Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>SİYASET
24 Nisan 2017 Pazartesi - 09:42

Bakan Çavuşoğlu: 'Rusların Türkiye'deki vizesiz kalma süresini 60 günden 90 güne çıkarıyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavoğlu, “Rusların Türkiye'deki vizesiz kalma süresini 60 günden 90 güne çıkarıyoruz. 18 yaşına gelen bazı gençlere de vatandaşlık vereceğiz, Antalya'da ve Alanya'da 5-6 gence vatandaşlık vereceğiz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu:  Rusların Türkiye deki vizesiz kalma süresini 60 günden 90 güne çıkarıyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı temaslarda bulunmak üzere Antalya’ya gitti. Alanya ilçesinde Uluslararası Rus Derneği, medya yöneticileri ve Rus gazetecilerle bir araya gelen Çavuşoğlu, gerek Suriye'de gerekse bölgede birçok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönem olduğunu kaydetti. Rusya ile yaşanan üzücü hadiseden önce pasaportsuz geçiş için çalışma yaptıklarını hatırlatan Çavuşoğlu, “Rusların Türkiye'deki vizesiz kalma süresini 60 günden 90 güne çıkarıyoruz. 18 yaşına gelen bazı gençlere de vatandaşlık vereceğiz, Antalya'da ve Alanya'da 5-6 gence vatandaşlık vereceğiz” diye konuştu.

"Avrupa için entegrasyon asimilasyon demek"

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına, akraba topluluklarına yönelik de çalışmalar yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, ”Biz yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın o ülkelerde entegre olmasını istiyoruz. Ancak Avrupa ülkeleri bundan rahatsız oluyor. Onlar için entegrasyon eşittir asimilasyon. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarla bir araya gelmemin birçok faydasını gördük. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı nasıl görüyorsak, Türkiye'de yaşayan Ruslar ve diğer yabancıları da aynı görüyoruz. Onların yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz” şeklinde konuştu.

“Rusya ile farklı olduğumuz pozisyonlardan çok fazla”

El Bab'ın DEAŞ’tan geri alındığını vurgulayan Çavuşoğlu, ”Rusya'nın Suriye problemi başladığından bu güne şu teklifte bulunduk. Gelin terör örgütleriyle beraber mücadele edelim dedik. El Bab’ta bu işbirliğini gördük. Yer yer Rus hava kuvvetlerinin işbirliğini gördük. Özellikle koalisyonun desteğini kestiği bir dönemde Rusya bize destek verdi. Rusya ile farklı olduğumuz pozisyonlardan çok fazla. Bir sorun olduğu zaman onu parantez içine alacaksın, diğer konularda birlikte yürümeye devam edeceksin” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin Türkiye Bulgaristan ilişkilerine yönelik soru üzerine Çavuşoğlu, şunları söyledi:
”Bulgaristan bizim için önemli. Dış politikada felsefenizi değiştirebilirsiniz ama komşularınızı değiştiremezsiniz. Bulgaristan ile birçok sorunda birlikte mücadele ediyoruz. Bizim Bulgaristan ile geri kabul anlaşmamız yok ama bir jest yaparak bizden giden birçok kaçak göçmeni geri aldık. Fakat Bulgaristan’daki bazı gelişmeler bizi endişelendiriyor. Bulgaristan’da sık sık seçimler oluyor. Sık sık koalisyonların olduğu yerde maalesef istikrar olmuyor. Biz de esasen bu konuda anayasa değişikliğine gittik. Bulgaristan’da bizi rahatsız eden bir konu ırkçılığın çok artmış olması. Irkçı partilerin kilit konumda olması bunların mecliste önerilerinin diğer partilerce de benimsenmesiyle onlar da popülist politikalara kapılıyor. Bulgaristan’da 1 milyon Türk var ama onların Türkçe kampanya yapması yasak. Türkiye’de yaşayan Türk kökenli Bulgarlar var. Bunlar oy vermek için sınırı geçemedi. Çünkü ırkçılar sınırdaki yolun diğerini kapattılar. Türkiye’de Bulgarlar oy kullanabiliyor. Bulgaristan’da seçim döneminde Türk partiler daha fazla oy almasın diye 300 sandık varsa bunu 20 ye düşürdüler."

“Çifte standartta üstlerine yok”

"Avrupa ile ilgili en önemli tespitim çifte standart konusunda üstlerine yok" diyen Çavuşoğlu, "Size ders verirken demokrasi, hukukun üstünlüğüne inanıyorlar. Referandumda evet verenleri ülkelerinden atmaya çalışıyorlar. Sandıkta verilen oya bile saygıları yok. Avrupa’nın çifte standartları ve ikiyüzlülüğünü çok iyi biliyorum. Bu bugünün teşhisi değil” dedi.

“Türkiye’de şu an güvenlik problemi yok”

Çek turistlerin güvenlik nedeniyle Türkiye’ye gelmediğiyle ilgili soruyu da cevaplayan Çavuşoğlu, "Ülkemizde geçen sene darbe girişimi oldu. Bu darbe başarısız oldu. Terör saldırıları oldu. Bundan dolayı Avrupa’dan ülkemize gelen turist sayısı azaldı ama İngiltere ve Ukrayna’dan gelen turist sayısı arttı. Her türlü tedbirleri alıyoruz. Orta doğudan gelen turist sayısında artış oldu. Bu sene Rusya’dan çok sayıda misafiri Türkiye’de ağırlayacağız. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Alanya'ya geldi. Sizin de izlenimlerinizi paylaşmanız önemli. Türkiye’de şu an güvenlik problemi yok. Buraya gelmemek için bir sebep yok. Gelmek için birçok sebep var. Bizdeki doğal ve tarihi güzellik, otel kalitesi hiçbir Avrupa ülkesinde yok. Bizdeki servisin kalitesinin dünyada eşi yok. Misafirperverliğimiz tüm dünyada biliniyor. Bizdeki yiyecek ve içecek çeşitliliği de iyi bilinir” dedi.

Ayrıca toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ile Rus gazeteciler katıldı. Toplantıda konuşan Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz de katıldı.

Etiketler:
 
Selimiye Camii’nde Miraç Kandili coşkusu
 
Gaziantepsporlu Rajtoral intihar etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den ’uyum yasaları’ açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Referandum sonrası kabul edilmiş olan ...
Başbakan'dan flaş açıklama: Uzlaşma ararız
Başbakan Binali Yıldırım, uyum yasaları için uzlaşı aranacağını belirterek, ...
MHP Lideri Bahçeli: 16 Nisan milattır
MHP Lideri Bahçeli, referandum tartışmaları için "Hiç kimse kriz çığırtkanlığı ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Yiğit Türk’e bıraktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Başbakan Yıldırım, koltuğunu çocuk başbakana devretti
Başbakan Binali Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ...
Devlet erkanı Anıtkabir’de
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve beraberindeki heyet, 23 Nisan Ulusal ...
 
Milli Savunma Bakanı Işık: 'CHP anayasayı ve milli iradenin kararını ihlal ediyor'
AK Parti Kocaeli İl Binasında konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizdeki istikrar ve güven ortamını ...
CHP’nin Danıştay kararına Başbakan Yıldırım’dan cevap
Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin mühürsüz oy pusulalarının geçerli kabul ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri