Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
3 terörist etkisiz hale getirildi
3 terörist etkisiz hale getirildi
Bayraktar: Koca Yusuf, Gabar’daki 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı
Bayraktar: Koca Yusuf, Gabar’daki 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı
Bozdağan-30 operasyonunda 147 şüpheli yakalandı
Bozdağan-30 operasyonunda 147 şüpheli yakalandı
HABERLER>EKONOMİ
3 Ekim 2020 Cumartesi - 11:47

ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

Dax ve Euro Stoxx 50 sırasıyla günü %0,3 ve %0,1 oranında düşüşletamamladı. FTSE 100 ise pozitif ayrışarak %0,39 primlendi.

ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

ABD başkanı Trump ve eşinin Covid-19testlerinin pozitif olduğunun duyurulmasının ardından dünya endekslerinde satıcılı bir seyir görüldü. Yatırımcıların virüs ile ilgi çıkan haberleri yakından takip ettiği bu dönemde, gelen haber piyasalarda şok etkisi yarattı.ABD seçimlerine bir ay kala, seçimin ertelenme ihtimali, münazaraların geleceğinin belirsizliği, Başkan Yardımcısı Pence’in süreçteki rolünün ne olacağı ve Başkan Trump’ın vücudunun virüse nasıl tepki vereceği gibisenaryolar fiyatlandı. $2,2 trilyonluk mali destek paketi Demokratlar önderliğinde temsilciler meclisinden geçerken, önümüzdeki günlerde Cumhuriyetçilerin çoğunluğa sahip olduğu Senato tarafından da oylanacak. ABD’de bugün açıklanan istihdam raporundaki karışık sonuçlar, endekslerin baskılanmasında rol oynadı. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq günü sırasıyla%0,48 %0,96 ve %2,22 oranlarında değer kaybederek sonlandırdı. Avrupa endekslerinde durum farklı değildi. Ancak, seansın sonuna doğu gelen alımlara karşın Dax ve Euro Stoxx 50 sırasıyla günü %0,3 ve %0,1 oranında düşüşle tamamladı. FTSE 100 ise pozitif ayrışarak %0,39 primlendi.

S&P 500 endeksinde on sektörden beşigünü ekside kapatırken, altyapı ve enerji hisseleri diğer alanlara göre günü kazanımlarla tamamladılar. En büyük değer kayıpları ise teknoloji ve tüketici hizmetleri hisselerinin günü sırasıyla %2,71 ve %1,38 oranlarında ekside kapatmasıyla gerçekleşti. Tesla yılın üçüncü çeyreğinde Wall Street’in beklentilerinin hafif üzerinde 139.300 araç teslim ettiğini açıkladı. Ancak buhaber hissenin günü %7,4 oranında ekside kapatmasına engel olamadı. Nobel Enerji’nin $4 milyar karşılığında Chevron ile birleşme kararının açıklanmasının ardından Chevron hisseleri günü %1,1 yükselişle sonlandırdı. Covid-19 haberlerinden en çok etkilenen havayolu şirketleri bugünkü gelişmeler ışığında güne satıcılı başladı. Ancak Pelosi’nin seans ortasında havayolu şirketlerineyaptığı çağrıyla birlikte sektör hisseleri toparlandı. Yapılan açıklamada malidestek paketindeki gelişmeler ışığında işten çıkarmaların durdurulması beyanında bulundu. American Airlines ve United Airlines sırasıyla günü %3,34 ve%2,36 primle kapattı.

Almanya Dax endeksinde dokuz sektörün üçügünü artıda kapatırken endeks, altyapı hisselerine gelen alımlarla destek gördü. Sektör hisseleri günü %1,82 primlendi. Sağlık sektörü hisselerine%1,74 oranında gelen satışlar endeksi aşağı çekti. BMW ve Mercedes’e batarya tedarikinde bulunan Electrek.Co’nun Tesla tarafından satın alınma haberi Alman otomobil üreticisi BMW hisselerine %0,5 oranında negatif yansırken, Daimler günü yatay kapattı. Bayer hisselerindeki kötü seyir haftanın son işlem gününde de devam etti. Günü %3 düşüşle kapattı.

Dünkü yoğun ekonomik veri akışı ardından piyasalar bugün AB bölgesinin açıkladığı yılık bazdaki TÜFE verilerini takipetti. Manşet TÜFE verileri beklentilere ve bir önceki veriye göre daha fazla daralarak -%0,3 olarak açıklandı. Bir önceki veri ise -%0,2 idi. Çekirdek enflasyon ise önceki döneme göre yirmi baz puan düşerek %0,2 ile tarihi dipseviyesinde açıklandı. ABD tarafında açıklanan Eylül istihdam verileri toplamda 859 bin, özelde 850 bin, imalatta 35 bin ve işsizlik oranın da %8,2 olarak açıklanması beklenirken, sırası ile 661 bin, 877 bin, 66 bin ve 7,9% olarak açıklandı. Katılım oranı %61,9’dan %61,4’e gerilerken, çalışma süreleri ise haftada 34,6 saatten 34,7’ye yükseldi. Ücretlerdeki artış ise %0,1 oranında ABD imalat yeni siparişleri beklentilerin hafif altında %0,7 olarakaçıklanırken dayanaklı mal siparişleri beklentilerin hafif üzerinde %0,5 olarak açıklandı. Michigan Üniversitesi’nin Tüketici güven endeksi ise beklentilerin ve bir önceki verinin üzerinde 80,4 olarak revize edildi.

Önümüzdeki hafta ABD tarafında açıklanacak ticaret dengesi, MBA mortgage başvuruları, haftalık yeni işsizlik başvuruları, Bloomberg tüketici güven endeksi ve toptan satış stoklarıpiyasalar tarafından takip edilecek. Avrupa’da ise, Fransa, Almanya, BirleşikKrallık ve AB bölgesinin hizmet PMI verileri ile birlikte aylık bazda Almanyave Birleşik Krallığın açıklayacağı sanayi üretimi verileri önemkazanacak.

Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 8 bin 325’e ulaştı
 
Burun spreyi hasta etmesin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi?
Eylül ayında dolardaki güçlenmeye bağlı olarak genel itibarıyla zayıf ...
USDTRY – 7.7720/7.7265 arasında fiyatlanıyor
USDTRY paritesi 7.7720/7.7265 seviyeleri arasında yatay kalmaya devam ediyor.(İkon Menkul)
Borsa İstanbul toparlandı
Trump’ın Kovid-19 pozitif haberi sonrası güne düşüşle başlayan Borsa İstanbul ...
 
Amik ovası’nın rüyası Reyhanlı barajı
Baraj ile 585 bin dekar suya hasret toprak suyla buluşacak.
Amerikan Başkanı Kovid-19 pozitif
Güne başlarken Amerikan Başkanı Donald Trump’ın kovid-19 pozitif olduğu ...
USDTRY – 7.75 direnci test edildi
USDTRY paritesi düzeltme yapmaya devam ediyor. (İkon Menkul)
 
Liderler zirvesi öncesinde TL varlıklar güçlü
Avrupa Birliği (AB) liderleri başta Doğu Akdeniz'deki durum, Türkiye ile ...
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, beklentiden güçlü gelen ADP özel sektör istihdamı ...
AB liderler zirvesi başlıyor
BIST 100 endeksi, yüzde 1,96 değer kazanarak günü 1.145 puandan tamamladı.(A1 Capital)
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri