Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SİYASET
25 Nisan 2017 Salı - 23:12

Başbakan Yıldırım’dan AKPM kararına sert tepki

Başbakan Binali Yıldırım, “Uluslararası kuruluşlar maalesef Avrupa’da yükselen ırkçılığın etkisinde kalarak böyle kararlar alıyorlar. Bunlar bölgesel ve küresel barış için faydalı kararlar değil, açıkçası Türkiye olarak bu kararı tamamen siyasi bir karar olarak görüyoruz” dedi.

Başbakan Yıldırım’dan AKPM kararına sert tepki

Başbakan Binali Yıldırım, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından Grand Otel’de düzenlenen ödül törenine katılmadan önce gazetecilerin sorularını cevapladı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin (AKPM) Türkiye’yi siyasi denetime almasına ilişkin kararının sorulması üzerine Yıldırım, “(HDP’li vekillerinin de imzasının olduğu) Buna şaşırmadım, orada bu kararın yönünde oy kullanmaları hiç şaşırtıcı değil. O kararda tamamını oy kullananlar PKK’nın terör örgütü olmaktan çıkarılması için propaganda yapan kimseler. Bu karar şunu gösteriyor, son zamanlarda İslamafobi, Türkiye karşıtlığı gibi politikaların Avrupa Konseyi Parlamentosuna yansımasıdır. Uluslararası kuruluşlar maalesef Avrupa’da yükselen ırkçılığın etkisinde kalarak böyle kararlar alıyorlar. Bunlar bölgesel ve küresel barış için faydalı kararlar değil, açıkçası Türkiye olarak bu kararı tamamen siyasi bir karar olarak görüyoruz. Türkiye’nin gerçekleri ile örtüşmüyor, hiç kimse Türkiye gibi 15 Temmuz travmasını yaşamadı. Yaşamadıkları için Türkiye’de neler oldu, Türk halkı badirelerden geçti ve buna karşı Türkiye’nin alması gereken tedbirler nelerdir, bunları zahmet edip derinliğine inceleme zahmetinde bulunmadılar. Türkiye, alınan karar ne olursa olsun, demokrasini güçlendirmeye, ülkesinin ve milletinin refahını korumaya devam edecek. Türkiye, yurtlarından edilmiş çaresiz insanların derdine derman olmaya devam edecek. Bir gün gelecek ki onlar da bu aldıkları kararın ne kadar yanlış olduğuna kanaat getirecekler ve tekrar gözden geçirecekler. Bunun doğuracağı sonuçlar var, o sonuçları da hükümet olarak değerlendirmemizi yapacağız, atmamız gereken adımları da karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda Avrupa Birliği genellikle AKPM ile çalışıyor. Bazı kararları da referans kabul ediyor. Önümüzdeki günlerde zannediyorum, AB’ye bu kararın yansıması da görülecektir. AB ile ilişkilerimiz on zamanlarda olabilecek en olumsuz düzeye erişmiş gözüküyor. Bunun gelmesi ile de çok fazla bir değişiklik olmaz. Bizim, AB’den istediğimiz ve beklediğimiz şey açıktır, Türkiye konusundaki kafa karışıklığını gidermeleri ve Avrupa’nın kendi gelecek vizyonunu gözden geçirmesi lazım. Avrupa bir Hristiyan birliği olarak yoluna devam mı edecek, yoksa açılım yapıp, Türkiye’yi de arasına alacak mı almayacak mı? Bu kararı önce kendi bünyelerinde vermesi lazım, bunu net olarak açıklamalarını bekliyoruz. Bazı ülkeler diyor ki, Türkiye birliğe zinhar üye olamaz gibi açıklama yapan ülkeler var, sanki Türkiye aman aman biz geliyoruz, kapıları açın. O zaman biz de halkımıza soracağız. Ey ahali, bu şartlar altında girelim mi girmeyelim mi? Bu iş tek taraflı beyanlarla olmaz. Girecek olanın da kararı önemlidir. Girmesini kabul edecek topluluğun da bir çok sesli konuşmayı bırakıp kendi aralarında bu zihin karışıklığını gidermeleri lazım. Türkiye konusunda net, anlaşılabilir bir gelecek vizyonunu ortaya koymaları lazım. Bu, bir kere bunların Türkiye konusundaki yaklaşımı, tam üyelik konusundaki geldiğimiz konum net olarak ortaya çıkmadan, şu anda konunun muhatabı değiliz. Konunun muhatabı AB. Ondan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz.“

Sincar’a düzenlenen hava harekatına ilişkin ayrıntıların sorulması üzerine Yıldırım, “Türkiye terörle amansız mücadele yapıyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ terör örgütüne yönelik, hukuki süreç devam ediyor. Kamunun bütün kurumları, Türkiye’nin çeşitli kurumlarının temizlenmesi. İkinci husus, PKK ile mücadele, üçüncü husus DEAŞ’a yönelik operasyon. Eğer yurtdışında gerek bölücü terör örgütü, gerek DEAŞ Terör örgütünün ülkemizin sınır güvenliğine yönelik tehditleri devam ederse, tehdidin A ülkesinden geldiğine B ülkesinden geldiğine bakmayız, yapılan operasyon bu anlamda değerlendirilmesi gereken bir konudur. Son günlerde yoğun bir terörle mücadele var, bugün itibaryıla 70 terörist etkisiz hale getirildi, 5 şehidimiz var. Terörle mücadeledeki kararlılık tüm hızıyla devam ediyor. Bunların yuvalandıkları yerleri bulup imha ediyoruz. Bu terör belasından ülkemizi kurtaracağız. Bunun kararlılığı içerisinde bütün kurumlarımız, polisimiz, askerimiz canla başla çalışıyor. Artık terörü Türkiye’nin gündeminden alt sıralara düşürmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Etiketler:
 
Samsun'daki feci kaza kamerada
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AKPM kararına tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den Avrupa Konseyi kararına sert tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinin ...
Başbakan Yıldırım'dan erken seçim açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, zaman zaman kabine değişikliğine gitmenin demokrasilerin ...
Bakan Soylu açıkladı: Taksim'de 1 Mayıs kararı verildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, DİSK Başkanı Beko ile yaptığı görüşme ...
 
Bozdağ’dan Cumhurbaşkanının parti üyeliğine ilişkin açıklama
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Kesin sonuçlar yayınlandığı gün Sayın Cumhurbaşkanımız ...
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı!
Ekonomi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarında üst düzey iki atama ...
Bülent Turan: 'CHP, Danıştay’dan sonra UEFA’ya gidecek
CHP’nin referandumun yüzde 51’e yüzde 49 sonuçlanmasını hazmedemediğini ...
 
Bakan Çavuşoğlu: 'Rusların Türkiye'deki vizesiz kalma süresini 60 günden 90 güne çıkarıyoruz'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavoğlu, “Rusların Türkiye'deki vizesiz kalma ...
Bahçeli’den ’uyum yasaları’ açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Referandum sonrası kabul edilmiş olan ...
Başbakan'dan flaş açıklama: Uzlaşma ararız
Başbakan Binali Yıldırım, uyum yasaları için uzlaşı aranacağını belirterek, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri