap eden Başbakan Yıldırım, memleketinde müjdeler ve önemli mesajlar verdi. 92 depreminde Erzincan’ın büyük hasar gördüğünü belirten Başbakan Yıldırım, “Bizim toprağımız acıyla yoğruldu, gözyaşıyla sulandı. Erzincan başka. Erzincan’da umut yıkılmaz, insan yıkılmaz. Erzincan’ın iklimi serttir ama insanı mert oğlu merttir. Erzincan yıkılanı yeniden yaptı. Erzincan hamdolsun külleriyle yeniden doğdu. Erzincan Türkiye Cumhuriyeti’ne üç başbakan yetiştirdi. Bu gurur benim değil, Erzincan’ın gururudur. Biz Erzincan’ın havasıyla suyuyla yetiştik. Rabbim beni Erzincan’a mahcup etme. Ahde vefanız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz Türkiye sevdalısıyız. Bizim ilkemiz belli. Bizde durmak yok yola devam” diye konuştu.

“BİR TÜRKİYE’Yİ ÜÇ TÜRKİYE YAPTIK”

Başbakan Yıldırım, kazanımları kalıcı hale getirerek Türkiye için daha fazla kalkınmanın, daha fazla eser üretmenin önünü açacaklarını kaydederek, “Bir Türkiye’yi üç Türkiye yaptık. Bütün bunları hayır diyenlere rağmen, takoz koyanlara rağmen yaptık. 16 Nisan’da bütün engelleri ortadan kaldırmaya hazır mısınız? Bunlar merhum Menderes’i de, merhum Özal’ı da, merhum Erbakan’ı da çalıştırmadılar. Tanklarla demokrasiye balans ayarı vermeye kalktılar. Halkın seçtiğinden niye rahatsız oluyorsunuz? Çekilin artık milli iradenin önünden. 16 Nisan millet iktidarının güçleneceği, milli iradenin şaha kalktığı gün olacaktır” dedi.

Başbakan Yıldırım, CHP’nin bugünlerde HDP ile kol kola girdiğini ifade ederek, “Kılıçdaroğlu diyor ki tek adam ülkeyi yönetecek. Be adam sen istiyorsun diye iki tane mi cumhurbaşkanı seçeceğiz? İki tane mi muhtar seçeceğiz.? İki tane mi belediye başkanı seçeceğiz? Bunlar HDP ile sıkı fıkılar ya; eş başkanlığa kafayı takmışlar” şeklinde konuştu.

“KENDİ TEKLİFLERİ VAR, 600 VEKİL YAPALIM DEMİŞLER”

Kılıçdaroğlu’nun 10 söylediğinden 9’unun yalan, birisinin de şüpheli olduğunu ve ne söylediğinin farkında olmadığını söyleyen Başbakan Yıldırım, “Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında değil. 1995’te DYP-ANAP-CHP anayasa teklifi hazırlıyorlar. Milletvekili sayısı 600 olsun diyorlar. Gerekçeleri de nüfus artışı. Be adam nüfus 59 milyondan şimdi 80 milyona gelmedi mi? Bunlar tutarsız. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz. Tek adamlıktan bahsediliyorsa kendilerine baksınlar. CHP lideri 7 seçim kaybetti, tek adam partinin başından ayrılmıyor. Önce aynaya baksın kendisi. Kendi milletvekilinin 2 milyonluk faturasını unuttu sanırım. Önce kendi adamlarına bak ta sonra millete laf et. 1995 CHP milletvekili sayısı 600 olsun diyorlar. 22 yıl önce kendileri 600’e çıksın demişler, altına da imza atmışlar. 450’den 550’ye çıkarırken kendileri ses yok, biz 600’e çıkarırken laf ediyor. Bunların neresinden tutarsan dökülüyor. Kılıçdaroğlu’nun söylediği 10 taneden 9’u yalan, biri de şüpheli. Biz anayasa değişikliyle güçlü hükümet dönemini başlatıyoruz. Menderes, Özal dönemi güçlü iktidar vardı, ülke hizmet gördü. Sorunlar torunlara kalmasın diye 16 Nisan diyoruz. Darbelere artık geçit yok, tuzaklara, tezgahlara geçit yok. Cumhurbaşkanlığı sistemi ekonomiyi daha da büyütecek. Dış politikada bu sistem terörle mücadelede elimizi daha güçlendirecek. Karşı çıkanlar terör örgütleri. FETÖ vargücüyle, PKK vargücüyle hayır için çalışıyor. Almanya, Hollanda hayır diyor. PKK istediği her yerde salon toplantısı yapıyor. Almanya da, Hollanda da bu örgütlere kucak açmış. Orası Avrupa’ysa burası Erzincan. Erzincan öyle bir güçlü sesle evet diyecek ki yaptıklarınızdan utanacaksınız. Bu terör örgütleri gün gelecek sizi de sokacak” şeklinde konuştu.

Etiketler:
 
Galatasary'da Levent Nazifoğlu, istifa etti
 
Sokak ortasında yaşanan dehşet kamerada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Yıldırım'dan 14.7 milyon gence mektup
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan Halk Oylamasını ...
Başbakan: AB rotasını şaşırmış durumda
Ankara yolunda gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Binali ...
Başbakan Yıldırım’dan depremzedelere müjde
Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale Ayvacık’da meydana gelen depremden ...
 
Devlet Bahçeli:Bu evetler CHP genel başkanının uykularını kaçıracak
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, evetlerin ...
Çanakkale Zaferinin 102'nci yıl dönümünde konuşan Erdoğan'dan idam mesajı
Çanakkale Zaferinin 102'nci yıl dönümünde konuşan Cumhurbaşkanı Recep ...
İşte AK Parti'nin masasındaki son anket!
Referandum için sandık başına gitmemize bir aydan az bir süre kaldı. Son ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'daki Türklere çağrı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da yaşayan Türklere; "En güzel evlerde oturun, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'daki Türklere çağrı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da yaşayan Türklere; "En güzel evlerde oturun, ...
Başbakan Yıldırım'dan Gümüşhane’de işçilere ikramiye müjdesi
2. Zigana Tüneli’nin temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri