Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
HABERLER>YEREL HABERLER
6 Şubat 2020 Perşembe - 10:42

‘İstanbul’a dönüşünü seviyorum’ sözünü tersine çevirmeliyiz

Ankara’nın Kalbi Altındağ Turizm Toplantısı’nda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, ‘Ankara’nın en çok nesini seviyorsunuz’ sorusuna verilen ‘İstanbul’a dönüşünü’ cevabıyla ilgili, “Tersine çevirip, toplumsal hafızadan silmemiz gerekiyor” dedi.

‘İstanbul’a dönüşünü seviyorum’ sözünü tersine çevirmeliyiz

Altındağ Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi tarafından dün Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen ‘Ankara’nın Kalbi Altındağ Turizm Toplantısı’ kentteki paydaşları bir araya getirdi. Kentin turizm ve tanıtım konusundaki eksik yönlerinin konuşulduğu toplantıda çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz özetle şunları söyledi:

GÖNÜLLÜ İNSİYATİF KURULU KURALIM

“Ankara’yı öncelikle Ankaralılara tanıtmamız gerekiyor. Öncelikle Ankaralıların Ankara’da turist olmayı sevmesi, benimsemesi gerekiyor. Bir Ankaralı olarak da ben de başkentimizde bulunan önemli ve değerli kültürel varlıkların destinasyon olabilecek lokasyonların değerlendirilmesi gerektiğine yürekten inanıyorum. Bunun için de bünyesinde farklı meslek gruplarının olduğu gönüllü bir inisiyatif kurulu kurulmasına da öncülük edeceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Oluşturulacak strateji çerçevesinde çok net uygulanabilir faaliyetleri ivedilikle hayata geçirmek zorundayız. Bunun için Ankaramızın Cumhuriyet tarihimizdeki yeri ve önemini özellikle Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na giderken fırsata çevirmemiz de çok önemli.

SEKTÖR HAZIR, ŞEHRİMİZ DE HAZIR

Ankara, bilinenin aksine aslında renkli bir şehir. Merkezindeki tarihi ve kültürel alanları, kültür-sanat sosyal hayatı, akademik ve tıbbi imkânları, ilçelerimizdeki doğal zenginlikleriyle çok fazla şey vaat ediyor. Vaadinin karşılığını da almayı hak ediyor. İmkanlarımız, destinasyonlarımız, kültür varlıklarımız, altyapımız, kaliteli konaklama tesislerimiz, tecrübeli acentelerimiz, heyecanlı rehberlerimizle aslında sektör hazır, şehrimiz de hazır. Bunları bir araya getirip potansiyeli üretmemiz gerekiyor. ‘Ankara’nın en çok nesini seviyorsunuz, İstanbul'a dönüşünü’ sözünü artık tersine çevirip, toplumsal hafızadan silmemiz gerekiyor.”

CSO VE AKM MİLLET BAHÇESİ YIL SONUNDA AÇILIYOR

Ankara’da devam eden projelerle ilgili de bilgi veren Bakan Yardımcısı Yavuz şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) kompleksimizi ve Atatürk Kültür Merkezi’ni kapsayan millet bahçemizi hızla yürütüyoruz, bu sene sonunda açılıyor. Resim Heykel Müzesi’nde de kapsamlı bir restorasyon çalışması başlattık, içinde hem bir Çağdaş Sanat Müzesi, hem de eski Halk Ocağı Sahnesi olarak bilinen sahneyi de sizlerin kullanımına 27 Aralık Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde açıyor olacağız. Korolarımız, orkestralarımız ve müzik topluluklarımızla da yeni bir çalışma başlattık. Bu yeni mekanlarla çok büyük bir sanatsal planlamayı başlattık. İnşallah 29 Ekim’de bu mekânların açılmasından sonra Ankaralılar kültür-sanata, konserlere doyuyor olacaklar. Bir hedef de yakın şehirlerin de Ankara’da kültür sanat tüketmek üzere buraya turist olarak gelmelerini sağlamak.

Toplantıya katılan diğer katılımcıların değerlendirme ve tespitleri özetle şöyle:

ANKARA’YI TANIMIYORUZ, TANITAMIYORUZ

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan: “Ankara’yı tanımıyoruz, tanıtamıyoruz. En büyük eksiğimiz o. Ankara’da yaşayanlara Ankara’yı bir türlü sahiplendiremiyoruz. Öncelikle Ankara’yı tanıtmamız, sevdirmemiz lazım. Ankara’yı tanıdıktan sonra sevmemek mümkün değil. Ankara insanlarda bir tiryakilik yapar. Dünyadaki en rahat başkentlerden birisidir Ankara. Dünyanın her yerinde başkentte yaşamak bir ayrıcalıktır. Burada yaşayan insanlar bir türlü bunun farkında değildir. Ankara’da yaşayanlar ‘ben başkentliyim, Ankaralıyım’ diyemiyor. Ama İstanbul’da yaşayanlar ‘İstanbulluyum’, İzmir’de yaşayanlar ‘İzmirliyim’ diyebiliyor. Ankara’yı her şeyden önce sevdirmemiz, sahiplendirmemiz, tanıtmamız gerekiyor.”

DAHA İYİ YERLERDE OLMASI İÇİN BİZ VARIZ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran: “ATO olarak gövdemizi koymaya hazırız. Bu boşa bir çaba değil burada büyük bir potansiyel olduğunu biliyoruz. Burada üzeri örtülmüş önemli bir hazine var. Bu hazinenin üzerindeki örtüyü hep beraber kaldıracağız. Bu dönemde bunu yapacağımıza olan inancım artarak büyüyor. ATO olarak 3 yılı aşkındır görev başındayız. Geldiğimizde Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ile ilgili bir kaç ihale yapılmış, temel atılmış ama nerede olduğu belli değildi. Canlandırdık, Gelinen noktada ufak tefek sıkıntılarına rağmen inşaatı başladı yüzde 40’a geldi. Kısa sürede sonuçlanır diye düşünüyorum. Fuar alanı demek bir şehrin yüzde 50 canlılığı anlamına geliyor. Etrafımızda termal bir cennet var. Direkt uçuşlarla ilgili 3 yıl önceye göre geldiğimiz nokta başarılı. Burada ATO’nun önemli katkıları var. Gölbaşı’nda inanılmaz bir güzellik var. Etrafında tesisler olsa insanları hafta sonu oraya çekebilsek. Tuz Gölü dünyanın başka ülkesinde olsa binlerce turistin akınına uğrar. Rehabiliteye, temizlenmeye ihtiyacı var. Duyarlılık da biraz zayıf kalıyoruz. ATO ve Ankara Kent Konseyi olarak bu işe gövdemizi koyduk. Ankara’nın daha iyi yerlerde olması için biz varız.”

TURİZMDE 7’NCİ SIRADAYI

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı: “Dün (önceki gün) İstanbul Üniversitesi tarafından ‘Şehirlerin rekabetçilik endeksi’ raporu açıklandı. Ankara İstanbul’dan sonra ikincilik pozisyonunda. Turizm konusunda ise Türkiye’de 7’nci sıradayız. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti, gerçekten çok önemli tarihi, turistik, kültürel değerlerimiz var. Ama bunlardan yeteri kadar istifade edebiliyor muyuz? Biz 7’nci sırada olmayı kabul etmiyoruz. Burada üzerimize düşün büyük vazifeler olduğu ortaya çıkıyor. Bunu daha ileriye götürmek için daha çok çalışmamız, daha çok tanıtıma ağırlık vermemiz, üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Altındağ Ankara’nın eski yerleşim merkezi. Turizm denilince akla gelmesi gereken merkez burası. Birçok tarihi eserimiz var. Bunlardan yeterince istifade edemediğimiz kanaatindeyiz.”

BÜTÜNSEL BİR ÇABAYA İHTİYAÇ VAR

Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin: “Kent Konseyi’nin bünyesinde çok güçlü bir turizm çalışma grubu oluşturuldu. Çalışma grubumuzun tartıştığı meselelere bakarsak; Ankara’nın bütünsel bir çabaya ihtiyacı var. Gerek Büyükşehir Belediyemiz gerek Altındağ belediyemiz, gerek bakanlığımız üzerine düşeni belirli noktalarda yapıyor gibi görülüyor ama bunların bütünleştirilmesine ihtiyaç var. Kaynakların, envanterlerin ve senaryoların oluşturulması, bütünsel planlamaların yapılması gerekiyor. Geçmişte çabalar oldu ama beklenen amaca ulaşılamadı. Bir turizm ana planı, kültürel miras ana planı gibi plan çalışmalarını bütün kurum ve aktörlerin işbirliği ile başlatabilmek ve bu farkındalığı ilerleyen bir ivmeye dönüştürebilmek gerekiyor.”

 

 

 
Çamlıdere’de ‘ahşap heykellere’ saldırı
 
Sobadan çıkan kıvılcım evi tutuşturdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaşların sosyal medyada taleplerine anında cevap
Keçiören'de sosyal medyadan belediyeden talep edilen durumlara hızlı bir ...
Mansur Yavaş İngiltere’ye para bulmaya gitti
ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İngiltere'ye finans çevreleriyle ...
Okulda eğitim tarlada üretim
Türkiye’nin tarım alanındaki ilk devlet üniversitesinin Polatlı’da kurulması ...
 
Hayvanseverlerden suç duyurusu
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Ankara Temsilcisi Pelin Sayılgan, ...
BAŞKENTTE SU KUYRUĞU
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Mansur Yavaş yönetimindeki ...
Sızıntının kaynağı teknik ömrü biten cihazlar
Başkentgaz İç Tesisat Müdürü Burak Taşkıner, Ankara’da doğal gaz sızıntısı ...
 
Yenimahalle’ye nostaljik yatırım
Yenimahalle Belediyesi tarafından, Yenimahallelilere bir kültür mirası ...
Mahallelere 4 bin çöp konteyneri
Altındağ Belediyesi, çöplerin ilçede çevre ve görüntü kirliliği oluşturmaması ...
Yenilgiden sonra çıkış sürmeliydi
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, güçlü bir rakibe karşı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri