Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
TCMB Toplam Rezervleri 164,4 Milyar Dolara Yükseldi
TCMB Toplam Rezervleri 164,4 Milyar Dolara Yükseldi
Bakan Bayraktar:Türkiye Bölgesel Enerji Merkezi Oluyor
Bakan Bayraktar:Türkiye Bölgesel Enerji Merkezi Oluyor
TSK ve Sosyal Alanlardaki Kanun Değişiklikleri Kabul Edildi
TSK ve Sosyal Alanlardaki Kanun Değişiklikleri Kabul Edildi
Mayıs Ayında İnşaat Maliyetleri Yıllık %22,4 Arttı
Mayıs Ayında İnşaat Maliyetleri Yıllık %22,4 Arttı
Bolu Kartalkaya Otel Yangını Davasında Savunmalar Sürüyor
Bolu Kartalkaya Otel Yangını Davasında Savunmalar Sürüyor
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
10 Temmuz 2025 Perşembe - 15:19

MEB-AGS ve ÖABT 13 Temmuz’da Yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) 13 Temmuz Pazar günü iki oturum halinde yapılacağını duyurdu.

MEB-AGS ve ÖABT 13 Temmuz’da Yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ile Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) 13 Temmuz Pazar günü iki oturum halinde yapılacağını duyurdu. Adaylar sınava Türkiye genelinde 81 ilde ve KKTC’nin başkenti Lefkoşa dahil olmak üzere 103 merkezde girecek.

Sınavın ilk oturumu olan MEB-AGS saat 10.15’te başlayacak. Adaylara 80 çoktan seçmeli soru yöneltilecek ve 110 dakika süre verilecek. Öğleden sonra saat 14.45’te başlayacak ÖABT’de ise 50 soruluk test uygulanacak. Bu oturumda sınav süresi, adayın alanına göre 70 veya 90 dakika olacak.

Kimlik kartını kaybeden veya nüfus cüzdanı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav sabahı saat 10.00’a kadar açık tutulacak.

411 Binden Fazla Aday Başvurdu

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un verdiği bilgilere göre, AGS sınavına 411 bin 805 aday başvurdu. Bu adayların 314 bini kadın, yaklaşık 98 bini ise erkek. Ayrıca 962 engelli aday için özel sınav koşulları oluşturuldu. Şehit ve gazi yakını olan toplam 1.734 adaydan ise başvuru ücreti alınmadı.

AGS sınavı 1.035 binada, 18 bin 90 salonda gerçekleştirilecek. ÖABT oturumuna ise 307 bin 376 kişi katılacak. Bunların yaklaşık 240 bini kadınlardan oluşuyor. Bu oturum için de 813 bina ve 13 bin 931 salon kullanılacak.

Puan Hesaplaması: AGS ve ÖABT Yüzde 50 Oranında Etkili Olacak

İlk kez uygulanacak bu sistemde puan hesaplaması, AGS ve ÖABT başarılarına göre yapılacak. AGS puanının yüzde 50’si ile ÖABT puanının yüzde 50’si birleştirilerek MEB-AGS puanı oluşturulacak. Biyoloji, tarih, Türk dili ve edebiyatı, matematik, sınıf öğretmenliği, rehberlik gibi alanlar bu kapsama dahil.

Yabancı dil branşlarında ise MEB-AGS puanı, AGS ve Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS veya e-YDS) sonuçlarının yüzde 50’si alınarak hesaplanacak. Bu kapsamda Arapça, Almanca, İngilizce, Fransızca gibi dillerde öğretmenlik yapacak adayların YDS’den aldığı en yüksek puan dikkate alınacak.

ÖABT ya da YDS’nin yapılmadığı bazı öğretmenlik branşlarında ise sadece AGS puanı esas alınacak.

Sınav sonuçları 13 Ağustos’ta ilan edilecek ve puanlar bir sonraki sınav açıklanana kadar geçerli olacak.

 
Pençe-Kilit'te Gaz Faciasıyla İlgili İnceleme Sürüyor
 
YOİKK 2025 Eylem Planı Yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Akademik Üretkenlikte Yükselişini Sürdürüyor
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlanan 2024 Üniversite İzleme ...
MEB Yaz Dönemi Destekleme Kursları Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 2024-2025 eğitim öğretim ...
2025-TUS ve STS Tıp Sınavları İçin Başvurular Başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 17 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ...
 
Üniversitelerde Yeni Fakülte ve Yüksekokullar Kuruldu
Bazı fakülte, yüksekokul ve enstitülerin kurulması ile bazı fakülte ve ...
MEB’in HEMBA Platformu 3 Milyon Kullanıcıya Ulaştı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hayata geçirilen uzaktan eğitim ...
2024-2025 Dönemi Yaz Okulları 1 Temmuz’da Başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı yaz dönemi ...
 
Okul Öncesi Yaz Eğitimleri Başladı
Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi yaştaki çocuklara yönelik "Yaz Eğitimleri" programını başlattı.
Bakan Tekin:Eğitimde Yapay Zeka Dönemi Başlıyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yapay zekanın eğitim alanında daha kapsamlı ...
20 Milyon Öğrenci Yaz Tatiline Başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim ...
 
ANKARA
YAZARLAR
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Abi burası Türkiye yaaa...
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Dijital güvenlikte yeni döneme doğru
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Siyonizmin akademik vesayeti ve susan zekâlar
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Alevlerin Üstünde Dans Etmek
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Şikâyet Değil, Şeref Meselesi
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
TV seyretmiyor gazete okumuyorum
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog