Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Erdoğan:Gazze’deki Zulmü 23 Ay Boyunca Durduramamak Kabul Edilemez
Erdoğan:Gazze’deki Zulmü 23 Ay Boyunca Durduramamak Kabul Edilemez
Okul Öncesi ve 1. Sınıf Öğrencileri İçin Uyum Eğitimleri Başladı
Okul Öncesi ve 1. Sınıf Öğrencileri İçin Uyum Eğitimleri Başladı
Türkiye Ekonomisi İkinci Çeyrekte Yüzde 4,8 Büyüdü
Türkiye Ekonomisi İkinci Çeyrekte Yüzde 4,8 Büyüdü
Uyuşturucu Operasyonunda 3,5 Milyon Hap Ele Geçirildi
Uyuşturucu Operasyonunda 3,5 Milyon Hap Ele Geçirildi
Erdoğan, Aliyev, Putin, Paşinyan ve Çinli Yetkililerle Görüştü
Erdoğan, Aliyev, Putin, Paşinyan ve Çinli Yetkililerle Görüştü
HABERLER>ASAYİŞ
1 Eylül 2025 Pazartesi - 15:24

Bakan Tunç: Adaletin Yüzyılında Her Adımımızı Hukukun Işığıyla Atacağız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2025-2026 adli yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, adaletin devletin temeli, toplumsal huzur ve güvenin teminatı, bireylerin haklarının korunması için vazgeçilmez bir değer olduğunu vurguladı.

Bakan Tunç: Adaletin Yüzyılında Her Adımımızı Hukukun Işığıyla Atacağız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2025-2026 adli yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, adaletin devletin temeli, toplumsal huzur ve güvenin teminatı, bireylerin haklarının korunması için vazgeçilmez bir değer olduğunu vurguladı. Tunç, hukukun üstünlüğünün milletin ortak vicdanı olduğunu belirterek, güçlü bir hukuk devletinin yalnızca bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemi ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Tunç, adalet politikalarının temelinde hukukun üstünlüğüne bağlılık ve bağımsız, tarafsız yargı sistemine olan güvenin bulunduğunu belirtti. Bakan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Hukukun üstünlüğüne dayalı, gecikmeyen ve öngörülebilir bir adalet sistemi vizyonumuzla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da adalet hizmetlerimizin etkinliğini artırmak, sunum kalitesini yükseltmek için fiziki ve teknolojik altyapımızı güçlendirmeye, insan kaynağımızı geliştirmeye, mevzuat çalışmalarını sürdürmeye ve reformlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda tereddüde yer vermeden, insan hakları ve hukukun evrensel ilkelerine bağlı kalarak hukuk devleti ilkesini pekiştirmeyi, demokrasimizi güçlendirmeyi ve temel hak ile özgürlükleri geliştirmeyi sürdüreceğiz.”

Tunç, Türkiye’nin demokrasisine, milli iradesine ve geleceğine yönelik vesayetçi girişimlere 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde olduğu gibi hiçbir şekilde fırsat verilmeyeceğini belirtti. Yargının hedef gösterilmesine, yargı mensuplarına yönelik iftira ve dezenformasyonlara da asla izin verilmeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Terörsüz Türkiye hedefinin adalet temeli üzerinde başarıya ulaştırılacağını ifade eden Bakan Tunç, gelecek nesillere daha güvenli ve huzurlu bir ülke bırakma kararlılıklarını dile getirdi.

Tunç, açıklamasının sonunda şunları paylaştı:
“Birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize daima sahip çıkarak Türkiye Yüzyılı hedeflerimizi kararlılıkla hayata geçireceğiz. Adaletin Yüzyılında her adımımızı adaletin rehberliğinde atacak, çalışmalarımızı adaletin ışığıyla aydınlatacağız. Yeni adli yılımızın ülkemize, milletimize ve adalet camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Görevlerini yerine getirirken şehit olan yargı mensuplarımızı ve 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden personelimizi rahmetle anıyor, ülke genelinde fedakarca görev yapan hakimlerimize, Cumhuriyet savcılarımıza, avukatlarımıza ve tüm adalet teşkilatına teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

 
Erdoğan:Gazze’deki Zulmü 23 Ay Boyunca Durduramamak Kabul Edilemez
 
Siber Dolandırıcılık Örgütü Elebaşı Tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucu Operasyonunda 3,5 Milyon Hap Ele Geçirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin’de düzenlenen operasyonlarda 3 milyon ...
Gazze’ye İsrail Saldırılarında 28 Kişi Öldü
İsrail ordusu, sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi’nin farklı bölgelerine ...
Çelik Kubbe, Türkiye’nin Savunma Başarısını Taçlandırıyor
İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemelerini ...
 
Sındırgı’da 4,2 Şiddetinde Deprem
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde saat 10.29’da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Uyuşturucu Operasyonunda 750 Bin Hap Ele Geçirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen bir operasyonda ...
445 Milyon TL’lik Kaçak Pırlanta Operasyonu: 35 Gözaltı
Türkiye’ye yasa dışı yollarla getirilen pırlanta, değerli taş ve ziynet ...
 
Gümrüklerde 7 Ayda 41,7 Milyar Liralık Kaçak Eşya Ele Geçirildi
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 2025 yılının Ocak-Temmuz ...
6 İlde Suç Örgütü Operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde düzenlenen organize suç operasyonlarında ...
Uyuşturucu Operasyonunda 218 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da uyuşturucu ticaretine yönelik ...
 
ANKARA
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Dünya hep kirliydi
Oylum Demiray
Oylum Demiray
30 Ağustos çağrışımları yahut, “Zihnin Kefensiz Neferleri”
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
İçimizdeki Düşman
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Amerika’yı tıraş ediyoruz!
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Abi burası Türkiye yaaa...
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Dijital güvenlikte yeni döneme doğru
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog