Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
13 İl İçin Kar Yağışı Uyarısı
13 İl İçin Kar Yağışı Uyarısı
Öğrenciler Karnelerini Aldı, Yarıyıl Tatili Başladı
Öğrenciler Karnelerini Aldı, Yarıyıl Tatili Başladı
Site Aidatlarına Yeni Düzenleme: Artış İçin Sakinlerin Onayı Şart
Site Aidatlarına Yeni Düzenleme: Artış İçin Sakinlerin Onayı Şart
Ankara’da Bir Haftada 1067 Aranan Şüpheli Yakalandı
Ankara’da Bir Haftada 1067 Aranan Şüpheli Yakalandı
Soğuk Hava Hayatı Dondurdu
Soğuk Hava Hayatı Dondurdu
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
16 Ocak 2026 Cuma - 14:55

Ortaöğretimde Mesleki Eğitimin Payı Arttı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim öğretim yılında ilk kez ortaöğretime kayıt yaptıran öğrenciler arasında mesleki ve teknik eğitimi tercih edenlerin oranının yüzde 43’e yükseldiğini belirterek, bu alandaki çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Ortaöğretimde Mesleki Eğitimin Payı Arttı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2025-2026 eğitim öğretim yılında ilk kez ortaöğretime kayıt yaptıran öğrenciler arasında mesleki ve teknik eğitimi tercih edenlerin oranının yüzde 43’e yükseldiğini belirterek, bu alandaki çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ağrı’ya gelen Bakan Tekin, Valilik ziyaretinin ardından İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tekin, öğrencilerin karne heyecanına ortak olduklarını söyledi.

“Bu yılın ana temaları Yeşil ve Vatan oldu”

Eğitim öğretim yılının 8 Eylül’de başladığını hatırlatan Tekin, bu yıl için belirlenen ana temaların “Yeşil” ve “Vatan” olduğunu vurguladı. Mesleki ve teknik eğitim ile eğitimde yapay zeka uygulamalarına ağırlık verileceğinin daha önce kamuoyuna duyurulduğunu anımsatan Tekin, yıl boyunca bu alanlarda yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Tekin, öğrencilerin okullarda doğa sevgisi, çevre bilinci ve vatan sevgisi konularında yüz binlerce etkinliğe katıldığını, öğretmenlerin de valilikler ve kaymakamlıklarla koordinasyon içinde farkındalık oluşturan projelere imza attığını ifade etti.

Mesleki eğitime ilgi arttı

Mesleki ve teknik eğitimde bu yıl önemli bir ivme yakalandığını dile getiren Tekin, ortaöğretime yeni başlayan öğrenciler arasında mesleki eğitimin payının yüzde 43’e çıktığını belirterek, bu alandaki yatırımların ve teşviklerin devam edeceğini söyledi.

Yapay zeka uygulamaları uluslararası alanda ödül aldı

Öğrencilerin yapay zeka politika belgesine yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Tekin, öğretmenlerin mesleki gelişimini destekleyen yapay zeka tabanlı uygulamaların da hayata geçirildiğini aktardı. Tekin, uluslararası platformlarda ödül alan yapay zeka projelerinin bulunduğunu belirterek, eğitim öğretim yılının ilk yarısının verimli geçtiğini ifade etti.

Ağrı’da eğitim altyapısı güçlendi

Bakan Tekin, Ağrı’daki eğitim yatırımlarına da değinerek, 2002 yılından bu yana eğitim altyapısında büyük bir dönüşüm yaşandığını söyledi. 2002’de kentte 3 bin 395 öğretmen bulunduğunu, bu sayının bugün 8 bin 524’e yükseldiğini belirten Tekin, derslik sayısının da 2 bin 636’dan 6 bin 976’ya çıkarıldığını aktardı.

Bilim ve sanat merkezleri, spor salonları, laboratuvarlar ve kütüphaneler açısından da önemli ilerlemeler sağlandığını vurgulayan Tekin, Ağrı’da ihtiyaç duyulan yeni yatırımların önümüzdeki dönem yatırım programlarına dahil edileceğini sözlerine ekledi.

 
Bayraktar: Karadeniz’de 6 Yeni Deniz Sondajı Yapılacak
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrenciler Karnelerini Aldı, Yarıyıl Tatili Başladı
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise ...
Öğretmen Atama ve Yer Değiştirmede Yeni Puan Sistemi Başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen atama ve yer değiştirme süreçlerinde ...
2026 MEB-AGS ve ÖABT Konu Dağılımları Açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) kapsamında 2026 ...
 
MEB’in Aile Odaklı Eğitimlerinde Büyük Katılım
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda ...
Aydemir: Öğretmene uzanan el, milletin istikbaline saplanan hançerdir
Öğretmene yönelik saldırıların toplumsal çöküşü haber verdiğini dile getiren ...
Dijital İkiz Atölyeleri 12 Aralık’ta Tanıtılıyor
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gerçek atölye ve cihazların dijital ...
 
Aydemir: Türkiye’nin uzay teknolojilerindeki yükseliş milli itki sistemleriyle hız kazanıyor
Türkiye’nin uzay çalışmalarında yerli itki sistemlerinin stratejik değerini ...
Eğitim Harcamaları 2024’te Yüzde 94,6 Arttı
Türkiye’de eğitim harcamaları, 2024 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde ...
İbrahim Aydemir: Fedakârlık kültürü toplumsal barışın temelidir
Önceki dönem milletvekillerinden İbrahim Aydemir, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ...
 
ANKARA
YAZARLAR
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Orban’ın “Teşekkürü”: Türkiye’nin Tarihi Hatası
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Macaristan sonuna kadar Türk Yüzyılının arkasında
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Orban’ın ziyaretinin açılımları
Oylum Demiray
Oylum Demiray
GİRİŞİMCİLİK VE UZAY HAMLELERİ MİLLİ EKONOMİYİ GÜÇLENDİRİYOR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ritim ve Yön Arasında
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandilin Altındaki Karanlık
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog