Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı

Aydın Ünal

Tetikteyiz, tehditkârız
13 Temmuz 2017 Perşembe

15 Temmuz darbe girişimi ve milletin darbeye karşı muhteşem zaferinin üzerinden 1 yıl geçti.

2016 yılının Ağustos Yüksek Askeri Şura’sında Fetullahçı subayların tasfiyesi için hazırlık yapılmaktadır. ABD’de yaşayan, ABD tarafından korunan ve ABD hesabına çalışan Fetullah Gülen, Ağustos YAŞ’ından önce Türkiye’ye son bir darbe vurmak hazırlığındadır.

 

Hazırlıklar Fetullah Gülen’in en yakın isimlerinden olan Adil Öksüz aracılığıyla yürütülür. Adil Öksüz, 27 Aralık 2015’ten 15 Temmuz 2016’ya kadar 12 kez Akıncı Üssü’ne gelmiştir. Yine bu dönemde defalarca ABD’ye gitmiştir. 15 Temmuz yaklaşırken, Ankara’da çeşitli gizli mekanlarda toplantılar yapılır. Bu toplantıların en önemlisi, her kuvvetten rütbeli askerlerin katıldığı Çukurambar toplantısıdır. 16 Temmuz 2016 saat 03.00’da darbe girişiminin başlatılması kararlaştırılır.

15 Temmuz Cuma günü, bir binbaşı, MİT’e gelerek, gece darbe yapılacağını ihbar eder. Kendisi de darbe girişiminde vazifelidir. Ancak, vatanına ihanet etmek istememektedir.

Her gün yüzlerce asılsız ihbar alan MİT,  Binbaşı’nın ihbarına da temkinli yaklaşır. Yapılan sorgulamanın ardından, ihbarın değerlendirilmesi gerektiği düşünülür. MİT Müsteşarı Hakan Fidan Genelkurmay Karargahı’na gelir, Hulusi Paşa ile ihbarı değerlendirirler. İhbara karşı temkinlidirler. Ama yine de Hulusi Akar, o gece askeri uçuş yapılmaması, birliklerden zırhlı araçların çıkmaması için emir verir. İhbara hala temkinli yaklaşan Hakan Fidan, alınan tedbirleri de gözönünde bulundurarak, Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanı’nın bilgilendirilmesi gerektiğini düşünür. Cumhurbaşkanı Koruma Amiri Muhsin Köse aranır, yeterli güvenlik tedbirinin olup olmadığı sorulur, olumlu cevap alınınca telefon kapatılır.

15 Temmuz günü, Allah’ın yardımı önce Binbaşı’nın ihbarıyla tecelli etmiştir; Muhsin Köse ile yapılan telefon görüşmesi ise, bir başka büyük tecellidir. Zira, Hulusi Akar’ın en yakınındaki adamı, yaveri, Fetullahçı Yarbay Levent Türkkan, Muhsin Köse ile telefon görüşmesine şahit olmuş, darbenin deşifre olduğunu “zannetmiştir”. Darbe girişiminin saati böylece öne alınır. Planlar, hazırlıklar altüst olur, darbecilerin elleri ayaklarına dolaşır. Halk sokağa iner, TBMM açılır ve direnir, Cumhurbaşkanı ve Başbakan televizyonlarda halkı sokağa davet eder. Millet kahramanca direnir. Sabaha karşı, darbe girişimi başarısız olur.

Darbe girişimi, Ankara Akıncı Üssü’nde, Adil Öksüz ve Kemal Batmaz gibi Fetullahçı sivillerin yönetiminde gerçekleştirilmiştir.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olarak, özellikle Genelkurmay ve Akıncı Üssü iddianameleri son derece ayrıntılı şekilde hazırlanmışlar. Bu 2 iddianameye, sadece bir göz atma zahmetinde bulunanlar bile, 15 Temmuz’un özüne ilişkin hiçbir karanlık noktanın kalmadığını görürler.

Özü ilgilendirmeyen bir takım detaylar dışında, 15 Temmuz darbe girişimi, hazırlık, planlama, hedef, icra, idare boyutlarıyla tamamen aydınlatılmıştır.

15 Temmuz darbe girişiminin, Fetullah Gülen’in şahsi hırslarını tatmin etmek, ya da TSK içine sızmış teröristlerini korumak saikiyle yapılmadığı ortada. Fetullah Gülen’i kullanan güç ya da güçler var. Zincirin en tepedeki halkaları birleşmesin diye, “beceriksizliğini” örtmek, hala kullanışlı olduğunu göstermek ve sahiplerini korumak adına 15 Temmuz gecesinden beri Fetullah Gülen darbeyi inkâr ediyor.

Darbenin başarısız bir girişim olarak kalması, sadece Fetullah Gülen’i değil, onu koruyan ve kullanan ABD’yi, başta Almanya olmak üzere Avrupa’yı üzdü, hayal kırıklığına uğrattı.

15 Temmuz’un 1. yıldönümü yaklaşırken, darbe girişimini meşrulaştırmaya, sulandırmaya dönük operasyonların da arttığını görüyoruz. Fetullahçı sahte klavye kahramanları tekrar işbaşı yaptılar. İçerde ise, Fetullah’a koltuk borcunu ödemek isteyenler, Fetullah’la aynı dili, aynı argümanları kullanarak, Ankara’dan İstanbul’a, Fetullahçıları korumak için, yanlarında Fetullahçılarla, PKK’lı, DHKP-C’lilerle yürüyerek, operasyona destek veriyorlar.

Şunu artık herkes anlasın: O gece 249 şehit verdik; sabah olduğunda, şehit olamadığı için hüzünlenen milyonlar vardı.

Tüm şehitlerimiz gibi, 15 Temmuz şehitlerimiz de bizim kutsalımızdır. 15 Temmuz direnişimiz, Anadolu tarihinin en şanlı destanlarından biridir ve kuşkusuz mübarektir.

Kutsallarımıza el uzatanın o kirli elini kırar; dil uzatanların dilini ta kökünden koparırız.  Siz operasyon üzerine operasyon tasarlıyor olabilirsiniz; biz de her gün, her an kinimizi büyütüyoruz, bunu da bilesiniz.

Tehdit mi? Evet tehdit! Özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza göz dikenlere karşı son derece tehditkârız; gerektiğinde, 15 Temmuz gecesi yaptığımızın kat be kat fazlasını yapmak için tetikteyiz.

15 Temmuz zaferi, sadece bazı partililerin değil, 80 milyonun, Türk ve Kürt’ün, Alevi ve Sünni’nin, zengin ve fakirin, doğulu ve batılının, şehirli ve köylünün, hatta Filistin’in, hatta Suriyeli mazlumların zaferidir. Onun için unutmayacak, hiç unutturmayacağız.  Selam olsun bu büyük destanı yazan aziz millete! Selam olsun şehitlerimize, gazilerimize! 15 Temmuz şanlı direnişimiz kutlu olsun, mübarek olsun.  

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri