Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Reklam Kurulu tüketiciyi aldatan reklamlara 94 milyon lira ceza uyguladı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
AYM üyeliğine Prof. Dr. Ömer Çınar seçildi
'Odacılar' olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
"Odacılar" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu

Vedat Bilgin

Cumhur ittifakının tarihi misyonu
4 Haziran 2020 Perşembe

Cumhur ittifakının herhangi bir seçim ittifakı olmadığını anlamak için bu oluşumun gerçekleştiği şartları ve ittifakı oluşturan iki partinin hatta iki akımın neyi temsil ettiğini anlamak gerekir. Cumhur İttifakı Türkiye tarihinin bir kırılma anında ortaya çıkmış bir oluşumdur, bu sebeple de tarihi bir misyonu vardır.

Hatırlayalım, 2015’te Türkiye doğrudan dışardan yönetilen saldırılar altındadır. Bir taraftan dışarda Suriye ve Irak üzerinden PKK/PYD terör örgütleri vasıtasıyla Batılı istihbarat örgütlerinin yürüttüğü saldırılar, sonunda açıkça ABD’nin desteğine dönüşüp; CIA’nin silahlandırdığı unsurları Türkiye’ye karşı harekete geçirmiş, içerde PKK/PYD Güneydoğuyu savaş alanına çevirecek çukur eylemleri başlatılmıştır. Türkiye bunlara cevap verirken FETÖ ihaneti devreye sokulmuş, 15 Temmuzda faşizan darbe girişimi ortaya çıkmıştır. Busaldırıların ortak noktası Batılı merkezlere bağımlı olmasıdır.

MİLLİ GÜÇLER

Bu ülkenin işgal planına karşı; ülkenin demokrasisini yok etmeye kalkan demokrasi düşmanlarına karşı tıpkı Milli Mücadelede olduğu gibi bütün millet biraraya gelerek alçak darbe girişimini mağlup ettiği gibi,işgal planını bozarak ‘istiklali tam bir ülke olma’ idealine sahip çıkmıştır. İşte Cumhur İttifakı bu sürecin oluşumudur. Bu aşamada ülkenin vatanseverleri ve demokratları Cumhur İttifakını kurarak Türkiye’yi sadece bu vahim tablodan kurtarmayı değil aynı zamanda bu tabloyu hazırlayan şartlardan uzaklaştıracak bir yaklaşımı ortaya koymuşlardır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli süreçte bir irade koyarak ülkeyi işgal ve parçalama planı yapanların oyunu bozmuşlardır; bunun içindir ki küresel güç merkezlerinin ve işbirlikçilerin devam eden saldırılarına karşı ortaya konan iradenin tarihi bir anlamı vardır: Türkiye bağımsız bir ülkenin adıdır, burada millet iradesinin dışında bir güç yoktur.

Son zamanlarda bazı taktik siyasi arayışlar, bazılarının ima ederek bazılarının açıkça dile getirdiği darbe söylenti veya tehditleri, CIA merkezli kuruluşların raporlarında ortaya çıkan tehditler, Cumhur ittifakına karşı içerde ve dışarda yeni operasyon hazırlıklarının yapıldığının göstergesi olarak ele alınmalıdır.

ORTAK İRADE

Cumhur İttifakının hedefte olması boşuna değildir. Türkiye’nin Batı vesayetinden çıkması, ‘parlamenter sistem’ adı altında istikrarsızlık üreten, Meclisi ve Millet iradesini militarist ideolojinin kurumlarına devreden, kuvvetler ayrımı diye MGK’nın militarist iradesine teslim eden siyasal sistem tasfiye edilmiştir, fakat bu misyon henüz bitmemiştir; yeni sistem, eski düzenin bütün hastalıklı yapısını tasfiye ederek, uyum yasalarını çıkarıp kurumsal dönüşümü tamamladığı zaman, demokratikleşme sürecinde ileri bir aşamaya geçilmiş olacaktır.

Cumhur İttifakının küresel sitem karşısındaki misyonu ise açıktır: Türkiye merkezli, bağımsız bir dış politikayı, başta Ortadoğu olmak üzere, Türk dünyası ve bütün mazlumların yanında olacak şekilde hayata geçirmek. Türkiye’nin Batılı merkezlere, kurumlara bağımlılığına son verecek adımları atması, şüphesiz içerden ve dışardansürpriz olmayan saldırılara daima hazır olmayı gerektirmektedir. 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri