Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
HABERLER>GÜNDEM
1 Ekim 2010 Cuma - 09:50

Üç bilinmeyenli denklem

Ankara Turizm ve Tanıtma Konseyi toplantısı Vali Alaaddin Yüksel’in başkanlığında geniş katılımla gerçekleşti. Gazi Üniversitesi‘nın hazırladığı turizm planı raporunda üç handikap öne çıkıyor: “Metro, meydan ve simge.”

Üç bilinmeyenli denklem

ANKARA Turizm ve Tanıtma Konseyi toplantısı Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in başkanlığında çok geniş bir katılımla yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yanı sıra üniversite rektörlerinin, meslek odası temsilcilerinin ve sektör temsilcilerinde katıldığı toplantıda Başkent’in turizm planı ortaya kondu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yüksel, “Bugün Ankara’da turizmden bahsetmemek, turizmin gelişmesi için bir şeyler yapmamak gaflet ve dalalet olur” dedi. Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ankara’yı hak ettiği yerlere bir dünya başkenti yapmak üzere yola çıktık. Turizm alanında başarılarımızla kenti görmemenin bir eksiklik haline gelmesi için çalışacağız. Başarı aslında bizlere çok yakışıyor. Ama biz başarılarımızı konuşurken başımızı eğiyoruz.”

Haydi Başkan!

Yüksel daha sonra, “Ankara’yı marka kent yapmalıyız. Haydi bakalım başkan burada kalabalık bir Ankara grubu var” diyerek sözü Gökçek’e verdi. Gökçek de şunları söyledi:

“Sayın Vali geldiği günden bu yana orijinal fikirleriyle bizleri sevindiriyor. Özellikle turizm konusunda Ankara’da gayretlerimiz belediye bazında gidiyordu. Şimdi Valilikle birleştirilmesi çok önemli. Biz üç önemli başlık üzerinde duruyoruz. Önümüzdeki 1-2 ay içerinde Disneyland Projesi için somut adım atacağız. Eskişehir yolu üzerinde 3 milyon 800 bin metrekarede bu alan oluşrulacak. Ciddi taliplerin olması bizi sevindiriyor.

Çocuk kenti

Ankara yapacağımız projeyle zamanda Ortadoğu’nun en büyük hayvanat bahçesine kavuşacak. Hacıbayram ve çevresinde yaptığımız düzenleme iki yıl içinde bitecek. Dini turizm açısından önemli bir merkez olacak.

Ankara üç yıl sonra istediğimiz noktaya gelirsek turizm konusunda patlama yapacak. Vali Bey, ‘Biz Antalya’dayken çocuk kenti olma özelliğini Ankara’dan aldık’ demişti. Doğru söylüyor. Bu özelliği de Ankara’ya geri kazandırmalıyız.”

Ayhan: 50 Atina var

GAZİ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan da konuşmasında, Yunanistan’ın başkenti Atina’dan hareket ederek, “Türkiye’de Atina gibi en az 50 yer var. Ancak onlar Atina’yı o kadar güzel pazarlamışlar ki, etkilenmemek elde değil. İyi bir master planı çerçevesinde bir noktadan başlayacağız. Sadece eski Ankara olarak bilinen Ulus’u bile kalkındırabilirsek, çok sayıda turisti Başkent’e çekeceğiz” dedi.
Rektör Ayhan, Ankara turizminin hareketlenmesinde Türk Hava Yolları’na da iş düştüğünü belirterek, Ankara’dan da diğer ülkelere doğrudan uçuşlar yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ ise çocuk müzesi ve jeopark konusunda üniversitelerinin üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu belirtti. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, spor turizmi için de Ankara’nın potansiyelini değerlendirmesi gerektiğini belirtirken, Hacettepe Üniversitesi ile Altındağ Belediyesi arasında gerçekleştirilen Hamamönü’ndeki sanat sokağının öneminin altını çizdi.

Ankara planı dikkat çekti

TOPLANTIDA Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan sunum yapıldı.
Ankara turizminde önemli rol oynayan paydaşlardan hareketle hazırlanan planda Ankara turizminde güçlü ve zayıf yanlar ile fırsatlar değerlendirildi. Planda kongre, rekreasyon, Beypazarı, termal turizm, sağlık, ulaşım ve tarihi eserlerin Ankara turizminde güçlü yönler olduğu vurgulandı. Metropol şehir sorunları, sahip olunan doğal alanların alternatif turizm olarak kullanılamaması, Ankara’nın simgesinin bulunamaması, metro altyapının yeterli olmaması ve ulaşımda dolmuş ve otobüslerle sağlanması, yabancı turistlerdeki Ankara imajının olumsuz yanlarının bulunması ise planda öne çıkan başlıklardan birkaçı olarak gösterildi.

 
Turizm genelgesi kalksın!
 
30. yıllarını renkli partiyle kutladılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizm genelgesi kalksın!
Karayolu Yolcu Taşımacıları, turizm taşımaları konulu genelgenin kaldırılmasını ...
Enerji verimliliğinin önemine vurgu
Ankara Valisi Alaadin Yüksel, enerji konusunun önümüzdeki günlerde, yenen ...
Güz kampanyasıyla erken tapu
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), bu sonbaharda tapusunu almak isteyen konut ...
 
Böyle giderse üç seneye Türkçe ölür
Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Psikolog-Yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, ...
Tartışmayı bırakıp icraata bakalım
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yapımı devam eden Ankara-Tiflis bağlantılı ...
Yeni büyükelçi Ankara’yı sevdi
Güneydoğu Asya ülkelerinden Tayland’ın Ankara Büyükelçisi Arbhorn Manasvanich, ...
 
Kazaya davetiye çıkarıyorlar
Eskişehir karayolunda harfiyat kamyonları trafik terörü estiriyor. Birbirleri ...
250 gecekondu yıkılıyor
Misket ve Karaağaç mahallelerinde geçen günlerde gecekonduları yıkan Mamak ...
Kara Kalpaklı Kent 1923 - 1938 Sergisi
"Ankara: Kara Kalpaklı Kent 1923 - 1938" sergisi, Ankara Üniversitesi'nin ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri