Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bizim için milletimize verdiğimiz her söz namus sözüdür"
Bakan Kacır: 'Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk'
Bakan Kacır: "Bilim merkezlerimizde 865 bin gencimizi bilim dünyasıyla buluşturduk"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu Çanakkale Boğazı’nda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çanakkale ruhu yolumuzu aydınlatmaya hep devam edecek"
LGS başvuruları başladı
LGS başvuruları başladı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Ekim 2020 Perşembe - 11:38

8. Boğaziçi Film Festivali seyircisine kavuşuyor

Son dönemin çok beklenen ve ödüllü filmlerini #HerŞeyeRağmen sloganıyla sinemaseverlerle buluşturacak 8. Boğaziçi Film Festivali yarın başlıyor.

8. Boğaziçi Film Festivali seyircisine kavuşuyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları, Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı'nın destekleriyle; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 23 – 30 Ekim tarihleri arasında festival takipçilerini sinema salonlarında ağırlamaya hazırlanan 8. Boğaziçi Film Festivali, açılış filmi İranlı yönetmen Majid Majidi’nin son filmi Sun Children’ın gösterimiyle yarın başlıyor.

 

Festivalin Açılışı Majid Majidi’nin “Sun Children” Filmi ile Yapılıyor

 

8. Boğaziçi Film Festivali’nin bu yılki açılış filmi, Majid Majidi'nin dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali Ana Yarışma bölümünde gerçekleştiren ve Rouhollah Zamani'ye Marcello Mastroianni En İyi Genç Oyuncu Ödülü'nü kazandıran filmi Sun Children. Beyond The Clouds filmiyle 5. Boğaziçi Film Festivali’nin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda Türkiye prömiyerini yaparak festivalden En İyi Kurgu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleriyle ayrılan Majid Majidi’nin son filmi Sun Children, geçimlerini zorlukla sağlayan Ali ve üç arkadaşının hikayesine odaklanıyor. Filmin yarın akşamki gösterimi saat 21.00’da Beyoğlu ve Kadıköy Sineması’nda aynı anda gerçekleşecek.

 

Bosphorus Film Lab Çevrimiçi Etkinlikleriyle Heyecan Uyandırıyor

 

Festivalin endüstri bölümü Bosphorus Film Lab, etkinlikleriyle endüstrinin güncel ve dikkate değer konularını profesyoneller eşliğinde katılımcılarıyla çevrimiçinde buluşturacak. Yerli ve yabancı konukların dijital platformlar üzerinden katılımcılarla buluşup etkin bir paylaşım alanının yaratılacağı Bosphorus Film Lab’da paneller, sunumlar, söyleşiler, Instagram canlı yayın sohbetleri katılımcıların dolu dolu bir festival geçirmelerini sağlayacak.

 

Festivalde Yarın

8. Boğaziçi Film Festivali’nin ilk gününde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Belgesel Film Yarışması’nda yer alan filmler ve açılış filminin gösterimi yapılacak. Beyoğlu Sineması’nda 13.00 ve 15.30 seanslarında Uluslararası Kısa Belgesel Film Yarışması’nda yer alan 3 Logical Exits, Ceuta’s Gate, Clebs, I Feel Your Eyes, Outside the Oranges are Blooming, The Eagles of Carthage, The Golden Buttons ve Then Comes the Evening’in gösterimleri yapılacak. 18.00 seansında Nasipse Adayız filminin gösterimi ekip katılımlıyla gerçekleşecek. 21.00 seansında ise sinemaseverler festivali açılış filmi Sun Children’ı izleme fırsatı bulacak. Sinemaseverler Kadıköy Sineması’nda ise 13.00 seansında Focus, Grandma, 15.30 seansında Zana, 18.00 seansında Ordinary Justice ve 21.00 seansında ise açılış filmi Sun Children’ı takip edecekler.

 

Sinemaseverler filmlere ait seans bilgileri ve fragmanlara festivalin sosyal medya hesaplarından ulaşırlarken, filmlerle ilgili ayrıntılı bilgilere de www.bogazicifilmfestivali.com adresindeki festival kataloğundan erişebilirler.

 

Biletler için Mobilet!

Film gösterimlerinin fiziki olarak Beyoğlu ve Kadıköy sinemalarında gerçekleşeceği 8. Boğaziçi Film Festivali, 30 ülkeden 60 filmlik zengin bir programı seyircisiyle buluşturacak. Festival biletleri gündüz seansları (13.00 ve 15.30) için 10 TL, akşam seansları (18.00 ve 21.00) için 15 TL olarak belirlendi. Festivalin yarışmalı kategorilerinde yer alan kısa film gösterimleri ise 5 TL!

Festival biletleri mobilet.com’da…

 

COVID-19 Önlemleri Hakkında Önemli Bilgi

23 – 30 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak 8. Boğaziçi Film Festivali gösterimleri, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün 23 Haziran 2020 tarihli “Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi” kapsamında alınacak tedbirlere uygun gerçekleştirilecek.

 

Boğaziçi Film Festivali, gösterimlerini COVID-19 tedbirlerine uygun olarak düzenlenen seans saatleriyle birlikte seyircisini bu yıl da sinema salonlarında ağırlayacak. Tedbirler kapsamında sinema salonları, filmlerin başlama saatinden belirli bir süre önce hazır hale getirilecek ve filmler başlamadan önce mekâna kademeli olarak misafir almaya başlayarak kalabalık oluşumu engellenecek. Zeminde 1,5 metrelik fiziki mesafe koşullarını gösteren uyarılar olacak. Seyircilere girişte temassız ateş ölçümü yapılacak, 37,5 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde seyirci mekâna alınmayarak bir sağlık kuruluşuna yönlendirilecek. Bunun yanı sıra mekân girişinde el antiseptiği bulundurulacak ve seyirci/katılımcıların ellerini dezenfekte ettikten sonra salona girişleri sağlanacak. Seyircilerin sinema ve salon içinde maske kullanımının zorunlu olacağı festival süresince, sosyal mesafeye uygun şekilde ön ve yan sıralarda birer koltuk boşluk bırakılan bir oturma planı oluşturulacak. Film gösterimleri sırasında sinema salonlarının havalandırma sistemleri de salonları yüzde yüz taze havayla besleyecek şekilde çalışacak. Filmler bittikten sonra fuaye alanında kalabalık oluşması durumunda görevliler sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde çıkış sağlanması için yönlendirmeler yapacak. Danışma ve büfe bölümleri ile tuvaletlerde sıra oluşmasının engellemesine yönelik sosyal mesafe kuralına uygun yer işaretleri, şerit, bariyer gibi düzenlemeler yapılacak.


Hibya Haber Ajansı

 
Grip aşısı peyderpey temin edilebiliyor
 
ABD'de teşvik paketi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altıncı gününde 8. engelsiz filmler festivali’ne bakış
Pandemi sebebiyle bu yıl çevrim içi olarak düzenlenen 8. Engelsiz Filmler ...
8. Engelsiz Filmler Festivali’nde beşinci gün
Son dönemin öne çıkan filmlerini sinemaseverlerle erişilebilir olarak ...
Akbank 38. günümüz sanatçıları ödülü sergisi açıldı
Akbank 38. günümüz sanatçıları ödülü yarışması sonuçlandı.
 
4. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor
Sanatseverleri ve koleksiyonerleri, yerli ve yabancı sanatçıların eserleri ...
“Misafirler: Sanatçılar ve Zanaatkârlar” sergisinde son gün 18 Ekim
İstanbul Modern'in, 26 Şubat - 18 Ekim 2020 tarihleri arasında düzenlediği, ...
Festival, ''Sun Children'' filmiyle başlayacak
8. Boğaziçi Film Festivali’nin açılış filmi, Majid Majidi'nin dünya prömiyerini ...
 
2. Uluslararası Balkan Müzik Festivali başladı
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, ...
Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Yarışmasına yeni bir ödül eklendi
Boğaziçi Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda bu yıldan ...
5. İstanbul Tasarım Bienali’nin Çevrimiçi Çocuk Atölyeleri başlıyor
Pera Müzesi Öğrenme Programları ve İKSV Alt Kat tarafından, 5. İstanbul ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri