Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Konut Satışları Haziran’da %35,8 Yükseldi
Konut Satışları Haziran’da %35,8 Yükseldi
Haziran’da Tarım ÜFE %50,31 Yükseldi
Haziran’da Tarım ÜFE %50,31 Yükseldi
Huzur Operasyonunda 399 Şüpheli Yakalandı
Huzur Operasyonunda 399 Şüpheli Yakalandı
Göç Operasyonunda 32 Organizatör ve 572 Göçmen Yakalandı
Göç Operasyonunda 32 Organizatör ve 572 Göçmen Yakalandı
Meclis’ten İsrail’e Şam Kınaması
Meclis’ten İsrail’e Şam Kınaması
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
17 Temmuz 2025 Perşembe - 15:04

Kadının Güçlenmesi İçin Kurulan Koordinasyon Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu”nun ilk toplantısına katıldı.

Kadının Güçlenmesi İçin Kurulan Koordinasyon Kurulu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Kadının Güçlenmesi Koordinasyon Kurulu”nun ilk toplantısına katıldı. 8 Mart’ta yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında kurulan bu kurul, ilk kez Dikmen Hakimevi’nde toplandı.

Bakan Göktaş, yaptığı konuşmada, bu adımın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen kapsamlı bir vizyonun sonucu olduğunu belirtti. Kadınların toplumsal hayattaki konumunu güçlendirmeye yönelik stratejiler geliştirdiklerini, koordinasyon ve iş birliğiyle hizmetlerin etkinliğinin artırılacağını vurguladı.

Kadınların tarih boyunca medeniyetlerin inşasında önemli rol oynadığını dile getiren Göktaş, son 23 yılda kadınların hak ve fırsatlara erişimi için önemli reformların hayata geçirildiğini söyledi. Ayrıca kadın istihdamı ve girişimciliğini destekleyen çok yönlü politikalar uygulandığını, dijital beceriler ve yenilikçi sektörlerde kadınların etkinliğinin artırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Yeni kurulan koordinasyon kurullarının, kadınlara yönelik hizmetlerin yerelde daha etkili yürütülmesini sağlayacağını belirten Göktaş, 81 ilde vali başkanlığında oluşturulan kurullar aracılığıyla politikaların takip ve uygulanmasının sağlanacağını söyledi. Kadının güçlenmesinin toplumsal refah ve kalkınmanın temel unsuru olduğunu vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadının güçlenmesinin adaletin gücünü artırdığını, kadınların haklarına saygı gösterilmediği toplumlarda sürdürülebilir huzur ve kalkınmanın mümkün olmadığını ifade etti. Son yıllarda kadın haklarını güçlendiren birçok yasal düzenleme yapıldığını belirten Tunç, yargıda kadınların artan temsil oranına dikkat çekti. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için hukuki altyapı ve adli destek hizmetlerinin güçlendirildiğini aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kız çocuklarının eğitimdeki okullaşma oranının 2002’den bu yana büyük artış gösterdiğini, kadınların eğitim hayatındaki başarılarının kadınların güçlenmesi açısından kritik olduğunu söyledi. Bakanlık olarak kız çocuklarının eğitime tam katılımı için yoğun çaba harcadıklarını ve yaygın eğitimle kadınların mesleki becerilerinin artırıldığını anlattı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise TÜBİTAK aracılığıyla 23 yılda 200 bin kadın araştırmacıya 22,4 milyar lira destek sağlandığını belirtti. Kadınların bilim, teknoloji ve girişimcilikte önemli başarılar elde ettiğini, girişimcilik ekosisteminde kadınların etkin rol oynadığını ifade etti. Kadın istihdamı ve girişimciliğinin artırılması için pozitif ayrımcılık politikalarının uygulandığını, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Toplantı, kadınların toplumsal hayatta daha görünür, etkin ve eşit olmalarını sağlamak amacıyla kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve politikaların yerelde etkili uygulanması yönündeki kararlılıkla sona erdi.

 
Eski Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Şeref Ateş Gözaltına Alındı
 
Kurtulmuş’tan İsrail Tepkisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3,2 Milyon Eski Tip Ehliyet Yenilemezse Geçersiz Olacak
Eski tip sürücü belgesi kullanan 3 milyon 211 bin 157 kişi, 31 Temmuz ...
Yeni Şap Aşısı Sahada: 6 Milyon Doz Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı, şap hastalığının yeni tespit edilen SAT1 serotipine ...
Doğu Anadolu’da Kuvvetli Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde beklenen ...
 
Göktaş’tan Koruyucu Ailede Büyüyen Çocuklara Duygusal Mektup
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aile ...
3,5 Milyon Ehliyete Yenileme Uyarısı: Son Tarih 1 Ağustos
Eski tip sürücü belgelerine sahip 3 milyon 549 bin 583 kişi, belgelerini ...
6 Bin Tesise Yeşil Dönüşüm Sınıflandırması
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sanayide çevre dostu ...
 
Bakan Göktaş:Kadınlar Teknolojiyle Değişimin Öncüsü Olacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Beşiktaş'ta düzenlenen “Halkbank ...
Bakan Kurum:Depremzedeleri Yıl Sonuna Kadar Yeni Evlerine Yerleştireceğiz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da ...
Bakan Yumaklı’dan Yangın Uyarısı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, önümüzdeki günlerde beklenen aşırı ...
 
ANKARA
YAZARLAR
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Amerika’yı tıraş ediyoruz!
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Hayatın fazlalıkları ve hakikatin izzeti
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Abi burası Türkiye yaaa...
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Dijital güvenlikte yeni döneme doğru
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Siyonizmin akademik vesayeti ve susan zekâlar
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
TV seyretmiyor gazete okumuyorum
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog