Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>GEZİ-MEKAN
2 Temmuz 2019 Salı - 09:49

Üst kurul kuralım turizme yoğunlaşalım

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Turizme biraz yoğunlaşsak, hem Altındağ’da, hem de kent genelinde çok iyi netice alabileceğimiz alanlar var. ‘Old City’ olarak da tanımlanan kentin en eski yerleşim bölgesini yeniden ayağa kaldırmak için bir platform, oluşum ya da üst kurul kurulmalı” dedi.

Üst kurul kuralım turizme yoğunlaşalım

Öncelikle tarihAnkara Kalesi olmak üzere Altındağ ilçesinde turizm konusunda hamleler yapılması gerektiğini anlatan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Ankara’da ‘turizm’ denilince akla ilk Altındağ geliyor” dedi. Altındağ’ın, Ankara’nın kalbi olduğunu belirten Başkan Balcı, tüm kurumlara çağrıda bulundu ve şunları söyledi: “Ankara’ya yurt dışından gelen turistlerin birçoğu Ankara Kalesi’ni görmek, gezmek, keşfetmek istiyor. Geçen günlerde bizzat kendim şahit oldum. Çinli turistler, arabalarını Ulucanlar’da bir yere park ettiler. Ellerinde bir haritayla yürüdüklerini gördüğümde yanlarına gittim. İngilizce de konuşamıyorlar, sadece Çince var. İçimden ‘ne cesaret’ dedim. Onlarla konuşup anlaşmaya çalışırken, elleriyle Ankara Kalesi’ni işaret ettiler. Yol tarifi istediklerini anlayıp, hemen yol gösterdim, yönlendirdim. Bunun gibi daha birçok örnek var.

 

TEMEL SIKINTI SAHİPSİZLİK

Turizme gerçekten biraz yoğunlaşsak, hem Altındağ’da, hem de kent genelinde çok iyi netice alabileceğimiz alanlar var. Bütün kurumlar birlikte hareket edebilirse sonuç alabiliriz. Ankara için ‘Old City’ olarak adlandırılan yer bu bölge. Old City’i yeniden ayağa kaldıracak bir platform, oluşum ya da üst kurul kurulabilir. Buradaki temel sıkıntı ise sahipsizlik ve biraz da organizasyon eksikliği. Organizasyonu ortaya koyacak bir oluşuma ihtiyaç var. Onun arayışını oluşturmak lazım. Bu arayış içerisinde herkes ‘ben ne yapabilirim’ anlayışı içerisinde olmalı. Küçük adımlarla başlarsak, altı doldurulup ilerlenebilir.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

 

Önce bu şehirde söz sahibi olan kurumlarla bir araya gelinip, bir yol haritası ve görüş birliği oluşturulmalı. Hepimiz bir arada oturduğumuz zaman belli konularda hemfikir olabiliyoruz. İşte Ankara Kalesi de böyle bir konu. Birliktelik sağlanmadığında ise mevzu ortada kalıyor. Herkes ‘evet bu iş önemli’ diyor ama sahiplenme noktasında iş ortada kalıyor, sahip olunmuyor. Bu noktada biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Eminim ki bu konuda herkes işin bir ucundan tutmak isteyecektir. Yeter ki ortak bir amaç için bir araya gelip bir şeyler yapma arayışı içinde olalım. Bence Ankaralı bunu bekliyor.”

 

ANKARA KALESİ ÇOCUKLARI İÇİN PROJE

Ankara Kalesi ve çevresinde mendil satan, müzik yaparak para kazanmaya çalışan ya da dilenen çocukları özel bir proje kapsamında kent turizmine kazandırma projeleri olduğunu anlatan Balcı, şunları söyledi: “Biz diyoruz ki, çocukları, kendilerini geliştirebilecekleri, öz güven kazanabilecekleri küçük eğitimlerden geçirelim. Bu spor, turizm veya müzik olabilir. Buraya gelen turistlere tam anlamıyla rehberlik olmasa da onlara yön gösterebilecekleri şekilde geliştirelim. Turizmin önemini, turistin ülkemiz için ne anlama geldiğini anlatalım. Çocuklarımızı hem sosyal hayata aktif katılabilecekleri bir hale getirelim hem de burada turizmin gelişmesi noktasında kendilerinden destek alalım. O bakımdan, ilk olarak bölgenin çocukları ile ilgili bir tespit çalışması yapacağız. Konuları bir bir ele aldığımız zaman da buranın gelişmesi sağlanacak. Burada yaşayan, ticaret yapan insanlarla beraber yapacağız bütün bunları, çünkü onlar da bunun faydasını gördüğü zaman turizme daha fazla katkı sunacaklar.

Çocukların içlerinden başarı hikâyesi de çıkacaktır. Bütün mahalleye güzel örnek olup, tüm çocukları motive ederler. İlgili kurum ve kuruluşlarla da irtibatlı olarak bir çalışma başlatmak istiyoruz. Bunun planlamasını da yaptık. Uygulama aşamasını da ilerleyen süreçte duyuracağız.”

 

 
Veda resepsiyonu
 
442 EGO geri dönüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benim Altındağım
Altındağ Belediyesi, ilçenin tarihi mekânlarının tanıtımı amacıyla ‘Benim ...
Uyarıyı dikkate alan yok
Ankara Kalesi’nde yer alan “Dikkat düşme tehlikesi! Sur duvarlarının üzerine ...
Parklara ‘akut ekip’
Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kurduğu ‘akut ekip’ göreve başladı.
 
Ateşi söndürün Közü gömün
Ankara İtfaiyesi, piknikçileri uyardı: “Mangal ateşini mutlaka söndürün. Közünü de toprağa gömün.”
Çamlıdere’yi 60 bin turist ziyaret etti
Çamlıdere 9 günlük bayram tatilinde nüfusunun 4 katı ziyaretçi ağırladı.
Ankaralıların tercihi Amasra oldu
Tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve mutfak kültürüyle ünlü Bartın’ın ...
 
Parklarda bakım ve onarım tamamlandı
Kahramankazan’da sıcaktan bunalan vatandaşlar, rengârenk görüntüsüyle ...
350 metreden Ayaş manzarası
Ankara’nın domatesi ve dutuyla ünlü ilçesi Ayaş, adını artık yamaç paraşütü ...
İskitler bataklığı
Altındağ’a bağlı İskitler sanayi bölgesi için, “Ankara’nın göbeğindeki ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri