Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>GÜNDEM
20 Mart 2017 Pazartesi - 10:28

102 yıllık destan: Çanakkale geçilmez

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle Kırıkkale’de önceki akşam düzenlenen fener alayında 7’den 70’e yaklaşık 2 bin kişi yürüdü.

102 yıllık destan: Çanakkale geçilmez

Kırıkkale Valiliği ile Kırıkkale Belediyesi, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı dolayısıyla fener alayı düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yaklaşık 2 bin kişi, ellerindeki meşaleler ve Türk bayrakları ile Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesi’nden geçerek tekrar Cumhuriyet Meydanı’na geldi.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Kırıkkale’de geleneksel hale gelen fener alayı yürüyüşüyle bütün şehitleri ve kahraman gazileri şükran ve minnetle andıklarını söyledi. Haktankaçmaz, “Çocuklarımızla birlikte çok renkli görüntüler vardı. İnşallah bu tür etkinlikler Türkiye’nin her yerine dağılır. Kırıkkalemiz her alanda olduğu gibi bu alanda da Türkiye’ye örnek olur” dedi. Kırıkkale Belediye Başkanı Saygılı da “Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Onlar sayesinde bugünlerdeyiz” ifadelerini kullandı.

İMAN VE İNANÇLA ZAFERE BAYRAK AÇTILAR

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla il yöneticileri ve ilçe başkanlarının da bulunduğu bir heyetle Ankara’daki şehitlikleri ziyaret etti. İlk durağı Anıtkabir olan heyet daha sonra sırasıyla Cebeci Askeri Şehitliği, Gülveren Polis Şehitliği ve Karşıyaka Mezarlığı Şehitlikleri’ne ziyaretlerde bulundu. Başkan Çetinkaya, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, özetle şunları kaydetti: “Çanakkale’de iman ve inanç, topa, tüfeğe ve gelişmiş savaş gemilerine karşı durarak bir zafere bayrak açmıştır. Dün üzerimize her türlü imkanlarıyla gelenlerin, günümüzdeki artıklarının da Türk milletine kanlı tuzaklar peşinde olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Onların oyunlarına karşı her zaman uyanık olacağız. Aziz şehitlerimizi minnetle anarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türk’ün bağımsızlık ve varlık mücadelesinde çabası olan aziz ecdadımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

KILIÇDAROĞLU: 'BİR OLUN BİRLİK OLUN'

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Çankaya, Elmadağ, Gölbaşı ve Kahramankazan’da anma etkinlikleri ile törenler düzenlendi. Çankaya Belediyesi’nin, şehit aileleri ve gazilerle buluştuğu anma günü etkinliğine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu, “Gazi ve şehit yakınları; buradan hepinize sesleniyorum. Bir olun, birlik olun. Sorunlarınızı her platformda ortak bir sesle dile getirin. Sizlerin TBMM’deki en büyük destekçi ve temsilcisi benim” dedi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise, “Bu vatan için toprağa düşen şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Mehmetçiklerimizin bize miras bıraktığı Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü saygıyla kutluyorum. Ne Çanakkale geçilir ne de Mustafa Kemaller tükenir” diye konuştu.

BİR HİLAL UĞRUNA ÇANAKKALE

Gölbaşı’nda, ‘Bir Hilal Uğruna Çanakkale’ programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene katılan Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay Cumhruriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Başkan Duruay, “Bu topraklarda bizlere düşen görev, kardeşçe beraber yaşama arzumuzu, vatanımızı ve bağımsızlığımızı o dönemlerdeki aynı kararlılık ile korumaktır” ifadesini kullandı.

BU TOPRAKLAR ATA MİRASI

Kahramankazan, düzenlenen törenle Çanakkele şehitlerini andı. Milli Egemenlik Parkı’ndaki Atatürk büstüne çelenk konulmasının ardından ahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçe protokolü ve vatandaşlar Kahramankazan Şehitliği’ne geçerek şehitlere dua okudu. Başkan Ertürk, “Geçmişi sayısız kahramanlık destanlarıyla dolu olan yüce Türk milleti, dün Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda, bugün ise 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesinde gösterdiği bu asil duruşu, bundan sonra da sergileyecektir. Atalarımızın bizlere miras bıraktığı bu toprakların kıymetini bilerek, bizden sonraki kuşaklara da bu azim ve kararlılığı aşılayacağız” dedi.

GURURLU VE KUTSAL GÖREV ONLARA NASİP OLDU

Elmadağ’daki, Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreni Elmadağ Şehitlik Anıtı’nda gerçekleşti. Anıta çelenk konulmasıyla başlayan tören, şehitlerin mezarlarını ziyaret ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen tiyatro gösterisiyle devam etti. Şehit aileleriyle sohbet eden Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, “Bu gururlu ve kutsal görev onlara nasip oldu. Mekânları cennet olsun, sizlere de tekrardan baş sağlığı diliyor, bizlere bu zaferin gurunu yaşatan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Şehitler Cebeci’de gözyaşlarıyla anıldı
 
Babalar iş başına
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehitler Cebeci’de gözyaşlarıyla anıldı
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı kapsamında ...
Son dakika: Diyarbakır'da çatışma... 2 şehit var
Diyarbakır Lice'den acı haber... Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik ...
Erdoğan: Size hakkınız olmayanı veremem
Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin ev sahipliğinde, ...
 
Erdoğan: Size hakkınız olmayanı veremem
Erdoğan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin ev sahipliğinde, ...
Almanya, Trump'ın sözlerine çok bozuldu...
Almanya, ABD Başkanı Donald Trump’ın Almanya’nın NATO’ya borcu olduğuna ...
Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda tehlikeli gerginlik
Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda hayır propagandası için kurulan, çoğunluğunu ...
 
746 yıl medrese eğitimi verildi, rutubetten çürüyor
Kırşehir’de 746 yıl medrese eğitimi verilen ve 2014 yılında Kültür ve ...
Vekillik bitecek askerlik başlayacak
18 yaşındaki milletvekili askerlikten tümden muaf olmayacak. O yaşta meclise ...
Van-Çatak yolu çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı
Van-Çatak yoluna düşen çığ, vatandaşlar tarafından saniye saniye böyle kaydedildi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri