Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Kamuda tasarruf paketi açıklanıyor
Kamuda tasarruf paketi açıklanıyor
Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg, Türkiye'yi ziyaret edecek
Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg, Türkiye'yi ziyaret edecek
“Çember-18” operasyonlarında 4 bin 995 şahıs yakalandı
“Çember-18” operasyonlarında 4 bin 995 şahıs yakalandı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış uyarısı
Mercek-18 operasyonunda 4 şüpheli yakalandı
Mercek-18 operasyonunda 4 şüpheli yakalandı
HABERLER>SPOR
15 Eylül 2015 Salı - 09:32

Şampiyonluk koşusu başladı

10 bini aşkın taraftarının desteği ile 19 Mayıs’a çıkan sarı-lacivertliler, iddiasını ortaya koyan yürekli bir mücadele sergiledi. Başkan Yiğiner, birlik ve beraberlik içinde hedefe ulaşacaklarını söyledi.

Şampiyonluk koşusu başladı

İkinci Lig Kırmızı Grupta sezonun ilk maçı öncisinde gelen eksi puan cezasının şokunu yaşayan, Tokatspor deplasmanından 0-0’lık beraberlikle dönen Ankaragücü, Fatih Karagümrük karşısında aldığı 2-0’lık galibiyet sonrası, şampiyonluk koşusunun gerçek startını verdiğini rakiplerine gösterdi. Mustafa Öztürk’ün 15. dakikada sahadan atılmasının ardından kalan bölümü eksik oynayan sarı-lacivertliler, Orhan Evci ve Sertan Vardar ile 2 gol bulup, 3 puanu alaştı.
10 bini aşkın taraftarının desteğini arkasına alarak rakibinin üzerine korkusuzca giden ve oyunun hiç bir anında eksik olduğu izlenimi vermeyen Başkent temsilcisinde, ilk golü atan ve ikinci golün pasını veren Orhan Evci, orta alanda bir dinamo gibi çalışıp, 3 kişilik koşan Salih Sefercik ve forvette rakip savunma ile tek başına boğuşan Mehmet Yıldız, galibiyetin mimarı oldu. 

HAFTAYA DERBİ VAR       

Kırmızı grupta üçüncü hafta Başkent derbisine sahne olacak. İlk iki maçta 4 puan toplayan iki takım Ankaragücü ile Keçiörengücü, kozlarını Aktepe Stadı’nda paylaşacak. İki takım, gol averajı ile sıralanırken, Keçiörengücü 3, Ankaragücü 4. basamakta yer alıyor. Maç 19 Eylül Cumartesi günü oynanacak.    

YARIN BURADA YER BULAMAYACAKLAR

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, 2-0 kazandıkları maçtan sonra çok mutlu olduğunu belirtip, “Transfer yasağını kaldırarak transferler yaptık. Bu oyuncuların takıma katkısı görülüyor. Eski oyuncularımızdan hiç bahsetmiyorum. Onlar zaten her zaman takıma katkı veren oyuncular. Karagümrük maçında daha 14. dakikada 10 kişi kalmamıza rağmen maçın hakimi bizdik. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.
Geçen Cuma günü, puan silme cezası alan takımların yöneticilerinden oluşan grubun Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile görüştüğünü dile getiren Yiğiner, “Bizle sorunu olan oyuncuların dosyalarını çözdük ve önemli biri işi gerçekleştirdik. Bakan bey ile görüşmemiz iyi geçti. Kısa zamanda olumlu sonuç alacağımızı umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Taraftarın desteğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Yiğiner; “Kombine satışlarınızda istediğimiz rakama ulaşamadık. Ancak taraftarımız müthiş bir destek verdi ve o açığı fazlasıyla kapattı. Onlara teşekkür ediyoruz. Birlik beraberlik içinde hedefe ulaşacağız” dedi.
Protokol tribününde şehrin ileri gelenlerini görmek istediklerini belirten Yiğiner, “Bugün protokol tribününde olmayanlar, yarın biz başarıları kazandıkça burada yer bulamayacaklar” diye konuştu.

ÇOK DEĞERLİ BİR GALİBİYET ALDIK

Ankaragücü Teknik Direktörü Aykan Atik, Fatih Karagümrük galibiyetinin ardından yaptığı değerlendirmede, galibiyetin çok değerli olduğunu belirtti. İlk hafta hak ettikleri 3 puanı alamadıklarını ileri süren Atik, şunları söyledi:
“Karagümrük maçına mutlak kazanmak için çıktık. Henüz 14. dakikada Mustafa Öztürk’ün gördüğü kırmızı kart planlarımızı bozdu. Ancak oyunu kontrol eden taraf eksik olmamıza rağmen bizdik. 2 güzel golle 3 puanı kazandık. 10 kişi ile kazanılan 3 puan çok değerli” dedi.
Bu sezon hedeflerinin kesin olarak şampiyonluk olduğunu belirten Atik, “Lig öncesi yaptığımız açıklamalarda eğer yasak kalkarsa hedefimiz mutlaka şampiyonluk demiştik. Yasak kalktı ve şampiyonluk parolası ile lige girdik. Bu hedef doğrultusunda yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Atik son dakikalarda sakatlanan ve sedye ile sahadan çıkarılan Salih Sefercik’in son durumuna bakacaklarını oyuncuyu bir kaç gün dinlendirdikten sonra, gerek görürlerse MR’a göndereceklerini belirtti.

 
Bezci’den EXPO çağrısı: Ankara’da da istiyoruz
 
‘Telaşımız kayıp yaşattı’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demir yumruk
Yıldız Milli Boksör Tuğrulhan Erdemir, organizasyonun son gününde Dünya şampiyonanu oldu.
Özdilek reçeteyi sundu
Bursa karşısında yenilgiyi hak etmediklerini ileri süren tecrübeli teknik ...
Sporda sorumluluk projesi
Ankara Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Spor Kulübü, Sincan ...
 
Devler Ligi aşkına
Yenimahalle Belediyesi Kadın Hentbol Takımı, Devler Ligi yolunda.
Broggi’de işlem tamam
Ankaragücü yönetimi, oyuncunun FIFA’daki dava dosyasını taksitlere bölerek yapılandırdı.
Çınar Spor’a piyango vurdu
Öveçler Vadisi Rekreasyon Alanı’nda yer alan spor sahası ve müştemilatı ...
 
Eli sopalı sporcular
Kızılderili sporu olarak bilinen Lakros Milli Takımı’na sporcu yetiştirmek ...
Kombine satışı ağır gidiyor
Ankaragücü’nün 2015-2016 sezonu kombine kartlarının satışı Tandoğan Tesisleri ...
Sahada büyük dayanışma
Hem Beştepe hem de ASKİ’de teröre büyük tepki vardı.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Hayırdır; neler oluyor Ankara'da?
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri