Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: Uluslararası kuruluşlar programımıza güveniyor
Bakan Şimşek: Uluslararası kuruluşlar programımıza güveniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
2 terörist etkisiz hale getirildi
2 terörist etkisiz hale getirildi
Meteoroloji, kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
HABERLER>GÜNDEM
11 Ekim 2014 Cumartesi - 10:00

Ankara Barosu’nda başkanlık yarışı

ANKARA GAZETESİ / Ankara Barosu, 63. Olağan Genel Kurul ile yeni başkanını seçecek. Baro’nun mevcut başkanı Sema Aksoy’un yeniden aday olmadığı seçimde altı grup, avukatlardan en fazla oyu almak için yarışacak.

Ankara Barosu’nda başkanlık yarışı

ANKARA / Ankara  Barosu’nun 63. Olağan Genel Kurulu, bugün baroya ait eğitim merkezinde başlıyor. Baro Başkanı Sema Aksoy’un konuşması ile başlayacak olan kurulda, yönetim kurulunun faaliyet raporları okunacak, bütçe görüşmeleri gerçekleştirilecek. Genel Kurul’un ikinci gününde ise baroya bağlı avukatlar oy kullanarak yeni başkanı belirleyecek. Mevcut başkan Sema Aksoy’un yeniden aday olmadığı seçime, altı farklı avukat grubu katılıyor. Hukukçular, Demokratik Sol Avukatlar, Çağdaş Avukatlar, Milliyetçi Avukatlar, Devrimci Demokrat Avukatlar, Baroda Birlik grubu ile Demokratik Sol Avukatlar Grubu Taban Hareketi’nin adaylarından birini seçmek üzere sandık başına gidecek. Baroyu yönetmeye talip olan altı aday, Ankara Hürriyet’e konuştu:

GENÇ AVUKATA OFİS İMKANI

Demokratik Sol Avukatlar Grubu Başkan Adayı Hakan Canduran:
‘Ben Değil Biz’ sloganı ile yola çıktık. Ankara Barosu’nun öncelikli hedefi bizimle birlikte ilk olarak genç avukatların sorunlarını çözmek olacaktır. Genç avukat arkadaşlar için en az 10 projemiz var. “Genç Avukatlara İlk Büro” en büyük projelerimizden biridir. Genç arkadaşlara 2 yıl kullanabilecekleri, cüzi bir kira karşılığı ofis sağlanacak ve sonra yerlerine yeni avukatlar getirilecek. Ankara Barosu’nda demokratik ortamı sağlayarak Ankara Barosu meclisini kuracağız. Gruplar aldığı oy oranında meclis üyesi bulundurabilecek. Ayrıca 5 yıl avukatlık yapmamış genç avukatlar, baro yönetiminde bulunamıyor. Onlar için de ayrı bir gençlik meclisi kuracağız. ‘Biz kazandık biz yönetiriz’ demeyeceğiz, çok sesli bir ortam yaratıp hep beraber Ankara Barosu’nu yöneteceğiz. Baro’nun tüm gelir ve giderlerini her hafta Ankara Barosu internet sayfasından yayınlayarak şeffaflığı sağlayacağız. İnternet sitemizde bulunan Baro TV’den yönetim kurulu karalarını da yayınlayacağız. Cumhuriyet’in temel değerlerine aykırılıklara, evrensel hukuk değerlerine karşı olan tavırlara, insan haklarına karşı olan tavırlara sessiz kalmayacağız. Dava açacağız, gerekirse eylem yapacağız, ‘Gezi Ruhu’nu baromuzda yaşatacağız. Avukatların sorunlarını çözmek için geliyoruz ve sadece bir dönem başkanlık yapıp, yerimizu genç avukatlara bırakacağız. Bizim zaferimiz tamamen gençlerin zaferidir.

‘BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM’

Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Murat Yılmaz:
Çağdaş Avukatlar Grubu kırk yıldır toplumsal, siyasal, hukuk ve meslek mücadelesinin öznesi olarak çalışma yürüttü. Bizler bu ülkenin muhaliflerini, ezilenlerini, yoksullarını savunmalıyız. Avukatlık mesleği bizim için aynı zamanda bir mücadele alanıdır. Meslek örgütlerimizin avukatlık mesleğine sahip çıkması için söyleyecek çok sözümüz, yapılacak çok işimiz var. Çağdaş Avukatlar olarak statükonun ve statükocuların yanında yer almadığımız gibi, hep onların karşısında olduk ve olmaya devam ediyoruz. Avukatlık mesleğinin ticarileştirilmesine karşı mücadelenin hep en önündeydik. Olmaya da devam edeceğiz. Siyasal iktidarların hep hedefi olduğumuz gibi savunmaya saldıranlara karşı en güçlü tepkiyi bizler verdik ve vermeye devam ediyoruz. Saldırılar karşısında etkin tavır alan, müdahale eden, bedel ödeyen bir geleneğin devamıyız. Siyasal iktidarlara göre değil, hukuk ve adalete göre pozisyon aldık. Bizlere verilecek her oy, siyasal iktidarın hukuksuzluklarına verilmiş bir yanıt olacaktır. Savunmaya yönelik saldırı durumlarında, derhal CMK ve Adli Yardım görevlendirmeleri durdurulacak; sorun çözülünceye kadar görevlendirme yapılmayacaktır. Bizler “Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam” sloganıyla geliyoruz. Ankara Barosu’nu, mesleğimizi savunmayı, hak ettiği konuma getirmek ve ilkeli bir duruş sergilemek için adayız.

‘MESLEK ÖNCELİKLİ BARO’

Demokratik Sol Avukatlar Grubu Taban Hareketi Başkan Adayı Fatih Deniz Alaeddinoğlu: 
Üyelerimiz ile baromuz arasındaki bağı geliştirecek bir yönetim yapısı kurmayı hedefliyoruz. Baro ile üyeleri arasındaki aidiyet sorununu aşmak için öncelikle bize yakın-uzak tüm meslektaşlarımızın görüş, eleştiri ve önerilerine açık, şeffaf ve katılımcı bir yapı kuracağız. DSA Taban Hareketi’nin yöneteceği Ankara Barosu, tüm üyelerinin denetimine açık olacaktır. Eksiklikler hızla giderilerek, hem avukatların hem de ülkenin sorunlarına daha hızlı müdahil olacak bir yönetim anlayışı tesis edilecektir. “Yandaş ve Uysal Baro Olmayacağız, Meslek Öncelikli Baro” sloganıyla yola çıktık. Bazı projelerimiz ise şunlardır; genç avukatların icra ve içtihat yazılımlarını ücretsiz kullanabilmelerini sağlayacağız. Aidatlarda, meslek yaşına göre piramit sistemi getireceğiz ve kamu avukatlarının nakil ücretlerini kaldıracağız. CMK ve Adli Yardım’da genç avukatlara pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Yalnızca genç avukatları değil tüm üyelerimizin yaşamını kolaylaştıracak, meslek hayatlarını destekleyecek projelere imza atacağız. İş alanlarını çeşitlendirmenin yanı sıra büro maliyetleri dolayısıyla sıkıntı yaşayan üyelerimize destek olmak için uzaktan sekreter hizmeti sunacağız.

‘EMEKÇİDEN YANA BAĞIMSIZ BARO’

Devrimci Demokrat Avukatlar Grubu Başkan Adayı Medeni Ayhan: 
Avukatlar, proleter avukat olmaktan çıkmıştır. Çünkü avukatların önemli bir bölümü işsizdir. Avukatlara yeni iş alanları yaratılması zorunludur. Üniversiteden sonra meslek hayatına atılmadan önce ek sınavlar getirilmelidir. Özel üniversiteler ile devlet üniversitelerinin giriş taban puanları eşit olmalıdır. Noterlerin yapmış olduğu bazı işler avukatlara devredilmelidir. Avukata sahip çıkan, meslek sorunlarını çözen, özgürlükçü, devrimci, değişimci, saydam, katılımcı, denetlenebilir, demokratik, etkin, üretken, insan hakları için mücadeleci, dini ve etnik aidiyetlerin hakkı ve özgürlüklerini talep eden, çevrenin korunmasını esas alan, emek ve emekçiden yana olan bağımsız bir baro için adayız.

‘BİRLİKTE DAHA FAZLA HAK MÜMKÜN’

Baroda Birlik Grubu Başkan Adayı Bülent Yağmur:
BİZ; hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı, temel hak ve özgürlüklerin koruyuculuğunu kendimize ilke edindik. Hoşgörünün de ötesinde ‘öteki benim eşitim’ diyen, birbirlerine meydan okuyarak saygı duyan, bireylerin hak ve özgürlükleri çiğnendiğinde; çiğneyenlere karşı ortak bilincini, akılcı eleştiri, tartışma, sorgulama, algılama kapılarını açık tutabilen özgür ve demokratik insanların yaşadığı bir kadro istiyoruz. Baromuz çoğulculuğu ve çeşitliliği özendirmelidir. “Biz” kavramını öğrenmeli ve bu bilinçle hareket etmeliyiz. Bu sebeple sloganımızı “Birlikte daha fazla hak mümkün” olarak belirledik. Bizler avukatlık mesleğini herhangi bir meslek olmaktan çıkartıp dünya standartlarında saygın, yetkin, imrenilir bir meslek haline getireceğiz. Yönetim anlayışını baştan sona değiştirerek başkan odaklı değil, ekip odaklı yönetimi benimsiyoruz. Amacımıza ulaşabilmek için birbirinden değerli 19 proje hazırladık. Projelerimizle pratik zeka, hızlı organizasyon, kontrollü çalışma, kaliteli iş ve yönetim memnuniyetini ön planda olmasını sağlayacağız.

‘TİCARET DEĞİL HİZMET’

Milliyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Seyit Kıvanç Koç:
Mevcut durumun bilincinde olarak, Ankara Barosu’na gerçek bir barodan beklenen tavrı kazandırmak için yola çıktık. Ankara Barosu hizmet vermekten çok ticaret yapar bir görünümdedir. Öncelikli amacımız Baro’nun iktisadi işletmesini kaldırarak, ticarete değil hizmete odaklanmasını sağlamaktır. Genç avukatların sayısının fazla olduğu Ankara Barosu’ndaki sosyal dayanışma ve yardımlaşmanın artırılması için Ankara Barosu Yardımlaşma Sandığı’nın güçlendirilmesi ve yeniden yapılandırılması yoluna giderek; üye sayısının artırılması ve üye olmanın teşvik edilmesi için çalışacağız. Kamu gücü kullananların ve iktidarın, sürekli olarak avukatlık mesleğinin prestijini azaltıcı fiil ve söylemlerine karşı Baro’nun ve meslektaşlarımızın meslek örgütü çatısı altında birlikte olmasını sağlayacağız. Baro kurul, komisyon ve merkezlerinde, demokratik bir yapı oluşturulmadığı, göstermelik seçimler yapılarak yönetime yakın meslektaşlara görev verildiği algısının ortadan kaldırılmasını ve mali şeffaflığı sağlayacağız. Göreve gelir gelmez CMK hizmeti yapan tüm meslektaşlarımız ile bir çalışma grubu oluşturarak, sorunların çözümü için ortak kararlar alacağız.ANKARA / 

 
Fuhuş kartından 205 kişiye ceza
 
Afete karşı fiber önlem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
85 yıllık markanın yeni varisi
ANKARA GAZETESİ / Kavaklıdere Murahhas Azası Ali Başman ile eşi Nazan ...
Tatil yolu zehir olmasın
ANKARA GAZETESİ / Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ...
Avusturya’dan milli gün kutlaması
ANKARA GAZETESİ / Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, ülkesinin ...
 
Yasal hakkımızı kullanamıyoruz
ANKARA GAZETESİ / Başkent’teki 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, kent içi toplu ...
Çin 65 yaşında
ANKARA GAZETESİ / Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 65. yıl dönümü nedeniyle resepsiyon verildi.
Yolcu otobüslerine biletli sivil polis
ANKARA GAZETESİ / Kurban Bayramı boyunca Başkent’ten hareket edecek olan ...
 
‘Yıkılıp Hükümet Konağı yapılsın’
ANKARA GAZETESİ /Ankara Hürriyet’in geçtiğimiz ay ‘Eski yurt kâbus oldu’ ...
Tatilci rotayı doğaya çevirdi
ANKARA GAZETESİ / Ankaralıların Kurban Bayramı tatilinde ilk tercihleri ...
Keçiören’de 756 çadır
ANKARA GAZETESİ / Keçiören Belediyesi, bu yıl 701’i Ovacık, 55’i Bağlum ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri