Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
TBMM’de İklim Kanunu ve Enerji-Maden Yasa Teklifleri Görüşülecek
TBMM’de İklim Kanunu ve Enerji-Maden Yasa Teklifleri Görüşülecek
Bakan Işıkhan: İşsizlik 25 Aydır İlk Kez Tek Hanelerde
Bakan Işıkhan: İşsizlik 25 Aydır İlk Kez Tek Hanelerde
Türkiye’nin Dış Ticaretinde Mayıs Artışı
Türkiye’nin Dış Ticaretinde Mayıs Artışı
Mayısta İşsizlik Yüzde 8,4’e Geriledi
Mayısta İşsizlik Yüzde 8,4’e Geriledi
6 Bin Tesise Yeşil Dönüşüm Sınıflandırması
6 Bin Tesise Yeşil Dönüşüm Sınıflandırması

Oylum Demiray

Televizyon Ekranları ve Siyasetteki Özenti: Gerçek Özlem Ne?
26 Aralık 2023 Salı

Televizyon programları, günümüz siyasetinde önemli bir yere sahip. Ancak bazı milletvekilleri ve tartışma konukları için bu platformlar, sadece kameralar önünde değil, aynı zamanda siyasi ilişkilerde ve toplum nezdinde bir yer edinme aracı haline gelmiş durumda.

Özellikle milletvekillerinin Meclis'ten fotoğraf gönderme, bakanlarla bir arada görüntü veren pozlar paylaşma eğilimleri, sıkça karşılaştığımız bir durum. Bu durum, genellikle özlem giderme ve dikkat çekme arzusunu yansıtıyor gibi görünüyor.

Hulki Cevizoğlu'nun bakanlarla verdiği pozlar ise bu özenti ve özlem giderici yaklaşımın çarpıcı bir örneği. Ancak bu durum sadece ona özgü değil, genel bir eğilimi temsil ediyor.

Dikkat çekici olan nokta, toplumda eğitimi düşük olarak eleştirilen sosyal medya kullanıcılarına yönelik yapılan eleştirilerin ne kadar haksız olduğudur. Gördüğümüz kadarıyla, eğitimli zannedilen bazı kişiler, televizyon ekranlarında görünme arzusuyla özenti içinde olabiliyorlar.

Bu durumu anlamak, toplumsal bir bakış açısıyla ele alındığında, eğitim seviyesiyle özenti arasındaki bağlantıyı sorgulamak önemlidir. Belki de bu özenti, bireylerin belirli bir statüye ulaşma ve toplumda kabul görmeye yönelik bir çabanın bir yansımasıdır.

Sonuç olarak, televizyon ekranlarında görünme arzusu ve buna bağlı olarak paylaşılan fotoğraflar, sadece düşük eğitim seviyesine atfedilecek bir özenti olarak değerlendirilmemelidir. Bu durum, geniş bir toplumsal perspektiften ele alındığında, farklı motivasyonlar ve beklentilerle şekillenmiş bir sosyal dinamik olarak değerlendirilebilir.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA
YAZARLAR
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İran-İsrail savaşı Türkiye'ye neyi öğretmeli
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kim kazandı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kürtlerle ilgili mühim bir yazı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Gazap Üzümleri'nden Bugüne: Emek Sömürüsü ve Umut Çilesi Devam Ediyor mu?
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Trump Efendi’ye Güven Olmaz!
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Şimdinin gücü
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog