Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
1 Kasım 2016 Salı - 12:09

Çocuklar beklerken hayatını kaybediyor

LÖSANTE’de, lösemili çocuklar için ayrılmış yatak kapasitesinin 20 olduğunu ancak 30 çocuğun daha sırada beklediğini belirten LÖSEV Başkanı Üstün Ezer, “Hastalardan bazıları bekliyor, bazıları beklerken hayatını kaybediyor” dedi. Ezer, hastanenini yatak kapasitesinin 400 yataklı olmasına rağmen ‘ruh

Çocuklar beklerken hayatını kaybediyor

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV), “Haydi, Bir Tuğla da Sen Koy!” kampanyasına gelen desteklerle tuğla tuğla ördüğü 400 yataklı LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi, ‘ruhsatlandırma’ sorununu aşamadığı için sadece 75 yatakla hizmet verebiliyor. LÖSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, şu sıralar lösemi tedavisi için 30 çocuğun sırada beklediğine dikkat çekerek, “Hastalardan bazıları bekliyor, bazıları beklerken hayatını kaybediyor” diyor. Hürriyet Ankara’ya konuşan Ezer, LÖSANTE’nin hedefleri ve talepleri konusunda şunları söyledi:

YATAKLAR BOŞ HASTA BEKLİYOR

Sağlık Bakanlığı ile temaslarımız sürüyor. Toplam 400 yatak var, bunun şu anda 75’i ruhsatlı. Geriye kalan 325’i boş duruyor. Tahmin ediyoruz ki bu yıl içerisinde bu sorunları aşarız. Hem doktor sayımız ideal sayıya yükseltilir hem de yatak sayımız serbest bırakılır.

MİLLET TUĞLA KOYARAK YAPTI

Bu hastaneyi millet tuğla koyarak yaptı. Bu kadar yatırım var. Doğru tanının, erken tanının konulabileceği modern cihazlarla donatılmış bir hastane. Cihazlar şu anda çalışmıyor, hasta bakamıyor. Çünkü kadrosu yok. Bunların kısa sürede aşılacağını umuyoruz.

30’UN ÜSTÜNDE TALEP VAR

Tedavi için şartlar Ankara’da yeterli değil, çok fazla kuyruklar var. Özel hastaneler için de çok büyük rakamlar telaffuz ediliyor. Lösemi ve kanserli çocuklar için ayrılmış yatağımız 20 civarında yani 20 çocuğa bakabiliyoruz. 30’un üstünde daha talep var. Bu yüzden hastalardan bazıları bekliyor, bazıları beklerken hayatını kaybediyor.

6 KİŞİLİK ODADA TEDAVİ OLMAZ

Diğer hastanelerde de yer yok. Bunu belirli çevrelerle rekabet veya kötüleme anlamında söylemiyoruz ama 6 kişinin yattığı odalarda hasta tedavi olmaz. 4 çocuk ve 4 annenin olduğu odada lösemi tedavi edilmez. Lösemi, yenilebilir bir hastalık. Yüzde 92 olan başarımızı, yüzde 100’e çıkarmak için çalışıyoruz..

DAHA FAZLA ÇOCUĞU KURTARALIM

Bizim en çok üzüldüğümüz nokta daha fazla hayat kurtarabilecekken daha fazla çocuğa el uzatabilecekken bunu yapamamak. Bir an önce daha fazla çocuk, daha fazla hasta kurtulsun daha fazla bilimsel yeniliklerle tanışalım. Daha fazla tıbbın olanaklarını onlara yansıtalım diye düşünüyoruz.”

YETİŞKİNLERE DE BAKIYORUZ

“‘Yetişkin hastaları da kabul etmeye başladık’ sloganıyla yetişkinlere de bakıyoruz. ‘Sadece çocuk hastalara bakılıyor’ diye yanlış bir algı var. Çocuk, yetişkin bütün hastalara bakılıyor. Sadece lösemi ve kanserli hastalara bakılmıyor örneğin kadındoğumdan ortopediye, çocuk alerjisinden göğüs hastalıklarına kadar bütün hastalıklara burada bakılıyor. LÖSEV güvencesinde bizim hastanecilik deneyimimiz 16 yıl. Deneyimle en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Bütün altyapı, laboratuvarlar, cihazlar ve bilim insanları yetişkinler için de özel. Özel hastane ile devlet hastanesiyle aradaki bir noktada duruyoruz. Kanser ve lösemili hastalarda maddi durumu iyi olmadığı takdirde yetişkinlere de tamamen ücretsiz bakıyoruz.”

VİZYONUMUZDA AMERİKA VAR

“Bu proje Avrupa’ya ve Amerika’ya karşı bir ilktir. İstiyoruz ki ilk olmanın gururunu yaşayalım istiyoruz. Amerikayla nasıl yarışırız diyoruz. Bizim buradaki rakiplerimiz Amerika’daki hastaneler. Bize Arap ülkelerinden değil de İskandinav ülkelerinden Avrupa’dan hatta Amerika’dan, Japonya’dan hasta gelsin istiyoruz. Almanya’da, Amerika’da ve İngiltere’de hastaneyi tanıtmaya başladık. 
Bizim için önemli olan oradaki hastaların buraya gelmesi. LÖSEV ve LÖSANTE’nin 
dünya markası olarak yer alması en büyük hayalilimiz. Umuyorum ki Sağlık Bakanlığı da bunu kısa sürede görecektir. O kadar yoğun bir dönemden geçiliyor ki bakanımız burayı ziyarete gelemedi. Bize büyük yapın, büyük açın ruhsat işini hallederiz diyen ilk bakanlığı döneminde Sayın Recep Akdağ’dı. Tahmin ediyorum o sözünü hatırlıyor. Birkaç yerde şahit de oldum. Kısa zamanda hem halkımıza sağlık hizmeti vermek hem de dünyaya açılabilmek için o adımları atacaktır.”LÖSANTE’nin terasına helikopter pisti yaptırdıklarını belirten Üstün Ezer, “Hasta havaalanından buraya anında gelip 15 dakika sonra ameliyathaneye direk asansörle inebilecek” diyor.

 
‘Kerbela’dan birlik beraberlik çıkmalı’
 
Bu gidişe dur diyelim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serginin geliri engellilere
Sayıştay 5. Daire Eski Başkanı Kemal Turan’ın Bedensel Engellilerle Dayanışma ...
Duvarı devirip kabinde sıkıştı
Çubuk’ta traktörün evin duvarına çarpması sonucu bir kişi hayatını kaybetti.
Devrilen araçta sıkışıp kaldı
Konya Yolu Gölbaşı kesiminde kontrolden çıkan Celal Kadıoğlu (55) yönetimindeki ...
 
Timoma’yı yendi sağlığına kavuştu
16 yaş altında Türkiye’de ilk defa görülen, dünyada da vaka sayısı 50’nin ...
Sahil sistemi termale taşındı
Başkent’in çevresindeki termal şehirlerden biri olan Afyonkarahisar’da ...
Sağlık hizmeti eve geliyor
Çankaya Belediyesi, yılın 9 oyunda 2 bin 861 kişiye evde sağlık hizmeti verildiğini bildirdi.
 
Kansere öpücüklü veda
Meme kanseri tedavisine devam eden ve kanseri yenen kadınlar, “Meme Kanserinde ...
‘Ölüm kavşağı’na yaşam ışığı
Çubuk-Şabanözü yolunu Berat ve Akkuzulu caddelerine bağlayan, çok sayıda ...
Dar gelirliye ücretsiz ambulans
Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘Alo 188’ ambulans hizmeti, bu yılın ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri