Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bakan Tekin, Türk Cumhuriyetlerinden çocuklarla bir araya geldi
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Bahçeli: Ülkemizi fiilen işgal altında gösterme provalarını hazmetmek mümkün değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Reşid ile görüştü

Vedat Bilgin

Siyasetçinin sorumluluğu yok mu!
30 Kasım 2020 Pazartesi

Bazıları için siyaset, sıradan bir faaliyet olarak görülür, hatta anti-demokratik zihniyet için siyasete de siyasetçiye de lüzum yoktur, devlet mekanizması kendi kendine işleme kabiliyetine sahip olan bir kurumdur. Bunun içindir ki ağızlarını açtıkça siyaseti suçlayıp, siyasetçiler için demediklerini bırakmazlar. ‘Milletvekilleri olmazsa siyaset ne iyi olur’ diye düşünenler, aslında halkı, ‘devletin adamlarının’ önünde çaresiz, zavallı bir şekilde görmek isteyenlerdir.

Sorumluluk ve tutarlılık içinde olan her siyasetçi için politik faaliyet zor bir iştir. Siyaset, fiziksel olarak zahmetli olduğu kadar, manevi olarak da düşünmeyi, muhakeme yapmayı, muhasebe etmeyi ortaya politika koymak için çalışmayı gerektiren bir süreçtir.

CEHALETİN SİYASETİ

Yıllarca siyasetin içinde bulunmuş, geçmişte önemli siyasi görevler üstlenmiş ya da hali hazırda mühim siyasi mevkileri işgal edenler, muhtelif sıfatlarla sahip olanların ekranlardaki konuşmalarına bakınca, insan bu adamlar bu halleriyle bu konumlara nasıl gelmişler diye sormak istiyor. Hadi geldiler, ‘şansları yaver gitti, bulundukları ortamın içinde kendilerine ihtiyaç olduğu düşünüldü, o zaman siyasi kadrolar yetersizdi’ diyelim, bütün gerekçeleri kabul edelim; peki, bu insanlar bu konuma geldikten sonra en hayati konuları araştırmazlar mı, okuyup incelemezler mi, düşünmezler mi, nasıl bu kadar basit, yalınkat konuşurlar?

Bu seviyede bir siyaset anlayışıyla siyasette konumlanmış bu zevat, hiç mi sorumluluk duymaz, memleketin ekonomisi, siyaseti, uluslararası ilişkileri hakkında, uzmanlık düzeyinde olmasa da, hiç mi ciddi bir fikre/bilgiye sahip olamaz! Bunları bir yana bırakalım bu adamların, ülkenin bunca yıldır karşı karşıya olduğu PKK/PYD terörünü anlayacak, FETÖ yapılanmasının doğrudan bir yabancı servisin, askeri darbe üzerinden ülkeyi bölmeye dönük bir ihanet örgütü olduğunu kavrayacak sağduyuları da mı yoktur?

DÜN BUGÜN

Dün, bu meseleleri kavrayamayanlar anlaşılabilirdi, çünkü memlekette terör meselesinin uluslararası boyutu, ideolojisi, etnik sorun, etno/faşizan çatışma, iç savaş stratejileri gibi tarafları bilinmiyordu. Bugün, PKK/PYD’nin doğrudan ABD tarafından silahlandırıldığı, binlerce TIR silah taşınıp bölgesel bir askeri vesayet gücü yapılanması olduğu, ‘Kobani olayları’ çerçevesinde terör örgütü ve siyasi uzantısının Türkiye’de doğrudan bir iç savaş taktiği sahnelediğini anlayamamanın herhangi bir mazereti olamaz.

Bunları, ülkeyi kana bulayan eylemlerin kışkırtıcısının, iç savaş propagandası türünden yazdığı beşinci sınıf hikayelerden öğrenmeye kalkmak yerine, teröristin doğrudan o süreçte ifade ettiği “Terörist dediğiniz ‘gerillaların’ sayesinde oy aldık, onların dağdaki gücüyle siyaset yapıyoruz; sırtımızı PKK/YPG’ye dayadık; bugün Kobani yarın Diyarbakır” türünden sözlerini analiz ederek anlardınız. Adamın ne dediği açık: “Biz PKK’nın cinayetleri sayesinde siyaset yapıyoruz.” Bütün bunlara karşı bugün Türkiye, hem bu kiralık katillere hem FETÖ ihanetine rağmen yoluna devam ediyorsa, bu ülkeyi ve meselelerini anlayan, çözmeye kararlı olan siyasetçilere sahip olduğu içindir.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri