Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Trafik Cezalarında Artış TBMM’de Kabul Edildi
Trafik Cezalarında Artış TBMM’de Kabul Edildi
Futbolda Ara Transfer Döneminde Yarın Son Gün
Futbolda Ara Transfer Döneminde Yarın Son Gün
Şubat Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları 9,7 Milyar Lira Ödendi
Şubat Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları 9,7 Milyar Lira Ödendi
Futbol Şikesi Soruşturmasında 52 Şüpheliye İddianame
Futbol Şikesi Soruşturmasında 52 Şüpheliye İddianame
Üç İlde Uyuşturucu Operasyonu
Üç İlde Uyuşturucu Operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
5 Şubat 2026 Perşembe - 10:49

81 İlde Gıda Denetimleri Artırıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ramazan ayı öncesinde 81 ilde gıda denetimlerini artırdıklarını ve bu denetimlerin iki bakanlığın koordinasyonunda eş zamanlı olarak yürütüleceğini açıkladı.

81 İlde Gıda Denetimleri Artırıldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ramazan ayı öncesinde 81 ilde gıda denetimlerini artırdıklarını ve bu denetimlerin iki bakanlığın koordinasyonunda eş zamanlı olarak yürütüleceğini açıkladı.

Bakan Yumaklı, yaptığı açıklamada, vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla un ve unlu ürünler, ekmek, pasta ve tatlılar, et ve süt ürünleri ile yumurta başta olmak üzere tüm gıda ürünlerinin daha sık denetleneceğini belirtti. Gıda üreten, depolayan, dağıtan ve satan tüm işletmelerin eş zamanlı olarak kontrol edileceğini ifade eden Yumaklı, marketler, fırınlar, pastaneler ve toplu tüketim yerlerinde hijyen, saklama koşulları, son kullanma tarihleri ve ürün kayıtlarının Ticaret Bakanlığı ekipleriyle birlikte detaylı şekilde inceleneceğini vurguladı. Kurallara uymayan işletmelere gerekli yaptırımlar uygulanacak. Yumaklı, ramazan öncesi ve süresince sofralara gelen tüm ürünlerin güvenilir ve mevzuata uygun olmasının sağlanacağını kaydetti.

Bakan Bolat ise vatandaşların ekonomik haklarını korumak ve adil ticaret düzenini sağlamak için denetimlerin yoğunlaştırıldığını söyledi. Ramazan ayında talebin arttığı gıda ve temel tüketim ürünlerinde haksız fiyat artışı, stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarına karşı sahada olduklarını belirten Bolat, denetimlerin 81 ilde il ticaret müdürlükleri aracılığıyla aralıksız yürütüldüğünü aktardı.

Bolat, denetimlerin marketler, zincir mağazalar, toptancılar, perakende satış noktaları ve toplu tüketim yerlerini kapsadığını ifade ederek, fiyat etiketleri, kasa-raf uyumu, stok hareketleri ve satış uygulamalarının titizlikle incelendiğini dile getirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordinasyon içinde, gıda arzının sürekliliği, piyasa dengesinin korunması ve tüketicinin mağdur edilmemesi için eş zamanlı çalışmaların devam ettiğini belirten Bolat, ramazan öncesi ve süresince haksız fiyat artışlarına, piyasa bozucu uygulamalara ve tüketiciyi yanıltan her türlü girişime kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguladı. Vatandaşların ramazan ayının manevi havasına uygun, huzurlu bir şekilde alışveriş yapabilmesi için denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

 
Şubat Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları 9,7 Milyar Lira Ödendi
 
Futbolda Ara Transfer Döneminde Yarın Son Gün
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitim ve Sağlık Harcamaları Kredi Kartı Sınırının Dışında
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı limitlerine ...
Ramazan Öncesi Marketlere Sıkı Denetim
Ticaret Bakanlığı, ramazan ayı yaklaşırken fahiş fiyat artışlarının önüne ...
GETAD Bu Yıl Hayata Geçiyor
Geliri belirlenen sınırın altında kalan hanelere gıda, kira ve ısınma ...
 
Şimşek: Doğrudan Yabancı Yatırımlarda Güven Artıyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’ye gelen doğrudan yabancı ...
Enflasyon Sepeti Yenilendi: TÜİK 2025’i Yeni Baz Yıl Olarak Belirledi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon hesaplamalarında kullanılan ...
Şimşek: Enflasyonda Ana Eğilim Gerilemeye Devam Ediyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ayı enflasyon verilerinde ...
 
KOSGEB Destek Başvuruları Açıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, KOSGEB Kapasite Geliştirme ...
Ocak Enflasyonu Açıklandı: TÜFE Yüzde 30,65’e Geriledi
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Tüketici ...
IPARD’dan Kırsala 1,7 Milyar Liralık Destek
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ...
 
ANKARA
YAZARLAR
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Dış Politikada muhteşem duruş
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Bu vatan kimin?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Eşit yurttaşlık safsatası neyin hesabı
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Zıvanadan çıkmak!
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Macaristan sonuna kadar Türk Yüzyılının arkasında
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandilin Altındaki Karanlık
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog