Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremleri ülkemiz açısından bir kırılma noktası olmuştur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 6 Şubat depremleri ülkemiz açısından bir kırılma noktası olmuştur
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru sayısı 7 bin 888’e ulaştı
Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru sayısı 7 bin 888’e ulaştı
Bakan Şimşek: Uluslararası kuruluşlar programımıza güveniyor
Bakan Şimşek: Uluslararası kuruluşlar programımıza güveniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
HABERLER>DÜNYA
2 Ocak 2021 Cumartesi - 11:18

2 binden fazla gazeteci Covid-19 salgınında ön cepheye gitti

Çin Medya Grubu (CMG) Başkanı Shen Haixiong, 1 Ocak 2021 sabahı yaptığı konuşmada Çin Uluslararası Radyosu yayınları ve internet üzerinden tüm izleyicilerin yeni yılını kutladı.

2 binden fazla gazeteci Covid-19 salgınında ön cepheye gitti

CMG Başkanı Shen Haixiong, 2021’in Çin Ay Takvimi’ne göre boğa yılı olduğunu anımsatarak “Medeniyete büyük katkılar sağlayan, tarımsal faaliyetlerde önemli rol oynayan boğa, Çinlilerin gözünde, zorluklara direnen, çalışkan, enerji dolu ve güçlü bir hayvandır. Bu vesileyle Beijing’den size güzel bir yeni yıl diliyor, yeni yılda boğa gibi sağlıklı ve güçlü olmanızı temenni ediyorum” dedi.
 
2020 yılının dünyaya büyük zorluklar getirdiğini belirten Shen, Çin halkının, Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in liderliğinde, salgına karşı çetin bir mücadele vererek, salgını önleme ve kontrol etmede önemli ilerlemeler kaydettiğini belirterek “Günümüzde salgın, dünyanın birçok ülkesinde hızla yayılmayı sürdürüyor. Farklı ülkelerin halklarının çektiği acıları paylaşıyoruz. Tek arzumuz, her ülkenin zorlukların üstesinden gelmesi ve herkesin sağlıklı olması” şeklinde konuştu.
 
Çin medyasının da bu dönemde iyi bir sınav verdiğini ifade eden Shen, “Bir medya mensubu olarak, gerçekleri bildirmek bizim en önemli sorumluluğumuz. Salgının ilk zamanlarında 2 binden fazla meslektaşım Çin’de salgınla mücadelenin ön cephelerine gitti. Muhabirlerin ‘kırmızı bölge’ olarak adlandırılan hasta koğuşlarından yaptığı canlı bağlantılarla birçok dile çevrilen ‘Salgınla Birlikte Mücadele Edelim’ başlıklı belgesel gibi programlar, Çin’de salgınla mücadeledeki gerçek durumu objektif şekilde tüm dünyaya gösterdi” dedi.
 
Bu süreçte CMG tarafından hazırlanan “Covid-19’a Karşı Ön Cephe” adlı programa farklı ülkelerdeki tıp uzmanları davet edildiğini programda ön cephede bulunmuş Çinli sağlık uzmanlarının deneyimleri paylaşıldığını anımsatan Shen, dünyanın önde gelen akademik dergilerinden The Lancet’in Genel Yayın Yönetmeni Richard Horton ve Cambridge Üniversitesi’nin Covid-19 virüsünün varyasyon raporunun birinci yazarı Peter Forster gibi isimlerle özel röportajlar yaparak, salgınla ilgili dedikoduları bilimsel verilerle çürütüldüğünü söyledi.
 
“Çin-ABD yapımı ortak belgesele imza attık”

Salgın döneminde birçok ülkenin önde gelen medya kuruluşlarıyla iletişim içinde olduklarını, görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Shen, “Çin Medya Grubu, ayrıca Avrupa ve Latin Amerika’da yer alan birçok ülkeden 100’den fazla medya kuruluşuyla bulut yoluyla sağlanan işbirliğini derinleştirdi. Temaslar kapsamında, salgınla mücadelede atılması gereken adımlar ele alındı ve birçok medya kuruluşuyla kurumsal işbirliği tesis edildi” dedi.
 
Çin’de yaşanan gelişmeleri hem Çin halkına hem de dünyaya duyurmak için özel bir çaba gösterdiklerini belirten Shen, bu yaklaşımları sayesinde birçok gelişmenin dünya kamuoyunda büyük ilgi gördüğünü söyledi. Çin’de 100 milyon kişinin yoksulluktan kurtulma mücadelesini Çin ve ABD ortak yapımı ve çok dilli “Çin’de Yoksullukla Mücadele” başlıklı belgeselle kayıt altına aldıklarını, “Küresel Eylem İnisiyatifi 2020 -Yoksulluğu Azaltma” gibi programları hayata geçirdiklerini vurgulayan Shen, bu dönemde teknolojik altyapılarını da güçlendirdiklerini ifade etti.
 
“Sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz”

“Çin’in Chang’e-5 aracının Ay’a yolculuğu ve “Fengdouzhe” denizaltısının denizin 10 bin metre derinliğine dalışı gibi büyük bilimsel keşif çalışmalarını da kusursuz bir şekilde izleyiciye aktarmak için ‘5G + 4K / 8K + AI’ teknolojilerini kullandık” diyen Shen, yeni yıl konuşmasını şöyle sonlandırdı:
Her zaman, medyanın can damarının gerçekler olduğuna inanıyorum. Güvenilir haberler ve güvenilir bilgiler, medyanın sorumluluğunu ve vasfını yansıtır. Ne yazık ki, bazı medya kuruluşları, Çin hakkında adaletin yerini önyargının, gerçeklerin yerini ise yalanların aldığı haberler yayınladı. Gerek Covid-19 salgınıyla mücadelede, gerekse Hong Kong, Xinjang vb. konularda yalan haberler yaptılar; haberlerine gerçek dışı bilgiler, hatta fanteziler kattılar.

Görüşler farklı olabilir ancak tek bir gerçek var: Yeni yılda küresel ölçekte medya çalışanlarının, uluslararası kamuoyunun yalanlara maruz kalmasını önleme sorumluluğu bulunuyor. Avrupa’da meşhur bir deyiş vardır: Doğrunun dostu çoktur. Yeni yılda, Çin Medya Grubu, nesnel ve adil duruşunu koruyarak, bir uluslararası ana akım medya kuruluşu olarak sorumluluklarını yerine getirmeye, gerçekleri, adaletin sesini ve medeniyetin güzelliğini tüm dünyaya aktarmaya devam edecek.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

 
Sinemalar 1 Mart'a kadar kapalı
 
Yılbaşı için yapılan alışverişlerde en çok talep gören ürünleri açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin ve Mısır Covid-19 aşısı için iş birliği anlaşması imzaladı
Çin ve Mısır arasında dün Covid-19 aşısına ilişkin iş birliği protokolü ...
Wuhan’dan gelen 2021 kutlama görüntüleri şaşkınlık yarattı
Tüm dünyada corana tedbirleri kapsamında,kutlama törenleri iptal edildi.
Alataw Boğazı’ndan geçen Çin-Avrupa tren sayısı rekora koştu
Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nin önemli bir demiryolu istasyonu ...
 
Xi Jinping’den Çin halkına 2021 mesajı: Herkes harika bir iş yaptı
Çin’in hızlı büyüme ve gelişmeye devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı ...
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in yeni yıl konuşması
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 2020 yılının son saatlerinde yeni yıl konuşması yaptı.
Xi Jinping: Çin-AB anlaşması, pandemi sonrası dünya ekonomisini iyileştirecek
Xi Jinping, “Çin-AB Yatırım Anlaşması, pandemi sonrası dönemde dünya ekonomisinin ...
 
Çin, Sinopharm’ın Covid-19 aşısına koşullu kullanım izni verdi
Çin, Sinopharm şirketinin yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdiği ...
Çin, 20 yıl içinde 7 bin 576 yeni yolcu uçağına ihtiyaç duyacak
Aviation Industry Corporation of China Ltd. tarafından açıklanan yeni ...
Çin Başkonsolosluğu'ndan "Yasak" iddialarına yanıt
Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei'nin bugün Türkiye'ye ulaşan Çin'in ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri