Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Kasım 2015 Pazartesi - 12:38

Ankara’nın yetenekleri

Çankaya’nın Muhsin Ertuğrul Mahallesi’nde hem berberlik hem de muhtarlık yapan Aydın Yaşar, gençleri topluma kazandırmak amacıyla 17 yıl önce Kent Tiyatro Topluluğu’nu kurdu. Muhtar Yaşar’ın yazdığı oyunları, 25 kişiden oluşan amatör oyuncular sahneye koyuyor. Yetenek Sizsiniz’de adlarını tüm Türkiy

Ankara’nın yetenekleri

Türkiye’nin yeni yeteneklerini arayan Acun Ilıcalı’nın programı Yetenek Sizsiniz’de 3 evet alarak, 2’nci tura çıkmayı başaran tamamı amatör oyunculardan kurulu Kent Tiyatro Topluluğu, kapılarını Ankara Hürriyet’e açtı.
Asıl mesleği berberlik olan Çankaya’ya bağlı Muhsin Ertuğrul Mahallesi Muhtarı Aydın Yaşar’ın 17 yıl önce kurduğu Kent Tiyatro Topluluğu, 24 Ekim akşamı ekrana gelen Yetenek Sizsiniz programında adını duyurmayı başardı. 
Yarışmanın jürisi Ali Taran, Eser Yenenler ve Seda Bakan’ın da beğenisini kazanan Kent Tiyatro Topluluğu, şu sıralar prova ve toplantılarını ‘Hocam’ diye hitap ettikleri muhtar Aydın Yaşar’ın berber dükkanında yapıyor. 
Aralarında öğretmen ve öğrencinin yanı sıra farklı meslek dallarında çalışan 25 kişinin bulunduğu Kent Tiyatro Topluluğu’nun oyunlarını, Aydın Yaşar yazıyor. Mahallenin hem berberi, hem de muhtarı olan Aydın Yaşar, 17 yıllık tiyatro serüvenleri ile Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışması hedeflerini Ankara Hürriyet’e anlattı:

GENÇLER VE ÇOCUKLAR SAHİPSİZ

“Toplumdaki gerçek sorun gençlerin ve çocukların sahipsiz, ilgisiz oluşları. Bunu düşününce ilk iş olarak kendi mahallemle birlikte 23 mahalleden 154 çocuğu toplayıp, 13 futbol ve 4 basketbol takımı kurup, turnuvalara katıldım. Kupalar kazandık. Geri kalan çocukları ise ‘Köylü-kentli’ adlı kendi yazdığım bir tiyatro oyununda oynatmaya karar verdim. Tiyatro maceramız bu şekilde 1998’de başlamış oldu. Amacım sorun sahibi çocukların, tiyatroyla kişilik bulmalarını ve sağlıklı toplum bireyleri olmalarını sağlamak.

SOKAĞIN DİLİ OLMAK İSTEDİK

Kent Tiyatro Topluluğu olarak kendi yazdığımız oyunları oynamak, hiç tiyatroya gitmeyen arkadaşları bünyemizde toplamak ve sokağın dili olmak istedik. ‘Berber ve muhtarın yazdığı oyun ne olur? Tiyatro bilgisi nedir?’ sorularıyla çok karşılaştım. Ancak, kimse anasının karnından yazar veya tiyatrocu olarak doğmaz. Sosyal ve kültürel donatının yetersiz olduğu, mevcut yerlerin ise verilmesi için aracılar istendiği bir kentte, bizim becerimiz ya da ustalığımız biraz zor olmakta. Yalnızca Çankaya veYenimahalle  belediyelerinin sahnelerinde oyunlarımızı sergileyebiliyoruz.

AMATÖR RUHU KAYBETMİYORUZ

Oyunları kimin yazdığı ve nerede hazırlandığı sorun olmamalı. Önemli olan güncel konuların derlenmesi ve sunuş aşamasına getirilmesidir. Ekibimiz aile gibi çalışmakta ve bu yüzden hiçbir zaman amatör ruhunu kaybetmemektedir. Kent Tiyatro Topluluğu’nun Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılması, bizlerin tanınmasını ve oyunlarımızda sokağın sesli konuştuğunu göstermek içindir. Bunun için daha iyi hazırlanıyoruz. 2’nci turu da aynı başarıyla geçeceğimize inanıyorum.” 
Muhtar Aydın Yaşar, Kent Tiyatro Topluluğu bünyesinden yetişip dizilerde oynayan, konservatuvar kazanan ve başka tiyatro ekiplerine katılan kişiler olduğunu söylüyor.

‘KOCAMAN BİR AİLEYİZ’

Kent Tiyatro Topluluğu’ndaki oyuncuların her biri farklı bir iş ile uğraşıyor. Üniversite ve lise öğrencilerinin ağırlıklı olduğu toplulukta, medikal işiyle uğraşan da var, kreş öğretmeni olan da. Kent Tiyatro Topluluğu’nun kendileri için bir aile olduğunu belirten oyuncular,

* Sercan Boztepe (Medikalci-30): Kent Tiyatro Topluluğu beni sokaklardan kurtardı. Hayatta herkesin bir şansı var ve benimkisi burası. 17-18 yaşlarındayken kavgacı, hırçın, alkolik birisiydim. Aydın Hoca benim elimden tuttu. Şimdi sahnedeyim. Tiyatro sayesinde oyunculuğu, edebiyatı, sanatı sevdim. Eşimle burada tanıştım. Burası ve buradaki herkes benim ailem.

* Beyza Özbaş (Kreş öğretmeni-27): Topluluk gerçekten benim ailem. Eşim Sercan ile burada tanıştık. Diğer arkadaşlar ile aramızda et-tırnak ilişkisi var. Evde, işte hep irtibat halindeyiz. Sadece oyunlar değil farklı sosyal aktivitelerde de hep birlikte hareket ediyoruz.

* Oğuz Yaşar (Vale-22): Babam, hocam, hayattaki en büyük öğretmenim. Kent Tiyatro Topluluğu ise benim ailem. Hayatımın büyük bir bölümü burası ve buradaki insanlardan oluşuyor. Yaptığımız işten çok keyif alıyorum.

* Rabia Türkan Yaşar (Öğrenci-17): Kent Tiyatro Topluluğu’nda doğdum desem yeridir. Evde babam, burada hocam. Burada yaptığımız fikir alışverişleri, herkese verilen eşit söz hakkı bana demokrasiyi öğretti. Kocaman bir aileyiz.

* Gül Zeynep Yaşar (Öğrenci-16): Doğduğumdan beri topluluğun içindeyim. aydın hoca babam olunca, tiyatrodan uzak durmak mümkün değil. Toplum karşısında rahat olmayı ve büyük bir özgüven kazandım burası sayesinde. Burası benim ailem.

* Ahmet Işık (Eczacı-17): Kent Tiyatro Topluluğu’na yaklaşık iki sene önce katıldı. Burası benim ailem gibi. Hem eğlenceli hem de eğitici. Tiyatroya hep merakım vardı, burası sayesinde şimdi sahnedeyim.

* Saim Can Kuyuldar (Oyuncu-20): Açıktan lise okuyorum ama kendim için ‘oyuncu’ diyorum. Bir öğretmenim, ‘Ne istiyorsanız o olun’ demişti. Ben Kent Tiyatro Topluluğu sayesinde oyuncu oldum ve çok mutluyum.

* Aysu Sena Altür (Organizatör-21): Yaklaşık bir yıldır buradayım ama oyunlar olsun, yaptığımız toplantılar bize birlikteliği öğretti. Beraber geçirdiğimiz zamanlardan müthiş keyif alıyorum.

* Gamze Yustemur (Öğrenci-17): Topluluğun en yeni üyelerindenim ama hiç yabancılık çekmiyorum. Bu koca aile yarışmada da en iyi sonucu alacaktır.

* Burhan Çidem (Öğrenci-19): Oyunculuğu burada öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Bu aile bana birlikteliği, mücadeleyi öğretiyor.

* Kadir Mert Andiç (Öğrenci-18): Kent tiyatro Topluluğu’na katılalı uzun bir süre olmadı ancak insanların birbirine yaklaşımı, davranışları çabuk adapte oldum.

 
Sığınmacıların ‘umut’ kuyruğu
 
Çankaya’ya New York modeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çevreci filmler beyazperdede
Ankara’da bu hafta sonu düzenlenecek “Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali”, ...
10 Kasım defilesi
Genç Girişim ve Yönetişim Derneği’nin (GGYD), Atatürk’ün 77’nci ölüm yıldönümüne ...
Yılın fotoğrafları görücüye çıkıyor
Türkiye’nin en prestijli medya organizasyonları arasında yer alan ve basın ...
 
Ege lezzetleri AKM’ye taşındı
Uşak Valiliğinin ev sahipliğinde bu yıl 8'incisi düzenlenen "Ege İlleri ...
Ankaralı sanatçıdan New York'ta heykel sergisi
Türk heykeltıraş Şebnem Keçeli, New York'ta "İfade Şekilleri" adlı bir sergi açtı.
Fotoğraf ve etik
Başkent Üniversitesi’nde, ‘Basın fotoğrafçılığında etik’ konulu panel ...
 
Medeniyetler Korosu’ndan Başkent konseri
Başkent’te düzenlenen "Hatay Günleri" kapsamında, 3 semavi din ve 6 mezhebin ...
Serginin geliri lösemili çocuklara
Ressam Nesrin Taner, ‘Masumiyet’ ismini verdiği ve yağlıboya çocuk resimleri ...
Hocanın flütüyle dünya birincisi
Genç flüt sanatçısı Denizcan Eren, dünyanın en büyük flüt yarışmalarından ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri