Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
İŞKUR, İlk 4 Ayda 437 Bin Kişiyi İşe Yerleştirdi
İŞKUR, İlk 4 Ayda 437 Bin Kişiyi İşe Yerleştirdi
DEAŞ Operasyonunda 16 Gözaltı
DEAŞ Operasyonunda 16 Gözaltı
Veysel Eroğlu, Irak Özel Temsilcisi Olarak Atandı
Veysel Eroğlu, Irak Özel Temsilcisi Olarak Atandı
Gıda İşletmelerine Karekod Zorunluluğu Getirildi
Gıda İşletmelerine Karekod Zorunluluğu Getirildi
Kırmızı Bültenli 2 Suçlu Türkiye’ye İade Edildi
Kırmızı Bültenli 2 Suçlu Türkiye’ye İade Edildi

Oylum Demiray

Bu çetelere kim dur diyecek?
30 Temmuz 2023 Pazar

İstanbul'da son dönemde yaşanan artan silahlı kavgalar ve olaylar, toplumda büyük bir endişe ve korku yaratmıştır. Bu vahim durum karşısında acilen önlem alınması gerekmektedir. Bireysel silahlanmaya ve kolay ruhsat verilmesine bir an önce son verilmelidir. Yasaların gözden geçirilerek, vatandaşların silah taşıma izinleri daha sıkı bir şekilde denetlenmeli ve gereksiz silah bulundurma engellenmelidir.

Çetelerin etkinliğinin arttığı bu dönemde, suçlulara hiçbir şekilde hoşgörü gösterilmemelidir. Çetelere yönelik güvenlik birimlerince kararlı bir mücadele verilmeli ve suç işleyenler hızlıca adalete teslim edilmelidir. Yargılama süreçleri günler ve haftalar değil, mümkün olduğunca kısa süre içerisinde sonuçlandırılmalıdır. Adalet sistemi, kanıta dayalı, adil ve hızlı bir şekilde çalışmalıdır.

Suç işleyenlerin cezalandırılması da caydırıcılığın artırılması açısından oldukça önemlidir. Kanunlar, suçların işlenmesini düşündürecek kadar etkili ve caydırıcı olmalıdır. Ağır suçlar işleyen kişilerin, toplumun içinde yaşama hakları elinden alınmalıdır. Özellikle masum insanların hayatlarına mal olan suçlar, en sert cezalarla yargılanmalı ve faili meşhur edilmemeli, kamuya açık ortamlarda dolaşmamalıdır.

Bununla birlikte, önleyici tedbirlerin alınması da büyük önem taşımaktadır. Toplumda gençleri suça yönlendiren etmenlerin üzerine gidilmeli ve risk altındaki gençlere yönelik önleyici programlar ve sosyal destek mekanizmaları güçlendirilmelidir. Eğitim kurumları ve aileler, gençlere doğru değerler ve etik anlayışı kazandırma konusunda daha aktif bir rol üstlenmelidir.

Ve nihayet diyoruz ki, İstanbul'da yaşanan silahlı kavga ve olayların önüne geçmek için bireysel silahlanmaya son verilmeli, çetelere karşı etkin bir mücadele yürütülmeli, yargılama süreçleri hızlandırılmalı ve caydırıcı cezalar uygulanmalıdır. Aynı zamanda önleyici tedbirlerin alınması ve gençlerin suça sürüklenmesinin engellenmesi için toplumsal bir dayanışma içinde hareket edilmelidir. Bu şekilde, İstanbul halkının güvenliği ve yaşam kalitesi artırılabilir, şehir yeniden huzura kavuşabilir.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
ANKARA
YAZARLAR
Prof.Dr.Ümit Yazıcıoğlu
Prof.Dr.Ümit Yazıcıoğlu
Sessiz Kalmak Suça Ortak Olmaktır: Almanya’nın Uluslararası Hukuk Bağlamında Netanyahu Tavrı
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Sükûnetin Ahengi İçinde
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Affetmenin Vicdanı, Vicdanın Sınırı
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Adıyaman: Yıkık bir şehirden değil, dimdik bir gönülden söz ediyorum
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Yaparsan, “Yapar” dersin!
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Türk’ün Topal Kartalı: Emir Timur
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
ANKARA GAZETESİ
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Ankara Psikolog